« Назад

Vyznanie

Vyznanie

Malá (alebo väčšia) zmena

heart

Moji milí priatelia, sestry, bratia ...a iní.

Nepodarilo sa mi sem vložiť krajší obrázok, za tých 7 dní som to zabudla.....

Ale ide o čosi dôležitejšie. Mala som možnosť spolupodieľať sa na duchovných cvičeniach pre mladých a mala som i dlhý, potrebný duchovný rozhovor so "šéfom" podujatia.

Dostala som radu. Nie rozkaz.

Vyhodiť všetko, čo znepokojuje , rozčuľuje a okráda ma o pokoj srdca, ktorý tak veľmi pri svojej profesii potrebujem.

Niektorí ma už poznáte, iní nie....tí, s ktorým som v priateľskom kontakte,majú môj mail.

Popísala som už dosť, pokomentovala tiež, i keď niekedy nie šťastne.

Prvé rozhodnutie teda bolo- zo stránky sa odhlásim. Až tak tam chýbať nebudem .

Ale potom , po zotrvávaní pred Pánom som sa rozhodla. Inak.

Ostanem. Len už nebudem písať na blog všetko, čo ma napadne, a vyvarujem sa komentára ku stránkam, plných rozporov a nedorozumení, ktoré nás rozdeľujú, vnášajú negatívne vášne a krivé pohľady.

Písané slovo má svoje nedokonalosti.....

Nevidno za ním ustaraný pohľad či úsmev, vážne zamyslenie či strach alebo chorobu, radosť a objatie. A ako sa teraz stalo mne, nemožno vždy pridať obrázok, kto to nevie.

Všetkých prosím o odpustenie a všetkých uisťujem, že koho mi raz Pán pošle do cesty, hoci cez internet, je v mojich modlitbách, kým mi bude rozum slúžiť. Hoci hromadne- ale veď Pán je vševediaci tak On už vie, na koho všetkého myslím.

Pane dobrý a drahý, daj nám do sŕdc lásku, je to malta na tehličky, ktorými chceme budovať Tvoj chrám v nás. Amenheart

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Pani Mária-Irma, viem, o čom píšete a súhlasím s Vami. Niečo podobné som ja urobila tento rok v máji, keď som zrušila môj účet na Facebooku. Ešte predtým som prestala takmer úplne pozerať TV - pomohli mi k tomu oni sami - nedávajú tam naozaj takmer nič, čo by pre mňa malo akú-takú hodnotu. Dokonca ani rádio nepočúvam, len výnimočne si pustím Lumen (na komerčné stanice TV aj rozhlasové som už "alergická"). A nech si myslí kto chce čo chce, ja viem, že o nič neprichádzam. Práve naopak - získala som aspoň nejaké ticho, v ktorom sa môžem aspoň v duchu rozprávať s Pánom (popri mojich troch deťoch a veľmi aktívnom manželovi. Tým myslím aktívnom v pozeraní TV, počúvaní komerčných rádií a aktivitou na PC.) Ľudia sa dnes boja ticha, lebo sa boja hlasu svedomia, Božieho hlasu. Ale práve to by každému pomohlo, keby Ho začali počúvať... Ja sa už dnes naozaj čudujem všetkým, ktorí pozerajú Televízne noviny na Markíze či JOJke a dokonca im bezvýhradne veria. Potom ich skreslené názory ničia ich samých aj ich okolie. Dalo by sa o tom ešte veľa písať, ale myslím, že to najdôležitejšie tu už je.
Práve mi zišlo na um staré známe: "Pán Boh s nami a zlé preč!" :o)
Отправлено в 13.08.12 13:27.
Pani Janka, neporozumeli ste mi. Facebooku, Markízy, Jojky a viacerých komerčných médií som sa vzdala dávno.Mne išlo o túto "Moju komunitu", ktorá mi svojim spôsobom prirástla k srdcu, len niekedy niektoré blogy vyvolali toľko protirečivých komentárov, ktoré vyústili do hádok, neporozumení a urážok.
Duchovný otec s ktorým som mala rozhovor, mi povedal- ak ti to neprináša pokoj, ale znepokojenie, pusti to. Ale je tu množstvo ľudí, ktorých mám rada a len Pán vie, že som nikomu nechcela ublížiť. A tak som si povedala, že do konfrontačných tém sa nepustím a nebudem ich ani komentovať, hoci mám aj teologický diplom z katolíckej univerzity. To totiž často dráždilo, že sa chválim. No a to nechcem. Chcem pokoj a dobro, a to aj na tejto stránke.
Отправлено в 13.08.12 17:20 в ответ на Jana Znášiková.
Nie, že by som Vám neporozumela. To som len napísala moju vlastnú skúsenosť. A čo sa týka Mojej komunity, mám taký istý názor ako Vy - tiež sa snažím komentovať pomenej, len tam, kde to cítim, že to patrí, že to mám urobiť. Všimla som si tiež, že aj tu vznikajú hádky a neporozumenie, ale po jedinej skúsenosti som sa zaťala a nikdy sa do takýchto konfliktov viac nezapojím. Ide mi presne o to, o čo aj Vám (Vaša posledná veta.)
Отправлено в 13.08.12 17:53 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Stále rozmýšľam, prečo ste si mysleli, že som Vás nepochopila. Možno to bude tým, že som nenapísala, že som sa toho všetkého zriekla vlastne tiež kvôli tomu, že som cítila, ako mi to rozbíja pokoj v srdci a vyrušuje ma to. Som presvedčená, že sme "na tej istej lodi". :o)
Отправлено в 13.08.12 19:31 в ответ на Jana Znášiková.
Súhlasím, ja som to iste spravila tiež pred rokom, v nádeji, že tu nájdem pokoj.
sme "na jednej lodi" emoticon
Отправлено в 13.08.12 21:55 в ответ на Jana Znášiková.
Sú to aj moje slová. Znepokojovalo ma to tu. Veľmi pekne vystihnuté. Ja som sa rozhodla už viac nepísať a nekomentovať iba ak v komunite "maminy ". Vďaka vzniknutým priateľstvám som sa rozhodla neodísť celkom. A ty si Mária-Irma jednou s tých naj.
Vďaka emoticon
Отправлено в 13.08.12 22:07 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Mne sa stalo to iste,zacali tu byt rozne nazvime to "cudne" nazory,vasne,hnev....ale nerozhodla som sa odist,len som,ako pise Maria nekomentovala tie temy,odmlcala som sa...citala som ich a bolelo ma srdce,ako sa deti Bozie,hadaju,vzdaluju,nechavaju strhavat zlym,lebo tie hnevy tu na stranke,urazky,nemohli predsa byt od nasho Otca.Citila som sa bezmocna,lebo na jednej strane,chcela som,nech sa nehadaju,ale na strane druhej,vedela som,ze ak zareagujem "schytam" to aj ja.To by mi tak nevadilo,som zvyknuta,len som nechcela,nikoho "vytocit" lebo neraz boli poniektori tak v razi,ze bolo jasne,ze sa vybiju na kazdom.A tiez vdaka Vam sestry a ostatnym priatelom,ktorych tu mam som zostalaemoticon
Отправлено в 14.08.12 0:58 в ответ на Jarmila Haragová.
Pani Mária, ja som tu toho tiež veľa nenapísala ani neokomentovala, aj keď už MK poznám viac než rok. Naozaj ma to musí osloviť, ak sa chcem zapojiť. U Vás vidím všetko v poriadku, predstavte si, že by tu všetci so všetkým súhlasili, alebo všetci boli proti všetkému. Naozaj to tu nesmie byť dvojfarebné. MK musí prinášať dobré ovocie a to nemyslím len jablká a hrušky.
Ja tu vidím iný problém.
Vštci čo sme tu, máme svoje meno a priezvisko a tí čo sú odvážnejší aj svoju fotku. Takže, ja keď vidím blog od Vás, určite si ho prečítam. ALE, nech mi to niekto vysvetlí, prečo je tu niekto ako ???, alebo Ja Pepek? Na FB by som to asi pochopila, ale tu? Nechápem.
Takže pani Mária, sme tu na správnom mieste, lebo my sme už raz takí, viacfarební.
Nech Vás Pán sprevádza svojimi milosťami.
Отправлено в 14.08.12 7:50.
Vdaka, Irmuska, pekne a poucne. Vies, sme tu rozne "generacie" a mame rozne nazory, to som pocitila aj ja, ked mi jeden pan odmietol ponuknute priatelstvo a pod. malickosti. No nas to formuje, a clovek sa nauci, ako s tym zaobchadzat. Dakujem za tvoje prispevky. Musime sa este vela ucit, aby sme chceli chapat jeden druheho. Zdravim a zelam vsetko dobre. Venujme tieto "malickosti" na podporu a pozehnanie pre MK. Nech ta zehna Pan!
Отправлено в 14.08.12 22:15.
Musím sem ešte niečo doplniť.
Moje naj znamenalo, najtrpezlivejšia, najochotnejšia, ... len ty vieš ako som ťa svojou neznalosťou techniky otravovala ale aj tak si mi pomáhala a vypočula. Si moja internetová radkyňa taká inter. mamka. Som ti naozaj vďačná.
Priateľstvo cez internet je iné a preto si vážim každé jedno a som rada, že vzniklo.
Pripájam svoju tehličku lásky.
emoticon
Отправлено в 15.08.12 11:41 в ответ на Jarmila Haragová.