« Back

Text anonyma vedení DS

Niekedy sú okolo nás ľudia, ktorých by som si dovolila nazvať neviditeľných. Sú to ľudia, ktorí žijú okolo nás v škole, v práci, možno toho človeka stretáš v autobuse... a my skoro ani nevieme, že existujú. Niekedy aj vieme o tých ľuďoch ale rozhodneme sa toho človeka skôr odsúdiť. Ani len sa nesnažíme toho človeka spoznať. Zvyčajne si druhý ľudia len z nich uťahujú. Neviem či sa vieš vcítiť do kože takého človeka ... Prosím pokus sa teraz na chvíľu vcítiť do kože toho človeka. Vcítiť sa do človeka, ktorý nemá žiadnych priateľov a celé okolie sa mu posmieva. Teraz si predstav, že kráčaš po škole, praci či ulici jednoducho kdekoľvek. Všetci ľudia na teba pozerajú ako na úplného chudáka. Ako náhle ťa uvidia začnú sa smiať, robiť posmešky všetkého druhu urážať ťa a podobne. Neviem ako ty ale ja by som sa cítila ako obyčajná nula, cítila by som sa opustená . Hovoril by si si prečo práve ja??? Prečo ma nik nemôže mať rád? Nemôžem byť aspoň trochu obľúbený/á? Ja vážne nestojím za nič. Na čo som na tomto svete? Už som úplne vopred osúdený/á. Keď sa ale pozrieme na inú stránku príbehu. Príbeh, ktorý sa dotýka pre teba a úplne osobne. Aj ty si mohol byť úplne odsúdený/á a nie je tomu tak. Nie je tomu tak lebo máme veľmi milujúceho Boha, ktorý On sám je láska. Poslal na tento svet, na svet, ktorý je plný hriechu svojho Syna. V písme sa píše: Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby sa skrze neho svet spasil. Kto v neho verí, nie je súdený. Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna. Ján3,16-18 Ježiš hoc ťa ešte nepoznal, rozhodol sa za tvoje hriechy zomrieť. On naozaj zomrel práve za teba!!! Zomrel! Neodsúdil ale spasil. Ponížil sa. Boh sa pre Teba ponížil. On sa rozhodol bez rozmýšľanie od prvej chvíle ťa milovať. Tak prečo robí nám problém niekoho len tak milovať, rešpektovať, prijať. Veď za toho človeka nemusíš zomrieť. Stačí ak si len vypočuješ jeden príbeh a ani nemusíš vedieť ale toho človeka môže zachrániť možno iba práve to, že ho vypočuješ. Vypočuješ si príbeh, ktorý je tak veľmi dôležitý. Prosím, pred tým ako niekoho odsúdiš, pokús sa toho človeka aspoň trochu spoznať. Akokoľvek sa ti bude zdať čudný, bude ti nesympatický vypočuj si práve ten príbeh. Príbeh o hľadaní, utrpenia, nelásky... A pokús sa mu ukázať tú správnu cestu lásky ale i utrpenie. Nesúďte, aby ste neboli súdení. Lebo ako budete súdiť vy, tak budú súdiť aj vás, a akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám. Mt7,1-2 „Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Mt22,37-40
Comments
sign-in-to-add-comment
Petra, čítaš Písmo, premýšľaš a miluješ. Si krásny človek, teším sa, že takí ešte sú.
Posted on 6/25/12 10:04 PM.
Hm, nie je to moje, je to jednej nemenovanej osoby ... emoticon
Posted on 6/25/12 10:22 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Stvorení sme láskou pre lásku. Preto je aj láska naše poslanie. Keď veríme tak milujeme, keď viac veríme, viac milujeme, lebo viac v našej viere aj hľadáme a poznávame Boha, Veď jasné je, že nemôžeme milovať nepoznané bez motivácie - len si povedať ja milujem. To nemôže byť naozaj. Milovať môžem, keď sa usilujem o zdokonaľovanie, skvalitňovanie života.
Posted on 6/25/12 10:22 PM.
Peťka, aj intepretované slová svedčia o našom vnútre - o našej úrovni, zmýšľaní, cítení, postojoch, sile či slabosti. Napríklad, ja ťa v týchto slovách poznávam po krátkej komunikácii s tebou, lebo som nadobudla dojem, že neberieš veci povrchne, i keď vo svojich nárokoch si možno skromná, pokora ducha sa tam zakryť nedá. Ďakujem za ten rozhovor!
Posted on 6/26/12 9:42 AM in reply to Petra Majerníková.