« Назад

Boh Ťa miluje takého, aký si.

 Ak budeš mat pocit, že Boh s tebou už nič nedokáže, spomeň si, že ...

 

Noe sa občas opil do nemoty.

Abrahám bol príliš starý.

Sára bola neplodná.

Izák bol prehnane dôverčivý.

Jakub bol úskočný.

Lea bola ošklivá.

Jozef Egyptsky prežil ťažkú šikanu.

Mojžiš bol zranený z detstva a bol agresívny.

Gedeon mal strach a chcel utiecť.

Rachab bola prostitútka.

Jeremiaš a Timotej boli veľmi mladi.

Dávid mal na konte cudzoložstvo a úkladnú vraždu.

Jonáš utiekol pred Pánom..

Noemi bola vdova.

Jób prišiel o rodinu, o majetok a prepadol depresii.

Ján Krstiteľ bol bezdomovec a jedol hmyz.

Svätý Jozef nemal odjakživa mariánsku úctu - chcel Máriu poslať preč.

Panna Maria občas nechápala, ako to Pán Boh myslel.

Ježiš v puberte utiekol rodičom a ešte sa divil, čo majú za problém.

Učeníci zaspávali pri modlitbe.

Peter sa vystatoval a potom Krista zaprel.

Marta bola tak trochu workoholička.

Jej sestra Maria nebola zase priam akčná.

Maria Magdaléna bola prostitútka a ešte k tomu posadnutá.

Žena zo Samarie bola niekoľkokrát rozvedená a žila "neviazane".

Zachej bol malý a zakomplexovaný a živil sa daňovými podvodmi.

Pavol bol cholerik a občas si neudržal jazyk za zubami.

Prvý svätý bol lotor po pravici.

 

...tak sa nezľakni, keď Pán Boh počíta aj s tebou!

Предыдущий
Комментарии
sign-in-to-add-comment
Srdečne ďakujem. Občas si treba pripomenúť, že Boh nás všetkých miluje a prijíma takých, akí sme. emoticon emoticon
Отправлено в 11.01.13 21:31.
Boh nás naozaj miluje takých,akí sme. Veď On nás stvoril, ale nehodia sa k tomu tieto kontroverzné vyjadrenia.
Отправлено в 12.01.13 7:01.
Отправлено в 12.01.13 10:28 в ответ на Anna Václavová.
Отправлено в 12.01.13 16:18 в ответ на Anna Václavová.
Ani jeden výraz v Matúšovom evanjeliu (Mt 1,1-17) nie je kontroverzný.
Отправлено в 12.01.13 16:33 в ответ на Mária Hudáková.
Niečo podobné som počul aj na KIOBK godzone turné emoticon milé a povzbudivé emoticon
Отправлено в 12.01.13 16:58.
Boh nás má rád- prijal nás za svoje deti takých aký sme, aj s našimi chybami. Aj "chyby" (naše, vaše) sú na niečo dobré....
Отправлено в 12.01.13 18:03.
Groteska. Hovorím to úplne bez emócií. Prepáčte Vy všetci, ktorí tomu tlieskate. Ale výstižnejší názov som na toto dielko, ktoré sa neúnavne šíri internetom, nenašla. Kiež by sa už napísalo konečne aj niečo oveľa úžasnejšie, ako nás Boh naozaj miluje. A my jeho. S pozdravom Eva V.
Отправлено в 12.01.13 20:00.
Hovorím vám: Tak bude aj v nebi väčšia radosť nad jedným hriešnikom, ktorý robí pokánie, ako nad deväťdesiatimi deviatimi spravodlivými, ktorí pokánie nepotrebujú.
Lk 15, 7
Отправлено в 12.01.13 20:27.
Myslím, že je to pekné povzbudenie pre mnohých sklamaných sebou, znechutených, možno zdeptaných, ktorí už strácajú chuť o čosi sa snažiť, pretože ich pokušiteľ už (takmer) presvedčil, že to nemá cenu. Že oni aj tak NIČ NEDOKÁŽU!. Že Boh z nich musí byť akurát tak sklamaný a na nič dobrého ich život neposlúži...
Áno, aj pre mňa. Keď niekedy azda klesám na duchu s pocitom, že nezvládam veci, ktoré by som mala (možno to v preklade znamená: ktoré by som chcela?). Keď som sklamaná zo seba, že som zase niečo nedokázala, alebo stratila čas a pod... Aj včera tak bolo. A potom som si prečítala o tom, ako ani všetci títo boží ľudia, ktorých si Pán použil na tak dôležité veci neboli "dokonalí".

Vďaka Anka, pomohlo mi to.
(Aj keď som včera nenašla dosť motivácie napísať. Dnes píšem, možno ako odpoveď Evke a Anke. Mnohé veci potulujúce sa internetom mi pripadajú lacné, povrchné, alebo aj urážlivé. Toto nie. Alebo aspoň nie dnes ;-) )
Отправлено в 13.01.13 0:18.
Možno aj preto som bola pripravená prijať tieto myšlienky...
Pred Vianocami ma dosť silno oslovil príbeh Rachab. To, že z celého Jericha bola zachránená práve len táto prostitútka a na jej príhovor jej blízki. A Boh si jej vernosť vážil tak veľmi, že sa dostala aj do Ježišovho rodokmeňa. Ono to tam nie je náhodou, Duch Svätý nám tým chce povedať niečo dôležité. Chce nám povedať, že nikto nie je pre neho stratený. Akúkoľvek by si mal minulosť, alebo aj súčasnosť, Boh s tebou ráta!

A nejaký čas pred tým som podobne uvažovala nad Jonášom. Ani jeho neochota splniť Boží rozkaz mu nezabránila, aby si ho Boh použil na svoje plány. Nie je to úžasné? emoticon

A vlastne príklad všetkých týchto ľudí, o ktorých hovorí tento článok. Každý mal svoje slabosti. Aj my ich máme. Tak prečo si myslíme, že nám bránia byť svätými? Naopak! Bez nich by sme boli pyšní a od BOha na míle vzdialení!
Отправлено в 13.01.13 0:27 в ответ на Eva Baranovičová.
Hehe, práve som celkom náhodou narazila na článok na www.vira.cz:
http://www.vira.cz/Texty/Clanky/Buh-ma-plan-i-s-vami.html

Nesie podobnú myšlienku. emoticon
Отправлено в 13.01.13 0:49 в ответ на Eva Baranovičová.
Čo je groteska podľa Wikipédie:
Groteska je umelecký žáner, kde v literárnom, divadelnom a filmovom zobrazení človeka a situácií zo života ľudí sa v neúmernej, zveličenej podobe, maximálne zosmiešňujúcej a prehnane strašidelnej forme prepletá skutočné s fantastickým. Je to spájanie rôznorodých prvkov pre satirické zobrazenie života. Situačné zvraty, prekvapujúce, humoristické a karikaturistické prvky sú základom grotesknosti.

Toto dielo nepovyšuje ľudí na svätých - ani Boha Ježiša, ani Matku Pannu Máriu, ale ich ponižuje zosmiešňujúcim spôsobom. Vidím v tom dielo Zlého.
Отправлено в 13.01.13 6:50.
Čo sa týka chýb viem o čom hovorí. Nikto z nás bez nich nieje. Treba sa naučiť s nimi žiť a postupne ich aj (chcieť)odstrániť- zbaviť sa ich.
Raz mi povedali jednu myšlienku:
"Všetko zlé je na niečo dobré.
Aj v tom zlom človeku (napr. alkoholik)je aspoň jedna dobrá vlastnosť, ktorú sa máme snažiť v ňom nájsť....
.Nemám naňho pozerať iba ako na človeka ,ale vidieť aj v ŇOM KRISTA.
Myslím že by sme sa nemali chváliť iba dobrými vlastnosťami, ale mali by sme si vedieť priznať aj tie zlé vlastnosti- naše nedokonalosti.
Náš Pán vie prečo nie sme úplne dokonalý.

Prepáčte no v niektorých vetách som sa našla aj ja

P.S.:Myslím ,že Boh nám na našej ceste života dáva stretnúť aj ľudí z chybami ( zlými vlastnosťami), aby nám poslúžili . Aby sme sa zamysleli aj nad sebou a formovali sa , aby boli takpovediac pre nás prostriedkom k našej dokonalosti.
Ak by boli všetci ľudia beuz chýb aj s nami, veľmi rýchlo by sme boli pyšní, nemyslíte.
Naučme sa všetko prijímať s pokorou( viem , že JA to ešte neovládam...)
Отправлено в 13.01.13 6:55.
Toto nešťastne volené, kontroverzné parodizovanie biblických postáv, vytrhnuté z kontextu, navyše častejšie nepresné, zvádzajúce údaje, nedoplnené jej podstatou, naozaj skôr vyznieva ako „groteska“, než poukázanie na veľkosť Božieho milosrdenstva. Podľa nej ani Ježiš, ani Panna Mária ani Jozef nespĺňajú podmienky dokonalosti, ktorá sa stala príkladom pre nasledovanie. Každá, tu popisovaná biblická postava prešla veľkým procesom obrátenia, a to sa tu už neuvádza. Pripadá mi to ako fandenie: „Hurá, môžeme byť hriešnici – nič sa nedeje“. Iste Boh nás miluje takých akí sme – slabých, náchylných k hriechu – k pádom, ale táto láska zaväzuje k dokonalosti, ktorú sme Bohu dlžní a iste musíme ju splácať. Pýchou môžeme označiť to, že sa chválime svojimi nečnosťami, nepeknými vlastnosťami, bez toho, aby sme pri tom uvádzali hlavne pokoru, ktorú pri tom musíme mať ako zmiernu obetu.
Отправлено в 13.01.13 7:29.
Tu ale je doplnené potrebným vyjadrením:
Bůh na vás něco vidí,
něco, co možná nevidíte ani vy sami

Jaká je vaše výmluva? Bůh na vás něco vidí, něco, co možná nevidíte ani vy sami. Volá vás, abyste byli pokorní, spoléhali na něj, a uvědomovali si, jak ho potřebujete, abyste mu byli schopni lépe sloužit.

Nebojte se mu odevzdávat, nebojte se vyjít, nebojte se být s ním v kontaktu!
Отправлено в 13.01.13 7:34 в ответ на Eva Baranovičová.
Áno a to tu ide. Vedieť sa pokoriť, ale nie len konštatovať svoju nedokonalosť, ale odovzdať ju vo vedomí, že jedine Boh je ten, ktorý ma môže z toho oslobodiť, ale musím to chcieť, nie len si povedať: "aká som, taká som, tu som a hotovo".
Отправлено в 13.01.13 8:37 в ответ на Eva Baranovičová.
Myslím, že hlavná myšlienka a zámer tohto článku je asi to: aby sme si uvedomili , že Boh má každého rád aj s jeho slabosťami.
Nielen dokonalých ale aj hriešnikov.
Nemali by sme brať všetko doslovne od A po Z.
Veď sa v Písme píše:...Mária premýšľala o tom čo jej anjel povedal ( o Tom čo od nej Boh chce .....).
Ani ona nevedela význam- zmysel všetkého čo sa dialo hneď.
P.S.: ani my niekedy nechápeme všetko...
A ak chyby- hriechy (poklesky) v sebe poznáme - priznáme si ich a budeme sa chcieť aj zmeniť- oslobodiť sa od nich ON-BOH je vždy pripravený nám podať pomocnú ruku...(pomôcť sa zmeniť, a niekey sú nám k tomu nápomocný aj tý bývalý hriešnici- Mária Magdaléne , ktorý sa dali na cestu novú -Života lásky (pokánia).
Skôr je tu poukázané , že aj oni boli obyčajný ľudia tak ako sme my (Nič viac a nič menej).
Отправлено в 13.01.13 9:34.
Отправлено в 13.01.13 9:59 в ответ на Mária Česáková.
Anka, ďakujem za podrobné vysvetlenie, v čom vidíte problém. Už som to asi pochopila.
Možno je rozdiel v interpretácii. Ja vidím za každým tým menom celý ich príbeh (kontext, ktorý vám chýba). Vidím ho tam v celej šírke - aj s "veľkým procesom obrátenia" pokiaľ bol potrebný. Nevnímala som text ako zosmiešnenie, alebo vytrhnutie z kontextu, pretože som ten kontext za textom cítila. Zdá sa mi, že je určený tým, ktorí pozadie dejín spásy poznajú.

Vnímala som to skôr ako upozornenie, že vo všetkom možno nájsť chyby. Isteže, Panna Mária, alebo Ježiš neboli hriešni. Ale aj oni mali vlastnosti, ktoré by sa mohli zdať ľudsky ... povedzme "divné". Je pre mňa ako matku neskutočne povzbudzujúce, uvedomiť si, že "Ježiš utiekol rodičom a ešte sa divil, čo majú za problém". Môj syn občas urobí niečo podobné - je dobré uvedomiť si, že to možno nie je zlé, (neposlušnosť, nezodpovednosť a pod), hoci to ako matka tak často cítim, ale jeho čistý úmysel, ktorému možno iba nerozumiem.
Viem, že Panna Mária bola "dokonalá", práve preto ma povzbudí, že aj ona niekedy nechápala. Nemusím všetko chápať ani ja.
Aj ja som niekedy "nezdravo?" dôverčivá. Je povzbudením, že Izák s podobnou vlastnosťou tým vlastne napomohol božiemu plánu.
Učeníci zaspávali pri modlitbe (ako niekedy aj ja), a predsa neboli menej hodní veľkej úlohy, ktorú im Boh zveril
Atď...

To nie je len o "Božom milosrdenstve". A už vôbec nemám pocit, že by som "mohla robiť čo chcem".
Zase by som to nevešala povedzme niekde na Facebook, kde by si neveriaci, alebo tí, čo nie sú "pevní vo viere" mohli z toho zobrať práve toto nesprávne posolstvo.
Vnímam to vyslovene ako povzbudenie pre "nedokonalých", že ich chyby nie sú dôvodom, aby nemohli pre Božie kráľovstvo urobiť veľké veci.
A ono to zase ani tak úplne nezáleží od NAŠEJ snahy. I keď tým nechcem povedať, že je jedno, ako sa k svojej chybe a celkovo k svojmu životu postavíme.
Ja z tohto posolstva vnímam obraz Boha ako hrnčiara, ktorý z každej hmoty vytvorí krásnu a užitočnú nádobu.
Отправлено в 13.01.13 10:53 в ответ на Anna Václavová.
Показывается результатов: 1 - 20 из 32.
из 2