Blog

« Назад

Robiť aj ťažké veci ako výzva pre mladých

Robiť aj ťažké veci ako výzva pre mladých
O boji s ťažkými vecami prednášal 20. januára 2012 v Novobanskej farnosti vdp. Ján Buc prednášať skupinám mladých ľudí z niekoľkých farností. Na tému Robiť ťažké veci sa uskutočnili dve stretnutia:


pred svätou omšou pre birmovancov a mládež v Pastoračnom centre v Novej Bani a po svätej omši v Kostole narodenia Panny Márie otvorené stretnutie pre verejnosť.

Na prednáške boli prítomní veriaci nielen z Novej Bane a blízkeho okolia, ale aj z Detvianskej Huty, Detvy, Kriváňa, Zvolena, Obýc, Kozároviec či Zlatých Moraviec.

Názov témy bol odvodený od rovnomennej knihy dvoch bratov, tínedžerov. Jej cieľom je vyprovokovať mladých aj starších k zmene života. A rovnaký zámer malo aj piatkové stretnutie v Novej Bani. Zazneli na ňom výzvy k zmene životných postojov či k dôvere Bohu aj v hraničných situáciách.

„Provokačná myšlienka „Robiť ťažké veci“ stále viac motivuje mladých vyjsť zo zóny svojho komfortu a uchopiť, čo Boh od nich chce. Očakávame, že ovocie „rebelúcie“ prinesie zmenu, ktorá sa na Slovensku nebude dať prehliadnuť“, povedala o stretnutí vedúca novobanského spoločenstva Dom chvály sestra Františka Čačková, OSF.

Andrea Šalková
foto: Matej Pirháč
Комментарии