« Späť

Srdce ukrývajúce tajomstvá

Ak chceš bojovať za srdce svojho Kráľa, musíš ho najskôr spoznať. Veď ako by si mohol mať vášeň bojovať za niekoho, koho vlastne nepoznáš?

Lebo pravá láska je o hĺbke poznania. A spoznávať môžeme len v úprimnou intímnom vzťahu, kde neustále posúvame hranice a odovzdávame si navzájom svoje tajomstvá.

Keď niekoho milujem, chcem o ňom vedieť všetko. Aké jedlo má rád, kam rád chodieva, aká hudba sa mu páči, ako vidí svet, čo prežíva, čo cíti, aké sú jeho vášne a čo vyslovene neznáša. Chcem to vedieť, pretože chcem robiť všetko preto, aby bol šťastný. Chcem mu iba robiť radosť. Nechať ho vyniknúť vo veciach, v ktorých je fakt dobrý. Chcem, aby on bol tou hviezdou. A myslím, že tak je to aj s poznávaním Boha, s poznávaním jeho srdca. Chcem, aby bol môj Kráľ radostný. Chcem vedieť, po čom túži, aby som mu mohla robiť radosť. Chcem vedieť, čo sa skrýva v jeho srdci, aby som mohla robiť všetko , po čom túži. A ešte jedna vec mi napadá. V kresťanských kruhoch sa často skloňujú pojmy ako žena podľa Božieho srdca, muž podľa Božieho srdca. Lenže ako by som mohla byť ženou podľa Božieho srdca, ak ho nepoznám?

Viem, že Boh sám túži po tom, aby sme spoznávali jeho srdce. Písmo je plné podobných zvolaní: "Hľadajte Pána, kým sa dá nájsť, volajte ho, kým je nablízku."  On už urobil všetko. Dal svojho Syna za nás. Teraz je rad na nás. Sme pozvaní do vzťahu. A to je niečo, čo sme už tiež asi miliónkrát počuli. Ale stále tomu tak málo rozumieme. Vzťah je o trávení času, o spoznávaní toho druhého, o dôvere. Keď budeš tráviť čas so svojim Kráľom, spoznávať tajomstvá Jeho srdca a zároveň mu dovolíš, aby On spoznával tajomstvá toho tvojho, vstúpite do veľkej vzájomnej dôvery. Vtedy vstúpiš do nadrirodzenej kultúry Kráľovstva. A vtedy ti sám Kráľ začne zjavovať poklady ukryté v tajnosti skrýš. Lebo bude vedieť, že u teba sú v dobrých rukách.

Bude vidieť, že ti na ňom záleží, že nie si len náhodný okoloidúci.

Vstúpite do partnerstva a ty budeš v ľahkosti konať veľké veci. Lebo budeš vychádzať z bodu, kde si spoznal Srdce Kráľa.