« Назад

Buď taký, aký si

Boh bude skrze teba robiť veľké veci. Ty len kráčaj za tým, po čom túži tvoje srdce. Nepodceňuj to, čo Boh do teba vložil a čo si o tebe myslí On sám.

Mám jednu skvelú kamarátku, s ktorou sa raz za čas porozprávame o tom, čo žijeme a je to vždy výnimočný čas. Naposledy mi rozprávala o tom, ako miluje prácu, ktorú robí. Študuje za zdravotnú sestru a v škole majú okrem teórie aj veľmi veľa praxe. Rozprávala mi o tom, ako veľmi cíti Božiu blízkosť a lásku práve vtedy, keď je tam. Medzi chorými, starými aj detičkami, ľuďmi často odsunutými a zanedbanými. Ako vtedy veľmi túži po tom, aby aj oni poznali lásku, ktorá uzdravuje a mení životy. Miluje tú prácu, lebo to je miesto, kde jej srdce horí, kde ožíva.

Veľmi túžim po tom, aby ľudia vstupovali do toho, pre čo boli stvorení. Aby pochopili, že túžby v ich srdci sú tam preto, aby im ukazovali smer, ktorým kráčať. Áno, našim prvoradým zameraním je Jeho tvár a kráčanie v Jeho stopách. Ale vidím, že veľa mladých ľudí okolo mňa sa ocitá v situáciách, keď sa rozhodujú, čo ďalej. Aká stredná škola, aká výška, aké zamestnanie je to pravé? Túžime, aby sa v našich životoch vyplnila Jeho vôľa. Dookola sa Boha pýtame, čo od nás chce. Sme zmätení a zamotávame sa. A možno si uvedomujeme, že môžeme urobiť čokoľvek. Ale nemáme odvahu rozhodnúť sa. Ale viete čo? Boh je dobrý! Je to dokonalý Stvoriteľ a milujúci Otec. Pozri sa do Jeho očí a tam uvidíš, ako ťa vidí On sám. Nemyslím si, že šíriť Božie kráľovstvo znamená iba a výlučne službu v Cirkvi, spoločenstvách, projektoch a rôznych kresťanských aktivitách. Myslím si, že moja kamarátka rozširuje Božie kráľovstvo na nemocničných chodbách. Pretože vie, že je Božia milovaná dcéra, dedička Kráľovstva a že územie, na ktoré vstúpi, sa stáva územím Kráľovstva.

Milujem rozmanitosť, s akou nás Boh stvoril. Každý z nás vidí veci inak, má rozdielne túžby. Niekto chce zmeniť celý svet a niekto si chce otvoriť pekáreň. A to je skvelé! „Hľadaj radosť v Pánovi a dá ti, za čím túži tvoje srdce.“ (Ž 37, 4). A prosím, nevyhýbaj sa tomu, čo je v tvojom srdci. Niekedy sa pýtame priveľa a robíme veci príliš zložitými a snažíme sa dať nabok to, po čom naozaj túžime. Myslíme si, že to je pyšná túžba alebo že to nemá nič s Bohom. Kamarát, ak ty máš niečo s Bohom, túto otázku viac nerieš. Zveril si mu svoj život, tak kráčaj, kam ťa volá. Nie všetko nám Pán Boh potvrdí miliónom znamení na zemi aj na nebi. Nepríde ti list, v ktorom sa bude písať, čo máš urobiť ďalej a väčšinou sa ani neozve hrmenie a hlas z neba. Niekedy proste tam v hĺbke srdca vieš, že raz by si chcel byť napríklad učiteľom, ktorý prinesie zmenu. Tak do toho choď!  Po čom túži tvoje srdce?

Ak hľadáš, čo v živote robiť a čím sa stať, aby si čo najlepšie šíril Božie Kráľovstvo, odpoveď znie: Staň sa tým, pre čo si bol stvorený! Neporovnávaj sa a nechci byť ako niekto iný. Lebo ty si špeciálny. Buď sám sebou, a tak vyjadríš úctu sám sebe. Vtedy vstúpiš do plnosti svojho vlastného pomazania. Budeš šíriť Božie Kráľovstvo, lebo ty si otvorená brána, cez ktorú Nebo prichádza na zem. Nevieš, že si Boží chrám a že v tebe prebýva Boží Duch? Boží chrám je svätý  - a ním si ty (1Kor 3, 16-17). Uvoľňuj Božiu prítomnosť tam, kde si a taký, aký si. Hľadaj, čo je v tvojom srdci a po čom túžiš. Nie je to komplikované, je to len o tom, že budeš vedieť, kto si. Pýtaj sa Boha a On ti bude ukazovať, ako a prečo ťa stvoril. Pozeraj sa na veci, ktoré máš rád, na činnosti, pri ktorých cítiš, že tvoje srdce žije. Kedy cítiš oheň horieť  v tvojom srdci? Čo ťa fascinuje, v akej oblasti máš stále nové nápady? Pri akých veciach máš pocit, že Boh je naozaj blízko? On bude cez teba robiť veľké veci. Ty len kráčaj za tým, po čom túži tvoje srdce.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
oooch presne toto som potrebovala počuť/čítať emoticon ďakujem
Отправлено в 13.11.14 15:17.