« Späť

Ľúb ma taký, aký si !

Daj mi svoje srdce, ľúb ma , aký si !

heart

Poznám tvoju  biedu, tvoje zápasy, trápenie tvojej duše,slabosti tvojho tela. Viem aj o tvojej zbabelosti, tvojich hriechoch, no napriek, tomu ti  hovorím: Daj mi svoje srdce, ľúb ma, aký si ! "

Ak čakáš, že sa musíš stať anjelom, aby  si získal moju lásku,nikdy ma nebudeš ľúbiť. Ak si aj zbabelý v plnení svojich povinností a v cvičení svojej cnosti, aj keď vždy upadáš do oných hriechov, ktoré nevieš pochopiť, nedovolím ti, aby si ma neľúbil ! Ľúb ma, aký si !

V každom okamihu a v každej situácii, v ktorej sa nachádzaš, v horlivosti alebo suchote, v dôvere i v nedôvere, ľúb ma , aký si ! Chcem lásku tvojho úbohého srdca: lebo, ak budeš čakať, kým budeš dokonalý, nikdy ma nebudeš ľúbiť !

Nemohol by som azda každé zrnko piesku premeniť na drahokam, žiariaci čistotou, cnosťou a láskou ? Nie som ja najsilnejší ? Ak sa mi zapáči ponechať onú nádhery podstatu v nebi, aby som uprednostnil úbohú lásku tvojho srdca, nie som vždy pánom tvojej lásky ?

Dieťa moje, dovoľ mi ľúbiť ťa: chcem tvoje srdce. Určite ťa obrátim časom, ale dnes ťa ľúbim takého, aký si, a želám si, aby si a ty ľúbil mňa taký, aký si. Chcem vidieť z bezodnej hĺbky tvojej biedy vystúpiť tvoju lásku !

Ľúbim v tebe aj tvoje slabosti, ľúbim lásku biednych a úbohých. Chcem, aby  z biednych vyrazil veľký pokrik: "Ježiš, ľúbim Ťa !"

Chcem jedinú pieseň tvojho srdca, nepotrebujem tvoje vedomosti a tvoj talent. Iba jedno je pre mňa dôležité: teba vidieť pracovať s láskou !

Nie sú to tvoje cnosti, čo si  želám. Ak  ti také dám - si taký slabý, že len tvoju sebelásku budeš živiť. O to sa  nezaujímaj ! Mohol som ťa určiť pre veľké veci - nie, ty budeš nepotrebný sluha, a ja ti vezmem aj to málo, čo máš, pretože som ťa stvoril pre lásku.

Dnes stojím na prahu tvojho srdca ako prosebník - ja, Kráľ kráľov. Klopem a čakám. Poponáhľaj sa otvoriť mi ! Neodvolávaj sa na svoju biedu ! Ak dokonale spoznáš svoju úbohosť, zomrieš od bolesti,

broken heart