« Späť

21. júna 2017 nás opustil Hervé de Corn

21. júna 2017 nás opustil Hervé de Corn

Vo veku 66 rokov nás dňa 21.6.2017 opustil Hervé de Corn

GOOGLE TRANSLATE:

Býval v Périgueux a bol ženatý 40 rokov. Mal 4 adoptované deti vo veku 23 až 33 rokov. Pracoval väčšinu svojej kariéry v automobilovom priemysle, najmä v zavedení nových modelov.

So svojou manželkou boli veľmi oddaní skupine Panny Márie. Boli súčasťou medzinárodného tímu po dobu 6 rokov. Bol to mimoriadny zážitok pre nich, pretože im umožnil objaviť mnoho krajín a predovšetkým pochopiť, ako sa tam žije katolícka viera.

Za dva roky som sa podieľal na kresťanskej rady Perigueux, ako hosť na začiatku, a teraz ako plnoprávny člen. Najnovšie úspech tejto rady, ktorá pre nás bola veľkým úspechom, je ekumenický stánok Marsac, na poslednom veľtrhu Perigueux od 10. do 18. septembra. Táto skúsenosť vyžadoval zapojenie veľkého počtu dobrovoľníkov sme boli päťdesiat, všetkých kostolov, aby sa striedajú na pódiu.

Prečo ste sa zapojiť do tejto služby ekumenizmu?

Bol som si vedomý ekumenizmu, keď som bol u Lycée Janson de Sailly v Paríži, kde sme vytvorili tím JEC (Christian Student Youth). V rámci neho sme mali protestantskú priateľa, ktorý nás urobil navštevovať bohoslužby v nedeľu ráno to bol môj prvý kontakt s protestantizmu. Potom Montbeliard obyvateľov, veľká protestantská populácia mesta, sme mali ďalšie kontakty s našimi bratmi protestantských.

Dorazil v Dordogne, sme sa dozvedeli o odraz skupín a zdieľanie evanjelia (porov ekumenizmu webové stránky), ktorá spĺňa mesačne na Diecézne domu. Tak som nastúpil službu ekumenizmu. Myslel som si, a ja stále nájsť, úžasné a môžeme diskutovať o evanjelium s inými kresťanmi! Jeden deň, rada Christian of Perigueux tím potreboval posilniť, a to najmä, aby aj naďalej žiť Hlas Biblie. Tak som navrhol, a to je to, ako som vstúpil.

Čo je ekumenizmus v Dordogne dnes?

To, čo mi pripadá, je vidieť, že ekumenizmus zúčastneným mnoho farností. Z tohto Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov niekoľkých stretnutiach sa konajú na rôznych miestach diecézy: Perigueux, Ribérac Bergerac a Sarlat. Bergerac, kde John Bost Foundation je známa, a je nádherné dielo, je trochu priekopníkom ekumenizmu, je treba povedať, (viď nasledujúca stránky.

Pre mňa dnes, ekumenizmus sa snaží budovať jednotu, aby spoločne. Je to túžba silne zobrazená Vatikán a odovzdávať veľmi jasne Jánom Pavlom II. Je pravda, že takáto nejednotnosť, ktorá ho žil, nie aby nám vierohodné, my kresťania tvárou v tvár nekresťania. Ako si myslieť, že sme boli schopní žiť vedľa seba bez toho, aby spolupracovať dielo Kristovo. Táto nejednotnosť, pre mňa je veľmi dôležité pre boj proti nej. Opakujte túto jednotu neznamená uniformitu alebo dať každému v rámci toho istého orgánu, myslím, že to znamená pracovať spoločne. To je to, čo je podstatné.   Náš spoločný osud je naša viera v Ježiša Krista a evanjelium nášho benchmarku: odtiaľ môžete robiť veľa vecí. Neviem si predstaviť, že teraz môžeme robiť evanjelizáciu, bez celok. Evanjelizácia nemožno vykonať v jednotke, to je tiež záver apoštolská exhortácia Jána Pavla II "Môže to byť jedno."

Publikované v Church Périgord - 2017 - č.1