« Back

Nikdy neprestať žasnúť

vôbec nie je problém, ak žijete s Bohom (the best adventure ever!).

Tento víkend som pochopila niekoľko vecí:

- teenagerov sa netreba báť :D

- v Rajci, Hvozdnici, Dubnici, Bytči, Námestove, Novej Dubnici, Krivej, Dlhom poli a určite aj na mnohých iných miestach je BOŽIE KRÁĽOVSTVO, ktoré nespočíva v reči, ale v moci!

- kde je Boží Duch, tam je sloboda!

- Božie kráľovstvo je... spravodlivosť, radosť a pokoj v Duchu Svätom

- my ľudia jeme strašne často a zaberá nám to veľa času (ale ako dobre :) ) - ako hovorí Miško "včera som sa tak nažral, a aj tak dnes musím jesť znova" :)

- na Slovensku sa rodí niečo, o čom sa nám pre pár rokmi asi ešte ani neodvážilo snívať... ľudia sú pripravení ísť, ohlasovať Božie kráľovstvo, činiť Ježišovi učeníkov zo všetkých národov, chorých uzdravovať, hladných nakŕmiť, démonov posielať kade ľahšie, mŕtvych kriesiť, žiť v svojej identite, nebáť sa, lebo Ježiš povedal "Nebojte sa maličké stádo.. lebo Otcovi sa zapáčilo dať vám kráľovstvo! (Luk 12, 32)

- okolky bokom, žatva je veľká, ľudia nielen, že potrebujú počuť evanjelium, ale nebudú môcť odolať ohlasovaniu, ktoré príde v moci Kráľovstva

- Boh si naozaj nevybral (len) šikovných a už vôbec nie len dokonalých, ale všetkých ochotných vyzbrojil celou autoritou neba a dedičstvom (... či nám s ním nedaroval všetko?)

- všade, kam vôjdeš, Božie kráľovstvo so všetkým, čo to znamená, vstúpi s tebou - nadprirodzené je zrazu prirodzené, lebo Bohu je všetko prirodzené

- nič nie je nemožné tým, ktorí veria (a Boh je dokonca natoľko slobodný, že aj vo chvíli keď neveríme tak celkom, nemá probléma :))

- Boh robí úžasné veci :), and I love Him!

Comments
sign-in-to-add-comment
Keď som bol teenager, opovrhoval som "svätuškármi" (mladí ľudia, ktorí chodievali AJ v piatky na sv. omše). Mal som o nich predstavu, že sa tak strašne nudia, že nič iné im nezostáva len ísť na omšu. Predstavoval som si ich, ako s prevrátenými očami dozadu spievajú v kostolnom zbore. Mojím jednoznačnou frázou bolo "Smutné očká, bledé líčka, jednoducho katolíčka".

Keď farnosť dostala nového správcu, Vlada Dzurendu, všetko sa začalo meniť. Po tom, čo som zakúsil Boží dotyk a jeho prítomnosť, sa môj pohľad na veci a život radikálne zmenil. Po 13 rokoch od svojho obrátenia môžem povedať, že aj keď som sa venoval adrenalínovým športom, bol predtým môj život nudným. S Bohom prichádzajú skutočné dobrodružstvá. Boh ma uzdravil z hodiny na hodinu zo silnej gastritídy, moja intorvertná bojazlivá povaha sa zmenila na opak, Ježiš mi dal zažiť slobodu. S priateľmi sme videli desiatky obrátení a uzdravení aj celých rodín. Náš Boh je štedrý na zázraky.

Janka, budem rád, ak napíšeš pre povzbudenie konkrétne veci, ktoré si zažila s mladými. Túžim potom, aby tu bolo miesto, kde sa bude týčiť Boží majestát a aby ľudia boli ešte viac smädní po jeho prítomnosti.
Posted on 7/16/13 9:27 AM.
Máš pravdu, Martin emoticon. Napíšem aj konkrétnejšie. Asi sa mi to tiež musí uležať emoticon, ale isto napíšem môj pohľad. Mali sme super víkendovku v Ústí nad Priehradou na Orave.
Posted on 7/16/13 9:39 AM in reply to Martin Lojek.
krasne.... aj vo chvíli keď neveríme tak celkom, nemá probléma emoticon)
dakujem.... :-)
Posted on 7/16/13 10:49 AM.
Ďakujem za blog a tiež sa teším na svedectváemoticon Mojou túžbou je, aby sme boli jedno s Ním a v Ňom! A On je úžasný Boh a nemá začiatok ani koniec! Odmietam rozdelenie, na mladých a starých a neviem akých, chcem sa nechať oživiť nápadmi a podnetmi, ako môžem posilniť môj vzťah k mladým, a vôbec k iným, aby sme nestrácali spoločenstvo lásky a radosti, ktoré je úžasným darom od Boha! Rada sa poučím a teším sa na tvoje blogyemoticon
Posted on 7/16/13 2:08 PM.