« Назад

Kľúče od tabu

Kľúče od tabu

Niekedy sa pýtam, prečo sa necháme naháňať časom.... Prečo nenecháme v sebe dozrieť slová a ak cítime, že sa nás dotýkajú, tak prečo nehľadáme koreň dotyku.... Ponárame sa do šírenia poloprávd a kydáme si hnoj do vlastného válova.... Prečo?

Myslím, že rovnako ako ja, tak ani vy nenachádzate odpoveď. Na každý dotyk prichádza akási vzbura, ukazovanie že to tí druhí, sú iní, horší... a rozhorčovanie, čo si to dovoľujú.... namiesto otázky: "Prečo tak reagujú?" "A nie sú pocity vzbury mojim problémom?"

A tak ako stačí jedna zápalka na rozšírenie celého ohňa, tak stačí jeden názor... z pocitového spravodlivého hnevu napísaný list... spojený hneď s petíciou a preposlaný médiam, ktoré sa živia "škandálmi", vyhlasujúc, že dávajú priestor cirkvi aby sa obhájila... a deklarujú, že podávajú informácie "bez servítky".... 

A strhne sa požiar... Už nikto nehľadá pravdu... Každý posiela iskry ďalej....

A tak sa v mojej emailovej schránke objavili otázky a nepravdivé reči namierené voči jednému známemu kňazovi - ale aj tie anti-recenzie. 

A všetci sa pýtali: Čo to je?

A tak som vzala tú knihu do rúk..... a výsledok vám ponúkam. A zároveň vás prosím.... Nevytrhávajte veci z kontextu. Hovorte celú pravdu, lebo pomýlite mnohých, ublížite im.... a reči, ktoré vypustíte z vašich úst, sa už nikdy nedajú vrátiť späť..... 

http://baginova.blog.sme.sk/c/297591/Mami-co-je-to-kondom.html

Našou úlohou je pomôcť deťom zorientovať sa v tejto ľudskej džungli, pomenovať veci, ktoré sa okolo nich "Nahlas šepkajú" a nezatvárať si oči pred nimi. Ak s nimi o tom budeme rozprávať s láskou... máme to vyhraté... Ak im neodpovieme, pôjdu si hľadať odpovede inam. 

Čo ich nepoznáte?

Prajem pekné čítanie plné pravdy... 

d. 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
"Zastenal pníček spanilý...". Drahá Damiána, vidím zopnuté ruky v modlitbe, tvár s výrazom bolesti, ale srdce a vystreté dlane naplnené láskou. Kto miluje, nesúdi, neposudzuje, nepodozrieva a nevyvyšuje sa. Nielen ruky plné bankoviek sú bohaté, o mnoho vzácnejšie sú pochopenie, pohladenie, vľúdne slovo v pokore vyslovené.
Отправлено в 01.05.12 21:59.