« Назад

Keby si ma....

Práve som si sadla do auta, keď sa ozval mobil. Prijala som hovor. A z druhej strany sa ozvalo veľmi bolestné: "Keby si ma nebola prehovorila, možno by dnes žil."

Stalo sa to pred niekoľkými mesiacmi. Istá pani mi priniesla knihu o Uzdravovavaní. "Dala mi ju kolegyňa v práci. A vraj ak chcem, aby sa môj manžel vyliečil, tak ju máme spolu čítať. Ale nezdá sa mi."

Vzala som si ju na prieskum... Prečítala od prvej strany po poslednú a urobila jasný záver: Sekta!

V skratke sa v nej písalo asi toto:

Máte moc sami nad seboou. Máte moc zo seba vyhnať ducha choroby! Používajte svoju autoritu....

Ak sa neuzdravujete, ste posadnutí... Lebo Ježiš už za vás trpel a nechce, aby ste boli chorí...

A každá choroba je trest od diabla... A preto sa musíte kajať a modliť, a zrieknuť sa všetkých modloslužieb  - predmetov, kníh... a pod. vecí.

V podstate, keď som si to preložila, bolo mi jasné, že je to namierené proti katolíkom...

Po niekoľkých dňoch som vrátila knihu s komentárom, že je to sektárska literatúra. Pani sa poďakovala a poprosila ma o modlitby. 

Modlila som sa. A nielen ja.

Jej manžel bol však zo dňa na deň slabší.

Akoby nás Boh nepočul. Alebo počul?  A povedal si: "Deti moje, nemiešajte sa mi do mojich plánov. Chcem ho uzdraviť, ale inak..." 

Jozefovi zatvoril dvere pestrého života. V utrpení mal čas na modlitbu a stretanie sa s Kristom. Riešil to, čo počas "pracovných" povinností, zahodil do zásuvky s nápisom: "Na staré kolená."

No my sme si húdli svoje. Predkladali sme v modlitbe ľudské esá a hovorili: "Bože zmiluj sa nad ním. Pošli preč tú rakovinu a daj mu ďalšie dni života."

Nepomohlo. Boh mal kartu navrh... Svoju. s Názvom: Kráľ života i smrti.

Človek ju doteraz ešte nestihol prebiť ľudskými esami. Je to priam nemožné, hoci sa o to snaží, používajúc tú osudnú kartu bez ceny - s názvom KEBY...

 

Neviem, či tá "kniha" by inak rozhodla o životnej ceste Jozefa, ale nesnažím sa to riešiť. Boh totiž vie, čo robí, keď  nám berie priateľov a známych.... 

A tak sa modlím a prosím Boha o silu,

.... aby sme sa nevracali v myšlienkach späť a neľutovali rozhodnutia minulosti....

.... aby sme bolesť a samotu brali ako výzvu, ktorá nás chce niečomu naučiť....

... aby sme odhodili všetky predstavy a výčitky začínajúce slovom "Keby som tam nešiel, keby som to bol urobil..." a začali hľadieť v pred, prajúc aj tým na "druhej strane života" pokoj a dobro.

 

Ježiš, ďakujem ti za Jozefa a za to, že sa v posledných dňoch často s dôverou obracal k tebe. Ty sám mu buď odmenou a požehnaj aj tých, ktorí vo svojom srdci nosia smútok a bolesť z jeho odchodu. Amen

 

 

 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Krásne! Super napísané. emoticon A ešte prosme o dar rozlišovania dobrého od zlého vo všetkých smeroch. :-)
Vďaka emoticon
Отправлено в 07.06.13 22:24.