« Back

Neustaňme v modlitbách za Cirkev

Neustaňme v modlitbách za Cirkev

„A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu. Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.“ (Mt 16, 13- 20)

Bože, modlíme sa za našu Cirkev! Na orodovanie Panny Márie ťa vrúcne prosíme za nás. Otvor nám srdcia, udeľ nám dary múdrosti, rady, sily, schopnosť rozlišovania, aby sme v prvom rade pamätali na to, že Cirkev si ustanovil ty, a ty ju riadiš. Daj, nech nás oslobodí pravda, nech je hocaká, ale nech je medzi nami. Daj, nech si uvedomujeme svoju zodpovednosť za svoju Cirkev, nech nerozdúchavame vášne, a naše snaženie nech smeruje k jej ochrane a nie k oslabovaniu.

Nenechajme vraziť klin do najpevnejšieho jadra našej Cirkvi – jednoty, dôvery veriacich v hierarchiu Cirkvi, jej základného piliera. Zostaňme vo viere, v láske a nádeji .

 

 

Foto: z albumu fotografií z mailu a pod.

Comments
sign-in-to-add-comment
Výzva k modlitbe za pápeža Benedikta XVI.

V súvislosti s odvolaním otca biskupa Róberta Bezáka z postu trnavského arcibiskupa sa na Slovensku zdvihla vlna nevôle voči Sv. Otcovi Benediktovi XVI. Spoločenstvo Modlitby za kňazov pozýva všetkých veriacich na Slovensku k modlitbám za Svätého Otca. Prosme tiež za odpustenie všetkých zlorečení, ktoré v týchto dňoch prichádzajú na „jeho hlavu“ zo Slovenska. Modlime sa tiež za tých, ktorí ich Sv. Otcovi adresujú, aby prijali do srdca pokoj a dôveru v Ježiša Krista a jeho Cirkev.

http://www.mzk.sk/m%C3%A9di%C3%A1/%C4%8Dl%C3%A1nky/item/188-modlime-sa-za­-p%C3%A1pe%C5%BEa-benedikta-xvi.html
Posted on 7/4/12 8:29 AM.
Verme viac našej Cirkvi ako mediálnej protikresťanskej úderke. Odvolanie človeka z nejakej úlohy neznamená, že nie je schopným a vynikajúcim človekom.
Posted on 7/4/12 10:09 AM in reply to Eva Vráblová.
Stotožňujem sa s Vaším vyjadrením. Presne toto je teraz potrebné, nenechať sa ovplyvniť medializáciou, ale zachovať si lásku a dôveru...
Posted on 7/4/12 12:04 PM in reply to Anna Václavová.
Aj ja sa stotožňujem s vašim názorom i Evičkiným. Stačilo by len si uvedomiť, že takú popularitu, ktorá má oslabiť Cirkev, si nikto čestný neželá, tobôž nie arcibiskup Bezák ... netrpezlivosť neplodí nikdy nič dobré ... treba počkať na výsledok a potom sa dá konkrétne reagovať.
Posted on 7/4/12 12:30 PM in reply to Denisa Flašková.
Pridávam sa ku prosbám za Cirkev, a zvlášť za Cirkev na Slovensku. Aj za Sv. Otca Benedikta XVI. Prosím, pridajte sa aj vy. Všetci to potrebujeme. Horké slová sú zbytočné. Obráťme sa s dôverou na Pána Ježiša. On je verný.
Posted on 7/4/12 6:09 PM.
Ku tejto výzve k modlitbám pridávam výzvu k sebazapreniam, alebo aj pôstom za Cirkev a Sv. Otca, Zvlášť za Cirkev na Slovensku.
Posted on 7/4/12 7:26 PM.
Súhlasím a pridávam sa aj ja k modlitbám.
Posted on 7/5/12 6:10 PM.