Blog

« Späť

- Pozdrav Pán Boh! - Aj vás

Keď sa mi dnes ráno takto odzdravila jedna babička, zamestnala ma tým na celý deň. U nás na východe sme sa vždy zdravili pekne celým: "Pochválený buď Ježiš Kristus." Na "Pozdrav Pán Boh" som naskočila až tu, v Novej Bani. Až dodnes som zvyčajne odzdravila rovnakými slovami, prípadne "Pán Boh daj."

Keby som teraz stretla Boha, ako by sa mi pozdravil? Čo by mi povedal ako prvé? Mám pár nápadov, čo by to mohlo byť. Neprezradím, ale myslím, že by to končilo "..., Ferka moja!" alebo nejak podobne, v čom by som cítila jeho nehu, lásku a záujem. Porozmýšľajte, ako by sa pozdravil vám. Mne toto rozmýšľanie prinieslo úžitok a radosť.

..................

Myslím, že vám nebude vadiť, keď sa ešte pozdieľam aj so zajtrajším evanjeliom: http://lc.kbs.sk/?den=20110918

Zvyčajne pri tomto evanjeliu, keď hospodár rovnako odmenil všetkých, vždy som si povedala že nesmiem posudzovať to, ako koná Boh, alebo prípadne že sa nemám porovnávať, alebo dokonca vyvyšovať. Dnes som "objavila Ameriku!" Však tam nikto z robotníkov, ktorí boli najatí ráno, nepovedal: "Pane, tam mám ešte pár známych, ktorí nemajú robotu, nenájde sa niečo aj pre nich?"  Keď čítam pozorne vidím, že hospodár akoby len celý deň chodil domov a spať do mesta - a vždy niekoho zamestnal. Kde je spomínaná Amerika? Môj pohľad na evanjelizáciu bol asi väčšinou o tom, že ukážem niekomu Krista - a hotovo. Objavom týchto dní a potvrdením z evanjelia je pre mňa myšlienka, že mám Ježišovi niekoho ukázať(nielen človeku Ježiša), poslať k nemu Ježiša(nielen človeka k Ježišovi) aby sa mohol zamestnať v Ježišovej firme:)

Keď sa vrátim k tomu pozdravu, neviem ako sa pozdravil hospodár, ktorého Ježiš spomína. Viem však, ako pokračoval. "Čo tu nečinne stojíte celý deň? ... Choďte aj vy do mojej vinice." Idem, Pane, a prosím, všimni si aj... ani ich nik až dotreraz nenajal:)

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
dakujem pekne za pekny prispevok
Odoslané 18.9.2011 19:56.
wow, úžasné! Vďaka Františka, budem už aj ja prosiť Ježiša, aby šiel za... (asi by som tu dal dlhý zoznam emoticon )
Odoslané 19.9.2011 9:09.
mne sa paci, ked maju ludia taky jednoduchy a uprimný vzťah k Ježišovi.
Odoslané 19.9.2011 20:15.