« Späť

Prečo podporujem svoj zbor

Prečo podporujem svoj zbor

V poslednom čase sa často stretávam s ľuďmi, ktorí hovoria, ako málo peňazí pre zbor majú: „Niet z čoho dávať, Peťo. Je kríza.“ To je ich zvyčajná odpoveď. Keď sa však spýtam, koľko dávajú mesačne na splátky a pôžičky, tak sa chytám za hlavu. Nemalo by to byť opačne, milý priateľ? Nie je čudné, že na splátky a pôžičky platíme mesačne aj 200 eur a do zbierky hodíme len drobné? Hneď po obrátení ma učili, aby som podporoval svoj zbor. Pojem „duchovné peniaze“ sa mi hlboko vryl do srdca.

 

Duchovné financie a prečo podporujem svoj zbor

 Duchovné peniaze sa tvoria prácou pre Boha. Prácou, ktorú od nás vyžaduje Boh. Robíme ju preto, aby sme splnili Boží zámer. Ide o to urobiť prácu nie preto, že by si ju mal rád, ale preto, že musí byť vykonaná a ty v hĺbke duše vieš, že si tým človekom, ktorý by to mal urobiť. Robíš to preto, že ťa znepokojuje, že to nikto iný nerobí. Vidíš okolo seba ľudí, ktorí nadávajú na štát, cirkev, navyše píšu do novín hanlivé články, ale nič neurobia. Keby chceli niečo urobiť, Boh by im pomohol. V ich živote by sa stal zázrak. Osobne by stretli ľudí, ktorých nikdy nepoznali, ktorí by sa k nim pripojili nie pre peniaze, ale pre dobrú vec a spoločný cieľ.

Môžem len ďakovať Bohu a vzdať Mu chválu, že to, čo píšem, je pravda a že to skutočne funguje. Niekedy trvá dlhšie, inokedy kratšie, kým si niekto všimne, čo vlastne robíš, ale Boh to vidí. Necíť sa nedocenený. Práve naopak, čaká ťa odmena.

Vrátim sa však ku skutočným peniazom. Prečo podporujem svoj zbor aj finančne? Pretože ho milujem. Prečo? Pretože je dokonalý? To určite nie. Sú tam pekní ľudia? Sú, ale kvôli peknému imidžu to nerobím. Lebo to tak niekto chce? Áno, presne tak. Lebo to tak niekto chce. A ten niekto mi zachránil život. Je to Boh, ktorý mi dal všetko.

Ako hovorí s úsmevom jeden veriaci: Boh potrebuje iba tri veci – tvoje srdce, tvoj čas a tvoje peniaze. Dôvod, prečo podporujem zbor, je, že tým platím aj svojho „partnera“. Boh je najlepším obchodným partnerom, akého kedy môžem mať. Žiada ma o desať percent a necháva mi zvyšných deväťdesiat. A vieš, čo sa stane, keď prestaneš svojmu partnerovi platiť? Prestane s tebou spolupracovať. Preto podporujem svoj zbor!

„Dobročinný človek bude bohato nasýtený a kto občerství, bude občerstvený.“

Príslovie 11:25

Z knihy Finančná sloboda v praxi-Autor Peter Valo,www.ecmi.sk

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Podporovať cirkevné ustanovizne by malo byť naším skutočným prikázaním lásky. A nebáť sa, že ak dám veľa, nebudem mať na výživu svojej rodiny. Zabúdame, že Boh nám naše dary rozmnoží! emoticon
Odoslané 10.8.2013 15:14.
Odoslané 11.8.2013 1:04.