« Назад

Nauč ma tancovať

Nauč ma tancovať

Začnem drobným klišé. Pamätám si to ako keby to bolo včera. Raz-dva-tri, dva-dva-tri. Raz-dva-tri, dva-dva-tri. Otočka. Jau! Dokelu, kde mám dať nohy? Veď kroky ovládam – dozadu, doprava, dopredu... či naopak? Dokelu!

 

Ach, tanečná pred prvým spoločenským plesom. Moja nočná mora. Vôbec totiž necítim rytmus. Ak pri speve zachytím melódiu, verte mi, je to náhoda. Som na hudbu absolútne hluchá.

Zrejme si poviete, no ale keďže je to žena, môže sa nechať pri tanci viesť mužom. Omyl. Ani viesť som sa nenechala. Bola som hluchá a ešte aj tvrdohlavá. Nenechať sa nikým viesť. Ja viem kam chcem ísť, viem ako sa tam mám dostať, ja chcem byť pánom tejto situácie. O dôvere k partnerovi nemôže byť ani reč.

Vnímate to čo Vám chcem týmto povedať? Možno.

Práve teraz prežívam dobu, keď ma Boh učí tancovať. Učí ma naplno mu dôverovať, aj keď absolútne netuším, čo má pre mňa v tomto živote pripravené. Učí ma vnímať život skôr srdcom ako iba očami, či ušami. Šepká mi do ucha: Nechaj sa viesť, moja milovaná. Ja viem ako a kam. Len ma nasleduj.

A ja mám stále strach. A On hovorí: Neboj sa, nevzdávaj to, vytrvaj.

Mám pred sebou ešte dlhú cestu domov.

 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
To je ale fakt dobre na zamyslenie. Paci sa mi to na 5hviezdiciek.
Отправлено в 09.09.12 17:26.
Vdaka. Uz som si myslela, ze som to napisala nejako divne, ked nie su nijake odozvy emoticon
Отправлено в 09.09.12 19:37 в ответ на Margita Dermiskova.
Zvláštne, ako sa niektoré veci musia stať opakovane, aby sme si ich skutočne uvedomili... nie nadarmo sa hovorí, učíme sa celý život. Je to skutočne pravda. Uč ma tancovať opäť.
Отправлено в 04.12.12 15:39.
To je už "vyššia trieda" Zuzanka emoticon Vysoká škola života... krásne slová blogu aj dnes a sú ešte živšie... A prirovnanie s tancom používala aj Madeleine Delbrel, ktorá písala nádherné texty o tanci s Bohom... ak nájdem ten text, priložím na blog emoticon Vďaka za oživenie emoticon
Отправлено в 13.12.13 13:17 в ответ на Zuzana Komendová.
V poslednej dobe sa k tomuto textu vraciam, pretoze si uvedomujem, ze je stale viac a viac potrebny...

Ľudia dnes neveria učiteľom, ale svedkom. A učiteľom veria iba ak sú aj svedkami. A svedkom veria iba ak boli chromí a začali tancovať...
Отправлено в 15.12.13 20:10 в ответ на Mária Künzl.