Blog

« Назад

Pozor! Tento obsah nedávajte ďalej

Pozor! Tento obsah nedávajte ďalej

Chcem Vás upozorniť na to, aby ste nešírili, nedali like ani zdieľať tento blog ani podobné články- inak by ste mohli šíriť dobré veci- a možno aj budovať Božie kráľovstvo ! Ste zmätení ? Aj ja...

Toto nie je postoj satanistu či sektára- skôr je to postoj nás tak ortodoxne veriacich, že zvážime každý obrázok s kresťanským motívom, každý článok s evanjeliovým posolstvom a len zopár dáme zdieľať, keď už nám to celkom nedá... Zakaždým, keď čítaš niečo Božie, dobré, krásne i niečo, čo sa Ti nepáči a máš sto chutí proti tomu bojovať, diabol sa krčí nad tvojím plecom ako v poslednej minúte presilovky na konci zápasu a ticho si hovorí : „Len to nedaj ďalej ! Len to nedaj ďalej !“ Už ani skutočnosť, že si sa k danej veci dostal TY sa mu nepáči- ale prečo by  z toho ešte nakoniec nemohol vyťažiť ? Stačí ak TY budeš posledným článkom reťaze – ak budeš TY ten či tá, kto to NEDÁ ďalej. (teraz nemyslím správy typu – pošli tento článok 10 svojim priateľom....)

Samozrejme, nikto z nás nemá čas čítať, lajkovať a zdieľať všetko, ale je dôležité, aby sa to dobré , k čomu sa naozaj dostaneš, šírilo od Teba k iným. Naším problémom naozaj nie je množstvo tmy, ale nedostatok svetla. Diabol sa natlačí kde sa dá, je ho plno  v médiách, v hudbe, na internete. NEVYNECHÁ PRÍLEŽITOSŤ, aby OVPLYVNIL ĽUDÍ ( medzi nimi Tvoju mamu, dcéru, frajera, brata,podriadených...).

Nie je náhodou toto ten talent, ktorý si príde Ježiš vypýtať a my povieme, že sme s ním jednoducho NIČ neurobili ( zakopali = nedali ďalej). Och, ako výborne sa toto podobenstvo dá použiť v tomto rozmere- Ježiš tomuto správcovi hovorí „Prečo si ten talent nedal peňazomencom ?“ Ako by nám hovoril- prečo si ten článok, tú fotku, ten citát, neposlal (Zuzke, Mirovi...)- ona má teraz viac času, on ho teraz potreboval..., oni by to isto šírili po internete a zachránil by sa ľudský život, vyzbieralo by sa dosť peňazí, prešla by petícia za ochranu rodiny, nepopravili  a pustili by Meriam, ľudia by sa prihlásili na duchovné cvičenia a boli by uzdravení... Osobne, nechcela by som sa pozerať do Ježišových očí po tejto otázke... Ale spýtam sa nás : Prečo si môžem dať námahu a komentujem kamarátku s banánovou šupkou na hlave , ale nedám ani len lajk na citát Matky Terezy ?

Týmto blogom nechcem nikoho z nás uraziť ani kritizovať, chcem iba DAŤ ĎALEJ to, že si uvedomujem, že svojím pasívnym postojom dávam najavo, že nesúhlasím alebo až tak sa nestotožňujem s dobrým posolstvom, ktoré sa ku mne dostalo, že sa hanbím prihlásiť sa k tomuto posolstvu, a že som sa nevedomky rozhodla nechať bujnieť kráľovstvo tmy, lebo svojím lajkom som nezapálila ani jednu Božiu zápalku. Týmto blogom chcem zmeniť svoj postoj- a ktovie, možno aj postoj niekoho iného ...

 

 

                                                                                                                                                          

 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Anka, a ty už osobne tú Božiu zápalku zapaluješ ? Lebo napr. k tým mojím asi podľa všetkého nevhodným básničkám vo väčšine prípadov sa tiež nik ani negatívne nevyjadríl. Stále rozmýšlam, či to je to správne a má zmysel ich sem dávať.
Отправлено в 17.06.14 12:03.
Mám tu podobný zážitok....moje blogy si sem-tam dakto prečíta, nepotrpím si na to, koľkých oslovia....
oveľa viac ma mrzí, že už desiatky inzerátov všelijakých súkromných učiteľov jazykov zaplavuje túto stránku a vzácne komentáre emeritného sv. Otca Benedikta ostávajú nepovšimnuté. Sú také krásne a ja váham ich sem dávať. Možno že tí súkromní učitelia Moju komunitu sponzorujú, ale vtedy to treba čestne napísať, to je iná káva. Vôbec nemám problém podeliť sa o cennú duchovnú vec, ale ak je prioritná komercia, človeka to znechutí. A nielen v mojom veku.
Отправлено в 18.06.14 19:55.
Presne o tom je tento blog- je reakciou na moje konanie a to, že chcem zapaľovať omnoho viac.Vašu poéziu čítam a myslím, že je veľmi krásna. Odkedy náš synček chodí, som na internete veľmi zriedka a hlavne na vybavenie najnutnejšieho, ale aj v tomto čase môžem urobiť viac, ako som robievala doteraz.
Отправлено в 23.06.14 15:56 в ответ на Miloslav Peniaštek.
Ahoj Mária Irma emoticon
Bolo by milé, keby daní ľudia z jazykových škôl financovali časť nákladov Mojej Komunity, ale nie, nie je tomu tak a Moja Komunita by to ani neprijala- tak ako odmietla viacero ponúk, z ktorých by mohla profitovať. Administrátori riešili, čo s týmto obsahom robiť- či ponúknuť priestor týmto ľuďom- ako pomoc a podporu kresťanských učiteľov- aby si mohli nájsť žiakov- alebo stiahnuť tieto príspevky. Nakoniec sa rozhodli stiahnuť ich, keďže ich používanie sa zmenilo na zneužívanie. Hoci to tímu Mojej Komunity niekedy dlhšie trvá, zodpovedne sa venujú obsahu, riešia plagiátorstvo, zneužívanie stránok a pod.
Отправлено в 23.06.14 16:06 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Milý Martin, som veľmi rada že si to pochopil nie ako zlomyseľnosť z mojej strany, ale zamyslenie, na čo stránka slúži. A tak chápem aj Aničkin príspevok. emoticon
Vieš, aj ja som učiteľka jazykov a prekladateľka, ale túto stránku som zneužila iba raz- keď som videla, ako sa to rozbieha. Ale mala som výčitky.
Ja si musím podať pekne svoju inzerciu v lokálnych novinách alebo na miestnej stránke komerčným spôsobom - teda zaplatiť si to.
Skutočne sú tu kvalitné príspevky a Moju komunitu mi nenahradí žiadna iná "sociálna" stránka. Keby som mala slušný príjem z toho vyučovania, prirodzene by som malú podporu ponúkla. Zatiaľ to potrebujem na liečenie. Ale ku každodennej rannej modlitbe pridávam prosbu za dary Ducha Sv. i fyzické zdravie pre všetkých, ktorí nám ju tvoríte. To nie je chvastane, iba vyjadrenie, že ste moja "srdcovka".
Отправлено в 24.06.14 13:35 в ответ на Martin Lojek.
Mária Irma, si pre nás všetkých veľkou oporou. Kiež by sme ti to vedeli nejak odplatiť. Tvoje modlitby nám dodávajú silu a verím, že aj kreativitu. Bolo by fajn, aby sme o sebe vedeli, kto čo robí, aby sme si mohli vzájomne pomáhať. Dúfam, že sa nám bude dariť rýchlešie napĺňať víziu Mojej Komunity.
Отправлено в 25.06.14 9:51 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Martin, ďakujem , len je päsť na oko emoticon))))) že je nad Tvojim príspevkom opäť dajaký ruštinár,,,,,,Ale nejdem ťa za to karhať, veď si vravel, že to chce čas.
Nuž a ja....menej píšem, ale nie som menej aktívna. Dala som sa na mamutie dielo- preklad 300 stranovej knihy z angličtiny, ktorú ovládam písmom a čítam v nej, ale nerozprávam, lebo nemám s kým. Keď prišla príležitosť na pár mesiacov odísť, Pán mi dal na päť rokov na starosť mamičku a hreje ma pri srdci, že som smela pre ňu urobiť čo sa dalo. Nuž a človek som siedmimi krížikmi sa už vonku neuplatní.
Ale s modlitbou sa dá uplatniť, kým rozum slúži, hejže? emoticon Teším sa, že malý princ už chodí ( a dúfam, sťahuje obrusy aj s vázami), alebo je
futbal atraktívnejší? Milý pozdrav aj Anke!
Отправлено в 25.06.14 11:30 в ответ на Martin Lojek.