« Späť

Generácia KIOBK

Je pondelok večer, sedím vo svojej kancelárii a rozmýšľam nad tým, ako čo najlepšie zhrnúť, čo znamená vízia generácie KIOBK.

Za posledných niekoľko mesiacov sa toho v mojom živote veľa zmenilo a posunulo. Nový pohľad a nové poznanie ma doviedli ku premene myslenia, ku ďalším radikálnym krokom v mojom živote a vo vzťahu s Otcom. A tak sa pokúsim aj tu trochu zrhnúť, čo vlastne znamená téma „generácia KIOBK“.

Jeden večer som počul príbeh o dvoch mužoch, ktorí boli veľkými fanúšikmi futbalu a na každom zápase svojho obľúbeného klubu veľmi oduševnene fandili svojim ...  Stáli niekde v strede tribúny a kričali nekonečné množstvo poznámok na trénera a hráčov: „nahraj!“ ... tohto hráča nenasadzuj!“ ... „heeej, to čo malo znamenať, ako to hráš?!“ ... No samozrejme ich hlas nemal žiadnu váhu. V obrovskom dave fanúšikov na futbalovom štadióne ich takmer nikto nepočul, a už vôbec neovplyvnili priebeh hry. Niekedy mám pocit, že toto je obrazom nášho kresťanstva a veľmi sa teším, že prichádza čas, kedy namiesto sedenia na tribúnach a kričania bezvýznamných poznámok budeme odhodlaní prevziať zodpovednosť za priebeh hry.

Toto je výsadou a úlohou tejto generácie. Veríme, že máme byť ľuďmi v strede ihriska a máme zmeniť hru! Túžime, aby táto generácia menila klímu všade okolo seba, aby prinášala Božie kráľovstvo!

Mladí ľudia plní odhodlania, túžby a odvahy. Povstávajú, aby vykročili z pohodlia svojej priemernosti a šírili novú kultúru Kráľovstva. Dávajú k dispozícií všetko! Všade, kde prídu, plní moci Ducha Svätého, menia priebeh hry. Sú zlomení svojím Kráľom a dennodenne na kolenách bojujú za stratených. Milujú hriešnikov, dodávajú síl slabým a prinášajú svetlo tmám. Sú rozhodnutí zobrať späť z moci diabla to, čo ukradol! Ich verejné víťazstvá sú veľkolepé len preto, lebo vo svojej komôrke boli schopní zvíťaziť. Ako Dávid, keď premohol Goliáša. Jeho veľkolepé víťazstvo videli národy. Verím však, že jedným zo základov pre toto slávne víťazstvo bola jeho odvaha chrániť svoje ovečky a v skrytosti bojovať s medveďom, či levom. Toto je generácia KIOBK.

Od apríla 2012, kedy sme spolu s niektorými z vás zažili Godzone konferenciu, v nás táto vízia stále rastie a rozvíja sa. A kedykoľvek o tom rozmýšľam, modlím sa a pracujem na prípravách Godzone KIOBK tour 2012, som fascinovaný tým, čo Boh pre nás pripravil!

Počas prípravných stretnutí sme sa stretli s cca 500 mladými ľuďmi z lokálnych spoločenstiev a farností, ktorí sa zapísali do rôznych tímov Godzone tour 2012 a rozhodli sa bojovať za túto generáciu! Na našich stretkách a počas príprav sme boli svedkami mnohých zázrakov, uzdravení a obnovy vzťahov. Videli sme ako Boh nadprirodzene riešil ťažké finančné situácie a zlomené životy a veríme, že toto je základnou charakteristikou generácie KIOBK. Mohol by som rozpisovať niekoľko strán zázrakov, pri ktorých som bol svedkom – mám založený systém poznámok o všetkom, čo Boh konal za posledných niekoľko mesiacov a je to neuveriteľné – dostáva ma to, láme ma to a buduje to vo mne stále viac a viac hlad po Ňom! 

Generácia KIOBK nie je len témou Godzone tour 2012, je to pre nás vízia s dlhodobým dopadom. Túžime robiť všetko preto, aby sme rozširovali územie nášho Kráľa – jeho zónu – jeho kráľovstvo! Ženie nás súcit, nie ctižiadostivosť, alebo aktivizmus. Láme nás Jeho láska a nie imidž, alebo duchovné výkony. Vidíme okolo seba mladých ľudí, ktorí prahnú po živote a túžime ho prinášať vo svojom okolí, za každých okolností.

Veríme, že ak hovoríme o generácii, nie je to téma, ale je to určitá skupina ľudí, ktorá má svoju charakteristiku a niečo je pre ňu príznačné. A ja veľmi túžim, aby sa moje deti na dejepise učili, že v roku 2012 na Slovensku začala povstávať generácia, ktorej ide o Božie kráľovstvo. Generácia, ktorá priniesla zjavenie neba do všetkých oblastí života, princípy Božieho kráľovstva v školstve, zdravotníctve, politke a všetkých oblastiach, kde sa reálne títo mladí ľudia budú o pár rokov nachádzať.

Generácia kresťanov, ktorí jasne vedia, že poverenie byť svetlom sveta sa vzťahuje najmä na miesta, kde je tma!

 

O tomto je generácia KIOBK, toto je naša túžba a naše presvedčenie. Toto je, verím, Boží sen pre Jeho deti! A som plný očakávaní, čo počas Godzone tour 2012 zažijeme so svojím Otcom.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Vďaka Pánovi za vás a za všetko čo robíte. Ste svetlom a nádejou pre mladých ľudí na Slovensku. Nech vás Pán mocne žehná na turné, aby ste videli mocné Božie veci a početné obrátenia.
Odoslané 13.11.2012 13:41.