« Назад

Chodím na zelenú

"... a neuveď nás do pokušenia..." (Mt 6, 13)
 
 
Stojím na prechode. jednosmerná cesta. dlhá rovná cesta. svieti červená. pre chodcov. čakám zelenú. pokušenie pozrieť sa vľavo, či nejde žiadne auto je veľké. už veľakrát som sa pozrela. nič nešlo. prešla som na červenú. ale je to správne?
 
raz som vystúpila z trolejbusu a ako vždy, chcela som prejsť na druhú stranu spoza trolejbusu. keď som uvidela policajné auto, zašla som späť za trolejbus. no neschovala som sa na dlho. na moje prekvapenie, policajné auto zastalo, šofér policajt otvoril okienko a nahnevane sa opýtal, či tam nie je prechod a kývol hlavou smerom k prechodu. pokrčila som plieckami a s nejasnou odpoveďou "hm.." som sa pobrala na prechod, ktorý bol vzdialený asi 5 krokov, ale v protismere kam som chcela ísť. na tejto zastávke skoro všetci chodia pred trolejbusom alebo za a po prechode málokto. niektorí šoféri dokonca zastanú aby sme mohli prejsť aj keď nie sme na prechode... človek si zvykne...
 
stojím na prechode. spomenula som si na policajta. povedala som si, že sa budem snažiť dodržiavať pravidlá cestnej premávky. začnem malým cvičením: budem sa dívať iba na semafor a čakať kým naskočí zelená. a funguje to. nehľadám inú možnosť. trpezlivo -niekedy aj netrpezlivo- čakám. na zelenú. a vždy príde :)
 
...fix your eyes on Jesus... ("s očami upretými na Ježiša" Hebr 12,2)
 
"Už toľko rokov ti slúžim..." (Lk 15, 29)
 
Boh nezabúda. príde. Boh na mňa nezabudol. len si musím opakovať, že Jeho cesty nie sú mojimi... čakám...  
 
(zo zápisníka, 16.3.2010)
Следующий
Комментарии