« Back

Lebo On dáva dobré veci v pravý čas

Lebo On dáva dobré veci v pravý čas

Pán dáva dobré veci v pravý čas. Niekedy na ne čakáme dni, niekedy roky. Niekedy nechá naše túžby dozrievať, lebo "všetko má svoj čas". Ale On naozaj "plní naše túžby podľa svojho bohatstva v Kristovi Ježišovi". A tu je jeden z dôkazov :)

 

Mám štyri rôčky a maminka čaká už tretie bábätko. A ja... Ja túžim mať sestričku, takže určite to bude sestrička- aj keď ocko tvrdohlavo tvrdí, že to bude braček. Ale to v žiadnom prípade! Už jedného predsa mám, tak načo by mi bol ďalší?

O pár mesiacov- na Vianoce sme dostali ten najkrajší darček. Maminka nám domov priniesla Benjamínka. Och, taký je krásny! Chcela som síce sestričku, no on je úúúžasný. :)

Dnes už mám šesť rokov... Od tety som na narodeniny dostala krásnu bábiku (už im asi pílilo uši, že stále bľabocem o tom, ako veľmi túžim mať sestričku). 

Viete...musím sa Vám priznať, že skoro každú noc pri tejto bábike plakávam a prosím Ježiška, aby sa do rána premenila na živú sestričku. Skoro všetky spolužiačky v škole sestričku majú. A ja mám len Beňa a Dama... a stále sa len bijeme. Niekedy sú takí protivní, naozaj už chcem mať sestričku!!  Pane Ježišu, už sa ráno nechcem zobudiť pri studenej bábike! Prosím o sestričku. Živú.

Už mám deväť. Viete, to, že by som chcela sestričku sa vôbec nezmenilo. Je to ako keď po niečom tak veľmi túžite, že by ste dali čokoľvek za to, aby ste to mohli mať. Je to pre Vás tá najdôležitejšia vec. Skrátka, jedna z najhlbších túžob. Tá, ktorú pred spaním šepkáte ako jedinú prosbu.  

Nedávno som však prišla domov a maminka tam nebola. Nikto mi poriadne nič nevysvetlil, len mi povedali, že je v nemocnici. Nakoniec som zistila, že sme mohli mať bábätko. Keby ste videli maminku, bola taká zničená. Ale aj mňa to položilo a plakala som. Nahnevala som sa! Pane Bože, je možné, že Ťa o niečo prosím už taký nekonečný čas a... a nič??! Toto nie je fér! Ja naozaj túžim mať sestričku...!

Už mám dvanásť. Asi som sa zmierila s tým, že sestrička nebude. Niekedy to tak asi je, že nedostaneme, čo chceme. Aj keď po tom veľmi túžime. A dokonca... naši sa asi budú rozvádzať. Oco už spáva v izbe s chlapcami a ja s maminkou v spálni. Už nech to všetko konečne skončí...

Maminka posledné dni veľmi plače. Po nekonečných otázkach, čo sa stalo, mi povedala, že čakáme bábätko. A rozplakala sa ešte viac... Nevedela, čo robiť. Už toho mala plné zuby. Všetko som s ňou prežívala veľmi intenzívne, doma to bolo naozaj peklo a teraz sa má narodiť bábätko? Vtedy som sa začala modliť ružence...veľakrát som ho nezvládla celý, lebo to bol najlepší uspávací prostriedok. Ale modlila som sa celým srdcom, aby sa to dieťatko narodilo zdravé. Aj keď to bude chlapček. Budem ho ľúbiť rovnako. Len nech je zdravé. Len nech sa narodí.

Po niekoľkých dňoch, ako mi to maminka oznámila, ma doma čakal veľký šok. Rodičia zrazu sedeli v obývačke v objatí a šťastní spolu pozerali telku! Veci sa dávali postupne do poriadku. Tešili sme sa spolu na bábätko. Znovu sme sa doťahovali, či to bude chlapček alebo dievčatko. Maminka veľmi opeknela a tak všetci tvrdili, že to bude určite chlapček. No len ja s maminkou sme si hovorili, že to bude dievčatko. (Sem tam sme váhali vidiac tie „futbalistické výkopy“, ale stále som dúfala, že to bude moja vytúžená sestrička a možno bude hrávať futbal s chlapcami ako ja).:)

A predsa! Na začiatku júla sa nám narodila Ľudmilka. Prekrásne nežné stvorenie. Nádherný zázrak :) Moja sestrička!! Chápete? No tým, že sa narodila, sa všetko ešte len začalo. V našej rodine začal žiť malý veľký zázrak, ktorý vrátil k sebe mojich rodičov. Ktorý mi ukázal, že na dobré veci sa naozaj oplatí čakať. Ktorý ma naučil, že aj keď Boh neodpovedá hneď (možno až po rokoch), nikdy nenechá túžby sŕdc nevypočuté a že ich vypĺňa v pravý čas. A v tomto prípade to lepšie načasovať asi ani nemohol :)

Dnes je už prváčka a bojuje s písmenkami. Občas tak rozmýšľam, po čom túži jej srdiečko. V jej veku som plákavala pri bábike a prosila za ňu a Boh tie prosby počul a poslal do našej rodiny anjelika. Ktovie...

A ja... ja už mám devätnásť :) A inšpirovaná týmto zázrakom... sa dnes modlím za svojho manžela. Lebo Boh dáva dobré veci v pravý čas.

 

 

zdroj obrázkov: weheartit.com

Next
Comments
sign-in-to-add-comment
Krásny príbeh. Ďakujem. Krásny dôkaz toho, že nás Pán miluje a pomáha nám. Aj keď si to veľakrát uvedomíme neskôr.
Posted on 5/11/12 9:19 AM.
Kráááásne, nádherný blog emoticon
Neboj sa, Pán Ti dá určite toho najlepšieho manžela pre Teba emoticon
Posted on 5/11/12 9:21 AM.
Predbehli ma. Už sa len opakujem: Krásny príbeh, krásny dôkaz o Božej láske! emoticon
Posted on 5/11/12 9:39 AM.
Veľmi pekne Vám ďakujem emoticon Naozaj som sa potešila, že sa Vám to páčilo. Chcela som sa s tým podeliť, lebo vlastne aj mne sa páčilo, čo Pán urobil emoticon
Posted on 5/11/12 10:46 AM.
Bohu nič nie je nemožné.
On má prekvapivé riešenia " našich" problémov.
Dáva nám dobré veci, v pravý čas.

keď vravím svojim deťom, že ich životní partneri už žijú, aby sa za nich modlili, sa smejú... keď im poviem, že ocinko bol prváčik, keď som ja prvýkrát zaplakala.... smejú sa z toho... že On veľkáč- prvák a ja v pôrodnici ešte len... ale o pár rokov ten vekový rozdiel tak dramatický už nebol.... a myslím si že tých našich spoločných zatiaľ 22 rokov a ich zatiaľ 10 žiarivých očí svedčí o tom, že asi sme sa nestretli len tak pre nič za nič...Bože vďaka za všetko.

Sidka, super si to napísala.
Ozaj, naša Miriamka má v škôlke pani učiteľku Sidku, a má ju najradšej.
Posted on 5/12/12 6:33 AM.
Kto tu hľadá manžela? emoticon
Posted on 5/12/12 5:27 PM.
To je naozaj krásne. Určite to nemohlo byť len tak pre nič za nič, že "ten prvák" musel na Vás trošku počkať emoticon Teraz musí byť naozaj veľmi rád, že Vás má...

a čo sa týka Sidiek- aj moja starká bola Sidka- vraj to bola neskutočne úžasná žienka, tak sa naši rozhodli dať mi meno podľa nej... aj naša pani učiteľka na základke bola Sidka a tiež som ju mala veľmi rada... takže sa teším, že viem o ďalšej "obľúbenej Sidke" emoticon
Posted on 5/13/12 6:31 PM in reply to Otília Ferenčíková.
Mirko, to nebol inzerát emoticon
Posted on 5/13/12 6:50 PM in reply to Miroslav Čonka.
No veď ja viem. To je škoda. Daj inzerát. Ozvem sa ti emoticon Som veriaci rímokatolík a myslím, že aj celkom pekný. emoticon
Posted on 5/13/12 8:38 PM in reply to Sidónia Pálenkášová.
Sidi, veľmi pekné- páči sa mi Tvoje písanie- jednoduché,no zachytí od 6 do 96 rokov. Nech Pán žehná vašu rodinku- a aj Tvoju budúcu.
Posted on 5/14/12 7:43 AM.
emoticon Tak toto je neskutočné! Akoby som čítala o sebe. Všetko na vlas úplne rovnaké (mám 19, sestru prváčku, taktiež som sa za ňu veľmi veľa modlila a taktiež maminka predtým potratila... jediný rozdiel je, že nemám dvoch bratov). Ale je to pravda! Boh ma neskutočné načasovanie! Len byť trpezlivý.... emoticon
Posted on 9/3/12 4:18 PM.