Blogs

« Back

Priateľ môj

Priateľ môj

Krásne oslovenie pre iného človeka, ktorému chcem dať moju lásku. Oslovenie vyjadrujúce blízkosť, dôvernosť. Pri tom oslovení cítim dotyk Boha.

Milý neznámy priateľ!

Zdravím ťa a úvodom ti želám Božie požehnanie!

Nepoznám ťa, viem iba tvoje meno. Inak nič. Nie je to dôležité, iba to ukazuje, že obaja nevieme jeden o druhom nič. Z tvojich príspevkov viem, že hľadáš Boha. Aj ja ho hľadám. Všetci sme na ceste k Nemu, podaktorí už idú s Ním, niektorí idú ešte povedľa Neho..., iní idú vedľa Neho ale nevidia, nepočujú. A sú aj takí, ktorí  ešte nevedia, nechcú, nemôžu počuť a vidieť. Je nás celý zástup.

Každý z nás ide po ceste k Bohu. Mnohí ideme spoločne, povzbudzujúc jeden druhého. Mnohí idú sami, lebo nenašli ľudského priateľa, ktorý by mal dostatok lásky a jemnocitu, ktorý by mal schopnosť milovať.

Viem, že Boh nás neskutočne miluje. Veď Boh je Láska. Viem, že BOH MILUJE KAŽDÉHO svojim najdokonalejším spôsobom a verím, že každého privedie k sebe. Jedného skôr, iného neskôr, On to vo svojej dokonalej Múdrosti už zariadil.

Verím, že Boh je tým najlepším Otcom. On je najlepším Priateľom.

Vieš, aký je rozdiel medzi Božím Priateľstvom a tým ľudským?

Priateľ Boh nikdy nikoho nekritizuje. Má takú Lásku, ktorá schytí človeka do extázy, ak ju nachvíľku zažije. On sa neoháňa  počutými výrokmi. Nešokuje človeka svojimi myšlienkami, slovami ani obrázkami. Vie, aký je človek krehký. Vie, že by to v mnohých zabilo odvahu a zničilo lásku. Boh vie, z čoho sme stvorení. Vie o nás všetko. Preto sa ku každému z nás prihovára nežne a s láskou. Aj odvážne, ak treba, ale On aj tak nikoho nestrká a nevytýka mu, ak nerozumel. Boh sa neponáhľa. On je mimo času. Trpezlivý, pokorný Boh. Boh, ktorý miluje človeka. On má MOC. On má všetko, každéhoz nás  vo svojich rukách. Mňa, teba, nás všetkých.

Priateľ môj! Želám ti lásku TOHOTO BOHA. Boha Lásky. Boha, ktorý nás, ľudí vedie na našej ceste. Lásku Boha, ktorá lieči všetky zranenia a všetok zármutok, získaný od iných ľudí, ktorí nevedeli byť priateľmi. Aj od ľudí, ktorí nedobré a bolestivé bohato rozdeľovali na všetky strany. A ešte jedno tiželám, priateľ môj: aby si bol taký, aký je náš Boh. Aby si ty bol láskou. Lebo všetko pominie, ľudská múdrosť, jazyky, poznanie...ale LÁSKA nikdy nepominie.

Comments
sign-in-to-add-comment
Milá Majka, ďakujem Ti...krásne!...
Posted on 9/7/12 7:34 AM.
Posted on 9/7/12 7:35 AM in reply to Eva Vráblová.
Perfektné, ďakujem.
Posted on 9/8/12 6:00 PM.
Posted on 9/8/12 8:41 PM in reply to Margita Dermiskova.
Nemám slov. Ďakujem, priateľka moja. emoticon
Zrazu to chcem povedať všetkým na MK.

emoticon
Posted on 9/8/12 11:57 PM.
Teším sa Jarka!
Posted on 9/9/12 11:53 AM in reply to Jarmila Haragová.