Blog

« Späť

Kde sú moje talenty?

Kde sú moje talenty?

Pod hentým stromom:)

Ja som to vedela! Boh mi s tým nedá len tak pokoj a to sa mi na ňom ozaj páči.

Pred niekoľkými mesiacmi som po prednáške na tému "Podobenstvo o talentoch" začala písať blogy. Akože som šla, vyhrabala talent spod čiernej zeme, kde som ho už dávno schovala. Prečo? Lebo som sa bála. Byť iná ako ostatní, Robiť, čo nerobil v mojom okolí skoro nikto. Písať s myšlienkou a dôvodom, že Boh si to nejak použije. Ponúknuť to, čím žije moje srdce. Čo mnou hýbe.

Vedela som, že vo vhodnej chvíľke na mňa znova vytiahne to isté podobenstvo. Dnes je ten deň. Prinútil ma znova sa pohrabať v zemi a vytiahnuť ďalší zakopaný talent. Keby to tak nebolelo:) tak už sú všetky dávno vonku. Robiť ťažké veci stojí za to.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnešok má hudobný nádych. Mám dojem, že sa s vami mám podeliť o pieseň, ktorú som zložila pred piatimi rokmi na workshope o skladaní piesní. Trošku z histórie: Píše sa rok 2006 a som ako jediná Slovenka a jediná rehoľná sestra v Poľsku na stretnutí hudobníkov: Strefa chwaly. Na workshope, ktorý som si vybrala, nám prvý deň povedali čosi o skladaní piesní a zakončili slovami: "Zajtra prineste text." - text evanjelizačnej piesne, nie chválovej ani adoračnej.

Tak som priniesla. Poliaci mi s ním nemali mi ako pomocť, čomu sa ani nečudujem. Táto skupinka končila tak, že sme ďalší deň mali priniesť hudbu a s kapelou sme robili aranžmány. Ďalšia medzinárodná vsuvka- dali ma ku kapele Kána z Ukrajiny. Hanbila som sa popri toľkých hudobníkoch vôbec vziať gitaru do ruky a zahrať im čo som zložila. Im to zjavne nevadilo. Poliaci, ktorí spievali vokály tiež nemali chybu.

Posledný deň stretnutia boli prezentácie našich piesní. Tak si predstavte mňa ako rozklepaná držím mikrofón pred asi 200 skvelými poľskými hudobníkmi, ktorých som dovtedy počúvala na rôznych CDčkach. Viem, je to tam počuť ako som asi vyzerala. 

Od toho stretnutia ešte nikto nikdy túto pieseň inde nehral. Pre istotu prikladám text refrenu, lebo ma dost prekricali.

Ref: Vidím armádu mladých
k nebu stúpa sŕdc chvála
vidím ľudí stáť v zbroji
a Boha v nich rásť
 
Ochotní sú všetko stratiť aby mohli všetko nájsť.
 

Čítala som vtedy knihu Krvavý mesiac na obzore, čo je aj cítiť.

Teraz vidím inú armádu. Armádu, ktorá sa púšťa robiť ťažké veci.

 

foto: www.therebelution.com

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Tak to je pekneemoticon))Uz sa tesim na piesen..)
Odoslané 14.11.2011 0:02.
Paradaemoticon))Hrozne mi to pripomina moje"mlade"casy,ked sme s partou spievali na skuskach....emoticon))Dakujememoticon))
Odoslané 14.11.2011 14:02.
Františka, dobre spravili, že ti Kumranisti dali ešte pred vydaním recenzovať knižku Robiť ťažké veci. Vidím , že píšeš to, čo žiješ. Naozaj ti to zaliezlo hlboko pod kožu a ty neváhaš a ideš s ňou na trh.
Vďaka za vyhrabanie nahrávky, vďaka za podelenie sa s tvojim aj hudobným talentom, vďaka, že ho nezakopávaš hen pod henten strom.
Odoslané 21.11.2011 18:24.
Jaky zlaty komentar, Otilia. Vdaka za povzbudenie nadalej sa davat.
Odoslané 21.11.2011 19:12 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
To je milé,veď s vášho spevu cítiť úsmev a tréma akoby sa stratila.A okrem toho,veď viete,-ako hovorí jeden náš pán farár-,že ´´Pán kúri s takým drevom aké má´´
Odoslané 1.12.2011 1:41 ako reakcia na S.Františka Čačková, OSF.