Blogy (Fwd: moje obľúbené neoriginály:))

« Späť

Prečo je Ježiš lepší ako Santa Claus

Prečo je Ježiš lepší ako Santa Claus

niečo mikulášsko-predvianočné

- Santa žije na severnom póle... Ježiš je všade.

- Santa jazdí na saniach... Ježiš jazdí na vetre a kráča po vode.

- Santa prichádza len raz do roka... Ježiš je vždy a všade prítomný, aby nám pomohol.

- Santa plní naše ponožky dobrotami... Ježiš plní všetky Tvoje potreby.

- Santa prichádza nepozvaný dolu komínom... Ježiš stojí pri  Tvojich dverách a klope, a vstúpi do tvojho srdca, až keď ho pozveš.

- Aby si videl Santu, musíš si počkať v rade... Ježiš je tak blízko ako zmienka jeho mena.

- Santa Ti dovolí, aby si mu sedel na kolenách... Ježiš Ti dovolí odpočívať vo svojom náručí.

- Santa nepozná Tvoje meno. Všetko, čo vie povedať, je: „Ahoj. Ako sa voláš, chlapček? Ako sa voláš dievčatko?“... Ježiš poznal Tvoje meno skôr, ako si sa narodil. To nie je všetko. Vie aj to, kde bývaš a pozná Tvoju adresu. Vie, čo už máš za sebou, aj to, čo máš pred sebou a vie dokonca aj to, koľko vlasov máš na hlave.

- Santa má veľké brucho ktoré sa podobá mise plnej želatíny... Ježiš má srdce plné lásky.

- Všetko, čo Ti Santa môže ponúknuť, je jeho zvolanie: „Ho-ho-ho!“... Ježiš Ti ponúka dobré zdravie, pomoc a nádej.

- Santa vraví: „Nemal by si plakať“... Ježiš hovorí: „ Na mňa zlož všetky svoje starosti, lebo sa o Teba starám.“

- Santovi malí pomocníci vyrábajú a rozdávajú hračky... Ježiš dáva nový život, uzdravuje zlomené srdcia, opravuje rozpadnuté rodiny a buduje nám príbytok v nebi.

- Santa Ťa môže rozosmiať, ale... Ježiš dáva radosť, ktorá je Tvojou silou.

- Kým Santa dáva darčeky pod váš stromček... Ježiš sa stal naším darom a zomrel na strome..., na kríži.

 

CHRISTmas!

Tento čas patrí Ježišovi. Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby sa skrze neho svet spasil. (Jn 3, 16-17)

 

Podľa http://www.thoughts-about-god.com/christmas/jesus_better.htm s niekoľkými úpravami spracovala S. Františka

 

K tomu obrázku - kresťanské gýče priam neznášam. Urobiť z Milosrdného Ježiša Santa Clausa - to len tak ľahko niekomu nenapadne.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Je to dobrá komédia s tým Santa Klausom, chúďatá deti, ak im to rodičia nevysvetlia majú z toho pekný zmätok. pred rokom som zverejnil tento blog: http://mojakomunita.sk/web/stefan.hrbcek/blog/-/blogs/zamyslenie-o-zmysle-vianoc­
Odoslané 2.12.2011 10:24.
A najväčší paradox je, že Santa, aj keď akoby chcel,a písal si to aj milionkrát pred menom, svätý nikdy nebude. Ježiš ,aj keď si to nepíše, svätým naozaj JE !!!!
emoticon
Odoslané 2.12.2011 11:50.
Myslím, že Santa Claus je nakoniec odvodený od Saint Nicholas, teda Svätý Mikuláš, no dosť nevhodne prispôsobený a zmenený oproti pôvodnému
Odoslané 2.12.2011 21:46.
Vôbec, nie, Daška. Santa Claus má svojho reálneho otca, ktorým je maliar Haddon Sundblom, dátumom jeho "narodenia" je rok 1931. Podoba bielovlasého a spokojného Santa Clausa v červenom kabáte nevznikla náhodou, ale na objednávku spoločnosti The Coca-Cola Company. V roku 1931 chcela spoločnosť The Coca-Cola Company prísť na trh s netradičným vianočným balením. Obrátila sa na výtvarníka Haddona Sundbloma s požiadavkou na vytvorenie vianočného inzerátu pre časopis Sunday Evening Post. Práve tu sa objavil po prvýkrát veselo vyzerajúci a dobrácky starec s kučeravou bielou bradou, šibalstvom v očiach, v červenom kabáte a nohaviciach s vysokými čižmami a širokým opaskom.
Modelom pre tohto Santa Clausa bol obchodník na dôchodku Lou Prentice. Podľa Sundbloma tento obchodník stelesňoval všetky vlastnosti Santa Clausa. Jeho tvár bola starootcovská, nežná, s vráskami, ktoré akoby sa rozžiarili šťastím, keď sa smial, ale ktorá v sebe zároveň skrýva šibalstvo a múdrosť. Po smrti obchodníka používal ako predlohu Sundblom sám seba.
Haddon Sundblom namaľoval od roku 1931 do roku 1964 vyše 40 obrazov Santa Clausa. Využívajú sa dodnes. Podľa jeho výraznej podoby - bradatého dobráka s lišiackym úsmevom, ktorý obdarúva - vznikli stovky podôb Santa Clausa v červenom kabáte. Vystupuje v rozprávkach, filmoch a jeho tvár v nás všetkých okamžite vyvoláva príjemnú atmosféru predvianočného času. Švédsky Američan Haddon Sundblom dal Santa Clausovi novú tvár. A to tvár tak výraznú, že si už Santa Clausa nevieme predstaviť inak ako v červenom kabáte.
Smutné na tom je, že ak vychádzame z doslovného prekladu malo by ísť o svätého Mikuláša, ale táto reklamná postavička nemá so sv. Mikulášom z Myry žiadny súvis.
Odoslané 2.12.2011 22:01 ako reakcia na Daša Lunterová.
A ešte taký dodatok: v podstate Santa Claus je ruský Dedo Mráz..., ostatné už viete. emoticon
Odoslané 2.12.2011 22:04 ako reakcia na Eva Krpeľanová.
Nas kaplan mal raz dobru kazen o santa clausovi. mozno je aj niekde na internete, na stranke centra sa da vypocut.
Odoslané 2.12.2011 23:10.
Dovolím si s Vami nesúhlasiť, postavu Santa Clausa v básni Návšteva sv.Mikuláša opísal americký profesor, Clemet Clark Moore. Spojil viaceré európske tradície, slávenia cirkevného sviatku sv. Mikuláša, alebo aj iné tradície najmä holandskú, škandinávsku a nemeckú. Táto báseň zľudovela pod názvom Noc pred Vianocami a až neskôr podobne ako píšete vizuál vytvoril maliar Haddon Sundblom na objednávku. Súvis so sv. Mikulášom to ale má. Mrknite http://marianvojtko.blog.sme.sk/c/211504/Svaty-Mikulas-Santa-Claus-Dedo-Mraz-Jez­isko-konkurencia.html poprípade dajte link, alebo knihu z ktorej ste čerpali Vy. Ďakujem.
Odoslané 18.12.2011 13:27 ako reakcia na Eva Krpeľanová.
Baška, aj ja som objavila zaujimavy zdroj. Tu je len trailer: History Channel: http://www.videodetective.com/movies/trailers/christmas-unwrappedthe-history-of-­christmas-trailer/977520 Podporujem teda to, co si pisala o basni Navsteva sv.Mikulasa.
Odoslané 20.12.2011 10:53 ako reakcia na Barbora Kaľavská.