« Back

Bláznovstvo a ja

Bože, to fakt?

 Ati ynë, që je në qiell, u shenjtëroftë emri yt, ardhtë mbretëria jote, u bëftë vullnesa jote si në qiell ashtu në tokë. Bukën tonë të përditshme na e jep sot, na i fal mëkatet tona si i falim ne fajtorët tanë e mos na lër të biem në tundim, por na liro nga i keqi. Amen

 

Toto je modlitba Otče náš v Albánčine.

 ...už som si myslela , že pár slovíčok by som snáď aj mohla rozpoznať, od kedy v taške nosím konverzačnú príručku Albánčiny, ( od 24.12. 2011) ale asi moja taška vie viac ako ja, no  došlo mi že asi tvary v prvom páde alebo v neurčitkoch tu nebudú, ale teší ma, že aspoň  opticky viem nájsť miesto,  kde sa hovorí o ľútosti o odpustení....keďže som považovala za prvoradé naučiť sa slovíčko prepáčte, ktoré predsa len je potrebné vedieť ako prvé, aby človek nejako vedel začať " zmysluplnú " konverzáciu a naznačil, že síce nerád, ale vyrušuje domorodca a potrebuje pomoc, chichichi.

...pripadá mi to nefér, že Matka Tereza, albánka, vykonala po svete také obrovské dielo a jej rodná krajina sa zmieta v takej obrovskej materiálnej, ekologickej, duchovnej, biede.  Akoby Boh rád robil zámenu ( nie manželiek) misionárov. Doma nikto nie je prorokom. Ak niekto je schopný takého bláznovstva , že sa vzdá seba samého pre niekoho úplne cudzieho a nepovšimnutého na okraji cesty, spoločnosti, záujmu sveta... v tom musí byť prst Boha!!! A Boh nerobí veci polovičato. Matku Terezu nevytesal do podoby drahokamu preto, aby ešte viac prehlbil biedu tam, kde ani matka Tereza nebola prorokom, ale naopak vzbudil nám mocného Spasiteľa, ktorý uschopňuje takých slabých, ako moja krehká nádoba, aby sa pustili strmhlav do bláznovstva ohlasovania Jeho Lásky maličkým i ( malo)mocným tohto sveta.

Ten, ktorý začal dobré dielo -  ho aj dokončí.

 jupíííííííí