« Späť

Čo sa o ANTIKONCEPCII nehovorí

Hormonálnu antikoncepciu (HA) berie v Českej republike takmer každá druhá žena v plodnom veku (asi 15-50 rokov). Je to naozaj tak zaručene "bezpečné", ako sa všade hovorí, alebo ide o jeden veľký biznis?

HA z pohľadu lekára:

Ženský organizmus je ovplyvňovaný hormónmi estrogénom progesterónom, ktoré sú vytvárané vo vaječníkoch a počas menštruačného cyklu menia výšku svojich hladín v krvi. Pod vplyvom týchto hormónov a ich zmien sa formuje nielen telo ženy, ale aj jej myslenie a správanie, ktoré sa v mnohom líšia od mužského organizmu. Žena používa na riešenie problémov inú logiku, inak prežíva radosť i žiaľ, inak vytvára vzťahy s ľuďmi než muž. Dalo by sa zjednodušene povedať, že vďaka estrogénu a progesterónu a ich zmenám je žena ženou.

 

Hormonálnou antikoncepciou sú umelé chemické látky, telu cudzie, len podobné týmto hormónom. Najčastejšie sú používané ako tabletky, ale poznáme ich aj vo forme vnútromaternicového telieska, pošvového krúžku, injekcie, či môžu byť zavedené pod kožu ako tzv. implantát. Pri každodennom užívaní antikoncepčných tabletiek je organizmus ženy oklamaný falošnou informáciou, že má dostatok základných vaječníkových hormónov, a tie sa prestanú tvoriť. To má za následok, že nedozrie vajíčko, v krčku maternice sa nevyvinie dobrý hlien, cez ktorý by spermie boli schopné prejsť, výstelka dutiny maternice sa nemôže pripraviť na prípadné prijatie oplodneného vajíčka... Plodnosť, ktorá je znakom zdravia ženy, je potlačená. Aj keď len dočasne, zo zdravého organizmu vytvára hormonálna antikoncepcia organizmus, ktorý nefunguje prirodzene.

 

Ovplyvnená nie je len plodnosť. Keďže nedochádza k pravidelným zmenám hormónov, žena sa v myslení a správaní začne viac podobať mužovi. Antikoncepcia potláča krásu ženy prejavenú iskrou v očiach, prirodzeným úsmevom a žiariacou tvárou. Žena stráca prirodzenú krásu, ktorá vždy vyzývala mužov k úcte a ochrane, a stáva sa len objektom sexuálnej príťažlivosti.

 

Zvyšok odpovede si môžete prečítať v marcovom čísle časopisu IN! - dívčí svět.

 

Český mesačník IN! - dívčí svět, je kresťanská alternatíva komerčných dievčenských časopisov. Píše o vzťahoch, hudbe, móde a predstavuje zaujímavé osobnosti, nechýbajú ani články s duchovnou tematikou. Objednajte si ukážkové číslo zdarma!

Celoročné predplatné časopisu za 15,40 €.

Objednávky a ukážkové čísla zdarma:  http://info.in.cz/#6

Užitočný darček pre vašu dospievajúcu dcéru či sestru!

Zaujal vás časopisOdporučte ho ďalším!

 

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
V ramci navrtnutej temy davam do pozornosti zoznam lekarni, kde nevydavaju a nepredavaju hormonalnu antikoncepciu kormidlo.sk/nakupujte-v-prolife-lekarnach/. Zaroven davam do pozornosti niekolko clankov, ktore sa venuje problemu predaja HA v lekarnach: spravy.vyveska.sk/?tag=prolife+lekárne
Odoslané 13.2.2014 17:37.