« Назад

Soaking - snívanie ako spôsob objavovania Božieho srdca

Soaking - snívanie ako spôsob objavovania Božieho srdca

Možno si už počul o soakingu (u nás v spolči hovoríme "bažiť si" v Bohu). Je to druh modlitby zameraný na intimitu s Otcom. V angličtine sa používa výraz "resting in God's presence" - oddychovanie v Božej prítomnosti.

Kedy si naposledy skúsil len tak zavrieť oči, a nechal sa viesť Otcom, objavovať Jeho srdce? Či to už bola prechádzka zasneženou krajinou, míňajúc vintážové pouličné lampy vrhajúce jemné svetlo, majestátny chrám s nekonečným stĺporadím, lúka plná kvetov, milóny súhvezdí, alebo prechádzka po pláži, zrazu si sa ocitol s Otcom na nádhernom mieste, trávite spolu čas a je vám spolu dobre.

Keď hovoríme o objavovaní Božieho srdca, neznamená to nič iné, iba byť viac v intimite s Ním. Nechať sa ovládnuť Jeho prítomnosťou. Často sa počas chvál pristihnem ako nevládzem spievať ani hovoriť, keď prítomnosť Otca je taká silná, že moje slová piesne sa v nej strácajú. Zrazu prestávam vnímať okolie a prichádza On. Dotýka sa môjho srdca a ja viem, že čokoľvek poviem, alebo urobím, naruší tu vzácnu chvíľu s Nim, kedy chce ku mne hovoriť. V mysli sa mi vynárajú nádherné obrazy, ktoré tu ani neviem popísať (reálnosť zážitku, ktorý nenahradí žiadne 3D kino:) ), v kútiku duše však verím, že v nebi spolu tieto veci zažijeme face to face.

Sú chvíle, kedy si v byte vyhradím priestor len pre Otca. Kľaknem na kolená a vzývam Jeho meno pár krátkymi vetami. Nechávam priestor na Jeho pôsobenie vo mne. Je to čas, kedy začína On dvoriť mne, prehovára sa ku mne rôznymi obrazmi, cez moju fantáziu a myšlienky. Sú to veľmi vzácne chvíle, ktoré nám nikto nemôže vziať a vždy sa na ne môžeme spoločne tešiť.

Chcem ťa povzbudiť aby si si našiel čas intimity s Otcom. Čas, kedy budeš výhradne iba s ním, ty a On, vypneš si telefón, zhasneš svetlá, zapáliš sviečky, pustíš si worship, prípadne čokoľvek ďalšie a začneš snívať. Boh miluje naše snívanie, našu fantáziu. Je to určitý druh spolupráce s Otcom - vyžaduje to tvoju kreativitu:), vytvoríte si miesto, kde sa budete stretávať a cítiť sa dobre. Tak ako v láske nie je potrebných mnoho slov, ani počas soakingu nepotrebuješ veľa povedať. Veď skôr ako by si vyslovil svoje prosby, náš otec vie, čo potrebuješ. Nie je to úžasný prejav Jeho dobroty? Zabudni teda na chvíľu na všetky prosby a problémy, ktoré si chcel pred Otca zložiť a teš sa z Jeho prítomnosti v Tebe. Veď radosť v Pánovi je našou silou. Ale o tom už v inom blogu :)  


„Ale keď sa ty ideš modliť, vojdi do svojej izby, zatvor za sebou dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti.“ (Mt 6,6)

Mirec         

Предыдущий
Комментарии
sign-in-to-add-comment
a zároveň pravdivé. Aj ja pripájam poďakovanie k uverejneniu.
Отправлено в 08.04.13 10:08.
Ja si len toto " milé snívanie" dovolím potvrdiť jednou z mojích prvých básničiek

" B o ž í d a r "

Nepoznám lepší hodnotnejší dar,
ktorý by som mohol deťom odovzdať,
ako skúsenosť zo vzťahu s Bohom.

Neviem, či je vzácnejší duchovný stav,
ako hľadieť na Božiu tvár,
byť v prítomnosti Božej.

Len tak v komôrke niekde osamote,
kde komunikácia so svetom sa celkom preruší,
prijímať v pohrúžení svätosť Božiu,
byť v stave tu a teraz len s Ním.

V stíšenom stave pokoja,
prestáva činnosť nášho „ja“,
zostúpiť ešte do hlbších vrstiev duše,
zažívať lásku – Božie oblaženie.

V úplnom tichu pokoja,
ponoriť sa v modlitbe hlbšie do seba,
takto chvíľku aspoň pár minút zotrvať,
prijať Boha, Jeho lásku, Jeho slasť.

Modlitba je predpoklad ľudského prežitia,
hojnosť vedomostí z náboženstva dušu nenasýtia,
duša potrebuje zažiť pravdu zvnútra
je to Boží dar – dar Svätého Ducha.

Takto sa vyformuje pravá ľudská bytosť,
uvedomí si svoju dôstojnosť, veľkosť, no i malosť,
rozvíja rozum, udržiava mravné cnosti,
spoznáva Božiu vôľu, chce sa podobať Ježišovi.
Отправлено в 08.04.13 13:46.
Jééj emoticon rada snívam a najmä s Ním emoticon vďaka za nakopnutie do nových sníčkov emoticon
Отправлено в 08.04.13 19:41.
emoticon krásne napísané emoticon je to neopísateľný pocit nechať sa prenikať Božou prítomnosťou emoticon začať snívať spolu s Ním emoticon a všetko zahodiť za hlavu emoticon a nič sa tomu nevyrovná emoticon vdaka za takú milosť že sa nám ponúka žiť a byť v intimite osobnej blízkosti s Ním emoticon teším sa emoticon
Отправлено в 13.05.13 17:45.