« Späť

názory

vo víre (nie len) aktuálneho diania ma zaráža "tolerantnosť" ľudí...

fascinuje ma, keď čítam komentáre (tu na MK i na FB) - dobre, uznávam, teraz sa to točí okolo o.Róberta, ale vo všeobecnosti: je fascinujúce, ako si ľudia dokážu vyjadriť svoj názor a prijať názor druhej strany... komentáre fungujú štýlom: "fajn povedz/napíš si čo chceš, ja mám aj tak svoj názor a postoj k danej veci a ostatné ma nezaujíma..." nehovorím, že by sme mali mať všetci jeden názor, nazerať na svet jednou optikou, veď by to bola nuda, ale troška aj rešpektovať názory druhých by nebolo odveci... či sa mýlim? - čítala som, teraz už neviem, kde presne, komentáre - dokopy ich bolo asi 56 a z toho 29 bolo od 2 osôb kde mal každý svoj názor a každý si ho verklíkoval jak papagáj... nakoniec to jeden z nich zakončil (- s tým som sa viac stotožnila v tej nikam nevedúcej debate) rezignáciou "Nech je po tvojom." 

aj tak si zbytočne robíme vrásky tým, že sa tu "hádame" či sme pre alebo proti (napr. Bezákovi, keď už to je také aktuálne, ale netýka sa to len jeho!) vo všeobecnosti vás chcem poprostiť, buďme tolerantnejší k názorom druhých, lebo z osobnej skúsenosti viem, že netolerantnosť a nezhody v názoroch (i na maličkosť) dokážu zničiť aj pevné vzťahy.
a za toto môže Aďka, ktorá, aj napriek nezhodám v názoroch, ma naučila vlastným príkladom tolerancie... a za to jej patrí obrovské Ď.A.K.U.J.E.M.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
ešte stále sa nevieme "učiť" jeden od druhého, a sme príliš zahĺbení až prilepení vo "svojom" názore, mienke. preto sa nedarí vypočuť toho druého, neprídeme na to, čo chcel povedať, Miesto toho by bolo možno lepšie s "nadhľadom" skúsiť vyzistiť, vystopovať, čo mi môj oponovateľ ukazuje... nefackovať ho protiargumentami, ale POČÚVAŤ, čo hovorí a zostať pokojný. NEURÁŽAŤ SA. Veď sa len niečo snaží vysvetliť. A bez ďalšieho "zastávania" al. obhajovania vlastného názoru za každú cenu - veď niet príčiny, môj názor je môj a nie je každého - povedať si, vypočuť iných a ísť ďalej. To by mohlo byť zdieľanie. Vďaka za blogemoticon
Odoslané 20.12.2012 23:16.