« Back

Stav kardinála Korca je stabilizovaný, v nedeľu ho navštívil nuncius Giordana

Stav kardinála Korca je stabilizovaný, v nedeľu ho navštívil nuncius Giordana

Ďakujeme v modlitbách za starostlivosť lekárov a neprestávame sa modliť za kardinálovo uzdravenie.

 

 

Prostredníctvom kardinála Jozef Tomka osobitné požehnanie kardinálovi Korcovi udelil aj pápež Benedikt XVI.

BRATISLAVA/NITRA. Zdravotný stav kardinála Jána Chryzostoma Korca, ktorý leží vo Fakultnej nemocnici v Nitre, je stabilizovaný. Po operačnom zákroku, ktorý vykonali v stredu 13. júna, je v umelom spánku, z ktorého ho postupne prebúdzajú, informovala dnes popoludní Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) v Bratislave.

Minulú stredu kardinála Korca navštívil nitriansky biskup Viliam Judák a vyslúžil mu príslušné sviatosti vrátane pomazania chorých.

V nedeľu Jána Chryzostoma Korca pri nemocničnom lôžku navštívil apoštolský nuncius na Slovensku arcibiskup Mario Giordana. Prostredníctvom kardinála Jozef Tomka osobitné požehnanie kardinálovi Korcovi udelil aj pápež Benedikt XVI.

Na viacerých miestach veriaci v súčasnosti myslia na Jána Chryzostoma Korca v modlitbách, mnohí kňazi za neho obetujú sväté omše, uviedla TK KBS.

 

pondelok 18. 6. 2012 19:09 | tasr

 

foto : internet dosažiteľný záber

 

Všemohúci Bože, naša sila a nádej, bez teba ľudská slabosť nič nezmôže;  ďakujeme ti za zlepšenie stavu  JE Kardinála Jána Chryzostoma Korca a prosíme ťa  ustavične ho posilňuj svojou milosťou, aby mohol splniť svoju misiu pre tvoj veriaci ľud tu na zemi.