Vybrané správy TKKBS

« Späť

V Turíne sa pápež stretne s mládežou, prídu i jeho rodinní príslušníci

Vatikán 27. marca (RV) Pri júnovej návšteve v Turíne čaká Svätého Otca Františka bohatý program. Okrem modlitby pred Turínskym plátnom a stretnutia so saleziánmi sláviacimi 200-ročnicu sv. dona Bosca sa v Turíne prihovorí miestnym obyvateľom na námestí, pôjde najmä o tých, čo sa radia k tzv. svetu práce. Opäť bude viesť dialóg s mladými počas veľkého mládežníckeho večerného podujatia a pri spoločnom obede sa bude rozprávať s mladými odsúdenými, ktorí si odpykávajú tresty v miestnej väznici pre mladistvých. Osobitné stretnutie bude mať s chorými a hendikepovanými na pôde charitatívneho diela založeného sv. Jozefom Cottolengom.

Návšteva bude dvojdňová, v nedeľu a pondelok 21. a 22. júna. V druhý deň návštevy Svätý Otec navštívi v Turíne kostol Valdénskej cirkvi, kde prednesie aj osobitný príhovor. Okrem oficiálnych stretnutí bude súčasťou návštevy Turína aj súkromná časť. V priestoroch arcibiskupstva bude pápež František sláviť svätú omšu za účasti niektorých svojich rodinných príslušníkov a potom s nimi pobudne aj pri obednom stole. Ako je známe, rodina Jorgeho Bergoglia sa do Argentíny prisťahovala práve z oblasti Turína.

Vystavenie Turínskeho plátna, ktoré sa bude konať v Turínskej katedrále od 19. apríla do 24. júna tohto roku pri príležitosti 200-ročnice dona Bosca, bude podľa slov tamojšieho arcibiskupa Mons. Cesareho Nosigliu zamerané zvlášť na dve cieľové skupiny: na mládež a na chorých a trpiacich. Turín je symbolickým miestom pre mládež aj tým, že v katedrále je pochovaný patrón mládeže bl. Pier Giorgio Frassati (1901-1925), dominikánsky terciár, ktorý sa ako veriaci laik angažoval v sociálnej oblasti, zomrel 24-ročný na následky vážnej choroby.

 

Najnovšie

Schválené slovenské vydanie modlitby na Jubilejný rok Milosrdenstva

Bratislava 26. mája (TK KBS) Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Mons. Stanislav...

Púť detí do Marianky prilákala napriek daždu vyše 500 detí a 300 dospelých

Marianka 26. mája (TK KBS) V sobotu 23. mája sa na pútnickom mieste v Marianke...

Slávnosť Zoslania Ducha Svätého slávil Svätý Otec v Bazilike sv. Petra

Vatikán 26. mája (TK KBS) Slávnosť Zoslania Ducha Svätého, ľudovo Turíce slávil pápež František...

Svätý Otec František poskytol rozhovor pre argentínsky La Voz del Pueblo

Vatikán 26. mája (RV) Svätý Otec František poskytol ďalší rozsiahly rozhovor, tentoraz zameraný...

Trnavská arcidiecéza vydala stanovisko k článkom o pohrebe biskupa Tótha

Trnava 26. mája (TK KBS) Trnavská arcidiecéza dnes vydala stanovisko k článkom uverejneným v...