« Späť

Kedy som sa prvýkrát stretla s Pánom?

Kedy som sa prvýkrát stretla s Pánom?

Prvýkrát som sa stretla s Pánom Ježišom dňa 19.4.2003,keď som mala 18 rokov.V 18 roku života som bola pokrstená. Po krste som prijala sviatosť Oltárnu (Eucharistiu).K sviatosti Eucharistie mám veľmi veľký vzťah. Snažím sa každý deň pristupovať k Eucharistii. Eucharistia mi dáva silu do života. Bez Eucharistie si neviem ani život predstaviť.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
ja mam velmi rad konvertitov, lebo oni maju v sebe nieco vzacne, neviem to presne definovať. Takú zvláštnu Božiu milosť dostali a preto si aj dar viery viac vážia ako my, čo sme boli pokrstení ako malé deti. emoticon A vzťah k Eucharistickému Kristovi máte veľmi krásny.
Odoslané 19.11.2011 0:43.
Jarmila Semanová
Konvertiti žijú radosť z milosti viery. Vedia, že viera je dar.

A áno, vážia si ju. Nie je v nich toľko zákonníctva.

To, čo žijú, je ich odpoveďou na milosť. Žijú slobodnejšie.
Odoslané 19.11.2011 7:38 ako reakcia na Štefan Hrbček.
mne sa tiež páčia. horlivosť, jednoduchosť, priam "hltanie" (v najlepšom zmysle) toho Božieho...
toť výzva pre nás všetkých - výzva na osobnú konverziu. bez ohľadu na to, ako dávno a kedy sme boli pokrstení, sme pozvaní znovu konvertovať vo vedomí, že vo svojom okolí týmto jasným pripútaním sa k Bohu, týmto "bláznovstvom kríža" pravdepodobne spôsobíme kon(tro)verziu niekoho iného...
Odoslané 19.11.2011 8:00 ako reakcia na Štefan Hrbček.
žijem radosť z milosti viery emoticon Juchú a potom nech mi niekto ešte niečo vyčíta, že som blázon. Ale stále zažívam také radostné detské obdobie a bojím sa, že raz skončím vyprahnutý ešte, keď príde kríž a tŕňová koruna emoticon Mi to pripomína sv. Gemmu, keď bola malá, nechcela ani počuť o Ježišovom utrpení a križovaní. A napokon sama z milosti podstupovala v radosti muky potenia krvi, bičovania, korunovania, nesenia kríža, pribíjania a aj vykĺbenia. Všetko jej to dal Pán Ježiš pocítiť a prežiť.
Odoslané 19.11.2011 8:21 ako reakcia na Jarmila Semanová.