Blogy

« Назад

Zlo má stále podobu hada

Had je veľmi flexibilné zviera, kopíruje terén a obchádza prekážky. Vie dlho čakať na korisť a vie veľmi pohotovo zaútočiť.

Po častých petíciách proti hazardu a po odstránení "výherných automatov" prichádza doslova "hadí vynález" sofistikovane pomenovaný KVÍZOMAT.

 

Toto zariadenie je pomenované tak, že nezapadá do zoznamu zariadení, na ktorých sa vykonáva  hazard. Princíp je však skoro rovnaký ako pri hracích automatoch, len vizuál hry je urobený inak - tak aby to vyzeralo nevinne. Veď čo je na tom zlé, otestovať si vedomosti a popri tom mám šancu aj niečo vyhrať. 

 

Čo je ale najzaujímavejšie, kvízomaty prináčajú ešte väčsší profit pre ich prevádzkovateľov, ako hrené automaty, zo zisku ktorých museli prevádzkovatelia odvádzať predpísané poplatky.  Celý zisk z kvízomatu ide to vreka prevádzkovateľa.

 

na stranke hazardni-hry.eu je uvedené

Jsou obcházením zákona?

Kvízomaty, v období tiché tolerance ze strany policie a úřadů, vyrůstaly jako houby po dešti. Policie váhala, zdali kvízomaty pod loterijní zákon skutečně patří, a zda je tedy porušován zákon. Na Ministerstvu financí však mají jasno, že jde o obcházení zákona, které by se mělo potírat. A již (tento článek byl vydán 8. 8. 2014) se proto chystají opatření.

 

Ak sa tieto herné zariadenia rozšíria do blízkosti rómskych osád, budeme na tom horšie, ako pred ťažkým bojom s odstránením herných automatov.

 

Tu by ale mala zasiahnuť zákonodarná moc, ktorá nech si láskavo uvedomí, že prosperita štátu a blaho občanov prichádza cez prácu a vytváranie hodnôt a nie cez hazard.

 

Комментарии

Vitajte v BLOGU

Milí návštevníci môjho blogu.

 

VITAJTE

 

a cíťte sa pri čítaní blogov dobre.

 

Odporúčam Vám hlavne tieto kategórie:

Maľované žalmy

Úvodníky

Články Jozefa Krišandu