Blog

« Назад

Zmena na želanie

Zmena na želanie

Ak si chalan- chceš byť silný a odvážny a ak si dievča- chceš byť nejakým spôsobom krásna a neodolateľná.

Snažíme sa... ale ako dosiahnuť tú zmenu, aby bola rýchla!!! a stála ? Mám pre TEBA jednu kratučkú modlitbu :
"Ježiš, ukáž mi, aký som, aby som mohol ukázať, aký si TY.“

Raz som na nejakom stretku počula, že sa máme doma Ježiša opýtať, čo si o nás myslí. Bála som sa toho vediac o svojich viditeľných chybách, ale urobila som to. Chceš vedieť, čo mi Boh odpovedal ? Nepoviem :) Poviem iba toľko, že odvtedy viem, kým skutočne som a pripomínam si to, alebo sa jednoducho znova opýtam. 
Vieš, čo si myslí Ježiš o Tebe ? Opýtaj sa HO !

TY a ja sme stvorení na Boží obraz a je našou podstatou byť odvážnymi a silnými, neodolateľnými a krásnymi. Už takýto sme ! Samozrejme, hriech a zranenie často zastrú tú skutočnú podstatu, ale je to ako so 60 kilovou zlatou vázou- nikto by sa jej nevzdal len kvôli tomu, že je na povrchu špinavá- a aj keby mala na sebe 20 kíl blata, stále by mala v sebe 60 kíl zlata- stále máme v sebe 100% Boží obraz .

„Ježiš, ukáž mi, aký som, aby som mohol ukázať, aký si Ty.“
Modlím sa, aby si mal odvahu opýtať sa Ježiša, akého Ťa vidí On a aby si počul Jeho hlas vo svojom srdci a prajem Ti, aby si staval na Božej pravde a očisťoval s radosťou Boží obraz, ktorý je v tebe :)

PS: Ak cítiš zo seba sklamanie, si so sebou stále nespokojný, možno zvykneš o sebe podotknúť, že si hlúpy, nešikovný, škaredý či nepríťažlivý, potrebuješ úprimne urobiť niečo ako toto :
„Pane Ježišu, odpusť mi, že som pohŕdal tvojím dielom a pozeral sa na seba s neláskou a kritikou. Prijímam Tvoj pohľad na seba. Daj mi zdravú lásku a úctu k sebe, aby som vedel milovať a ctiť svojich blízkych. Ďakujem :)“ Pokojne to viackrát zopakuj, aby tvoja myseľ a srdce pochopili a prijali novú nádej, ktorú máme v tom, že sme Božie deti.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Jarmila Semanová
Anička, ďakujem za tento článok.

Budem sa pýtať Ježiša, čo si o mne myslí ...


V ostatných týždňoch som viackrát dávala Ježišovi inú otázku:

" Miluješ ma? "

Odpovede prichádzali - a tiež vám ich nenapíšem ... skús sa pýtať takto aj Ty ... a nezabudni otvoriť uši, oči, srdce. Ježiš Ti bude odpovedať, no dopredu Mu ty sám neurčuj ani spôsob, ani formu, ani čas, ani miesto - iba načúvaj.
Отправлено в 18.10.11 7:14.
Jarmilka, my sa už nemáme pýtať, či nás miluje. Veď, či neposlal svojho Syna...Nám stačí už len radovať sa a odpočívať v Jeho dokončenom diel.Pán je víťaz a my sme víťazí s ním. Amen!
Отправлено в 19.10.11 8:52 в ответ на Jarmila Semanová.
Hoci viem, že môj manžel si ma zobral z lásky emoticon a nie donútenia, dobre mi padne, keď mi aj viackrát do dňa povie, že ma má rád. A často sa ho na to aj opýtam,keď to chcem práve počuť alebo ako potvrdenie toho, že sa na mňa nehnevá emoticon Je úžasné, že s Ježišom máme reálny osobný vzťah a je prirodzené sa s Ním rozprávať. Samozrejme, naša viera nestojí na pocitoch, ale na pevnom Božom Slove a tradícii Cirkvi. Osobný čas a rozhovor,kde aj Boh má možnosť niečo povedať má v tom celom ale veľký význam.
Отправлено в 19.10.11 13:34 в ответ на Agnesa Kalafutová.
Požehnaný večer, myslím, že iba pred nedávnom, som to tak spontánne vyslovila, Bože Ty ma máš naozaj rád!
Prečo?
S veľkým strachom o moju nevestu, ktorá čakala prvé dieťa a moje prvé vnúčatko a jej sa nechcelo :-D , nakoniec sa narodila zdravá, veľká a pekná...
Bože, ďakujem ti, že netrestáš nevinné deti za hriechy svojich rodičov, prarodičov, prapra...
Bože Ty ma máš naozaj rád!
Отправлено в 19.10.11 19:21 в ответ на Anna Lojekova.
Súhlasím s tebou.No asi sme sa nepochopili.Keby si ty stále chodila za mužom a stále sa ho vypytovala či ťa má rád, po čase by mu to šlo na nervy a myslel by si ,že mu neveríš, že ťa má naozaj rád. Skutky sú najväčším dôkazom lásky a samozrejme, keď pred niekým vyhlásiš, že ten môj muž ma má tak rád. Nebude to pre tvojho muža najväčšia pocta. Tým ho vlastne uistíš viac o tom ,že mu veríš, ako tým že do nekonečná budeš chcieť počuť jeho uistenie. Čím človek viac pokročil na ceste viery, tým menej potrebuje uistení a jednoducho verí a Boh ho tým viac uisťuje o svojej láske. Taká je zákonitosť. Milosť a pokoj nech nám dá Pán.
Отправлено в 20.10.11 9:28 в ответ на Anna Lojekova.
Jarmila Semanová
Po krátkej prestávke vás všetkých srdečne pozdravujem - a teším sa z vás tu ...


Aj počas ostatných dní som načúvala Ježišovým odpovediam na otázku, čo si o mne myslí - ako ma vidí On.

Dostala som už dve odpovede ... a očakávam ďalšie.

Asi ste uhádli - nenapíšem ich sem. Sú na moju nápravu po mojej ceste. Z celého srdca Ti, Ježišu, ďakujem.
Отправлено в 24.10.11 8:34 в ответ на Anna Lojekova.
Отправлено в 24.10.11 19:11.
Отправлено в 24.10.11 22:20 в ответ на Jarmila Semanová.