Отображение сетевого контента

Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Назад

Adventný čas 8. deň - Jakub

Gn 28,10-22

Poznáte príbeh o Jakubovi? Ak nie, prečítajte si ho postupne celý. Dnes sa však pristavíme pri jeho sne o rebríku. Anjeli zostupovali a zase vystupovali do neba. A Jakub počul prisľúbenie od samého Boha: "... Hľa, ja som s tebou a budem ťa strážiť všade, kde pôjdeš, a privediem ťa späť do tejto krajiny, lebo ja ťa neopustím, kým nesplním čo som ti prisľúbil." 

Hľa, ja som s tebou a budem ťa strážiť všade, kde pôjdeš... Ja ťa neopustím." Tie slová hovorí Pán aj nám. Nikdy ma neopustí. Kamkoľvek pôjdem, čokoľvek budem robiť, Pán je so mnou. On sa o mňa vždy stará a požehnáva ma. Tak, ako Jakubovi rozmnožil stáda kôz, ako ho ochránil pred hnevom svokra i hnevom brata... Tak isto sa Pán stará o mňa, o všetky moje potreby, chráni ma na mojej ceste. On nikdy nespí, ale stále bdie nado mnou. Môžem si tým byť istá (a takisto každý z vás), pretože On sám to hovorí. 

Myslime na to, keď sa budeme trápiť okolnosťami života. Spomeňme si na Boží prísľub a verme mu, aj keď nám niekedy naše pozemské oči hovoria niečo iné.

Skúsme si dnes spomenúť aspoň na niektoré dary Božej vernosti.


Praktická úloha: 
Jakub vo sne videl anjelov. Boh ho uisťuje o svojej starostlivosti a ochrane. Aj nás ochraňuje a pomáha nám. Dokonca veríme, že každému človeku Boh pridelil osobného anjela strážcu, ktorý ho stráži, chráni a pomáha mu v boji s pokušením. 

Aby sme dnes nestrácali z očí pohľad na Božiu starostlivosť, zavesme si aj my niekde v byte anjela. Môžete si ho vyrobiť napríklad z papiera, z látky, nakresliť, uháčkovať... (Niektoré inšpirácie nájdete na tejto pinterestovej stránke.) Ak máte doma kúpeného alebo darovaného anjela, môžete samozrejme použiť aj toho.

Hlavné je, aby nám pripomínal, že máme anjelov, ktorí sa o nás starajú. Že Boh s nami chce komunikovať. Že nebo nie je oddelené od zeme. A tiež, že aj my môžeme byť pre niekoho anjelom.

Kto chce (a dúfam, že vás bude čo najviac), môže sa zahrať na takého posla Božej lásky a pozornosti - a tajne obdarovať niekoho, kto to vôbec nečaká. (Podľa vzoru dnešného svätého - Mikuláša) 

Nech sa vám darí, želám vám radostný deň v náručí anjelov. 
Eva Letitia. 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.

Отображение сетевого контента

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Отображение сетевого контента

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň