Novinky

« Späť

Spiritualita ťažko chorých

Spiritualita ťažko chorých

Pozývame vás na II. ročník odborného seminára "Význam spirituality u onkologického pacienta". Konať sa bude v piatok, 3. marca 2023 od 13:00 hod. v priestoroch Národného onkologického ústavu na Klenovej.

Žijeme dobu, v ktorej je asi zriedkavé, aby sa niektorá rodina či spoločenstvo z nášho blízkeho či vzdialeného okolia nestretla s vážnou diagnózou niektorého svojho člena. Aj keď mnohé z chorôb, ktoré boli ešte donedávna neliečiteľné, dnes lekári vedia veľmi dobre zvládať, už samotný dotyk takej diagnózy veľmi ovplyvní psychiku chorého i celého jeho blízkeho okolia. A často nielen psychiku, ale aj životný štýl a rytmus či organizáciu dňa. To všetko zvyčajne na dlhší čas, keďže liečba býva nielen medicínsky, ale aj časovo náročná. Niet sa preto čomu diviť, že v takom čase je, ako sa hovorí, „každá rada dobrá“. A takých bude bohatá ponuka na II. ročníku odborného seminára nazvaného Význam spirituality u onkologického pacienta, ktorý sa bude konať v piatok, 3. marca v čase od 13:00 hod. do 16:00 hod. v prednáškovej sále Národného onkologického ústavu na Klenovej - v hlavnej budove, na 4. poschodí.

Prednášateľmi budú renomovaní odborníci, ktorí sa spiritualitou ťažko chorého pacienta, ale aj jeho blízkych denne zaoberajú. Medzi účastníkmi budú aj nemocniční kapláni a kňazi, zameraní na túto duchovnú službu. Blok prednášok zakončí diskusia.