Дневники

« Назад

Bratská láska

Bratská láska

Neviem si celkom vysvetliť, prečo musíme jeden druhého ponižovať a zhadzovať.

To nás neučil náš Pán. On nás učil LÁSKE, porozumeniu, zhovievavosti, miernosti, porozumeniu, milosrdenstvu....

Plné Písmo je jeho učenia, príkladov, znamení.

Máme jeden druhého budovať. Nie zhadzovať. Nikto nie je vyšší, než ten druhý, Nikto nemá právo vysmievať sa bratovi, ak ešte "neporozumel" určitým veciam. Veď on porozumie, keď príde jeho čas. Pán je Pánom času a porozumenia. Nikto nemá právo vysmievať sa viere a vyznávaniu iného. Aj to je zastúpené v Písme svätom. Aj o tom hovoril náš Pán. Už v jeho časoch boli podobné problémy. Tieto problémy sú staré ako ľudstvo samo. Nič nové pod slnkom. ako by povedal Kazateľ. Ak nemáme hovoriť o tom, čo nás spája, môžeme zostať ticho.

Mám v úcte iných bratov a sestry, z iných denominácií. Veľmi ma povzbudili v mojej viere v Boha. Tí, ktorých slová čítam ja majú povzbudivý a priateľský prístup a vyjadrovanie sa. Nie prepiatu zhovievavosť voči rímskym katolíkom, ale skôr  úctu k človeku a k jeho viere v Boha. Vyjadrujú hlboké porozumenie, aj keď prinášajú istú kritiku štýlu a spôsobov. Nikdy neurážajú, nikdy nespôsobujú smútok a zavrhovanie, ani pohŕdanie iným "katolíkom". To buduje. To je hodné zamýšľania sa. Všetko, čo ponižuje, znevažuje, zarmucuje bratov a sestry, odmietam! Áno, zriekam sa toho! To nie je Láska! To nie je Pán!!!

Každá denominácia robí obnovu v svojich radoch. Nevhodná kritika jednej denominácie voči inej nie je na mieste. Každý rieši problémy vlastnej rodiny. Nie inak. v živote máme priateľov a nepriateľov. Vo viere je tomu podobne. Priatelia nás podržia, povzbudia, podržia v problémoch. pratelia nás neopúšťajú, neponižujú, nevyčítajú, nerobia sa múdrymi, ak my potrebujeme ich pomoc. Oni sú pre nás láskou, oporou, porozumením. Nie bezohľadnou kritikou a vypichovaním našich chýb, či slabostí. Láska, porozumenie a trpezlivosť je ich znamením. Človek sa pri nich cíti jednoducho dobre. To je bratská láska. To je skutočné priateľstvo. Medzi veriacimi i medzi neveriacimi. Medzi katolíkmi, grékokatolíkmi, protestantmi, evanjelikmi, hebrejmi, Arabmi, Cigánmi. Všetci sme deti Božie! Veď u Boha neplatí Hebrej, či Grék ale ten, čo uveril!

Nech vás žehná Pán!

 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Pani Mária, presne, presne a ešte raz PRESNE ste vystihli to, čo som sa ja snažila napísať, ale asi som nepoužila správne výrazy, lebo sa vždy našiel niekto, kto moje vety prekrúcal. Ďakujem za toto Vaše vyjadrenie!!!!
Отправлено в 11.09.12 18:26 в ответ на Mária Künzl.
Rada, Janka. Mozes mi kludne tykat. Mna prekvapovalo "iba" to, aka zvada sa zrazu strhla pre komentare... skutocny utok na ineho...ved si neviem predstavit, ako moze niekto tak preniknuty Slovom Bozim a Duchom naplneny podat tak agresivny prispevok. To mi zostane zahadou. A to prekrucanie - taktiez. No nic. Poucila som sa z toho. Zelam Bozie pozehnanie, pokoj a lasku!
Отправлено в 11.09.12 20:33 в ответ на Jana Znášiková.
Показывается результатов: 21 - 23 из 23.
из 2