« Späť

Nevesta, ktorú si vybral

Nevesta, ktorú si vybral

presahuje rámec našich ohraničení...

Často sa domnievame, že cirkev môžeme ohraničiť inštitúciou, organizáciou alebo jedinou vieroukou... samozrejme najčastejšie tou, v ktorej sme my sami. 

Ježiš však vytvoril niečo oveľa väčšie, než cirkev v zmysle organizácie a systému, vytvoril Cirkev - svoje vlastné Telo (dvaja v jednom tele - Ženích a Nevesta). Naveky k sebe pripojil tých, ktorí uveria.

V istom zmysle je Cirkev osobou, ktorú si Boh zamiloval a vyvolil. Je jeho milovanou, ktorá sa skladá z jednotlivcov. Prijatie v Božej rodine je vydobyté krížom Ježiša Krista, ktorý sa za svoju nevestu obetoval, aby ju získal ako svätú a nepoškvrnenú... stačí prijať dedičstvo a si jej súčasťou...



Je mi ľúto, že sa mnoho kresťanov oddeľuje od niektorých, ktorí sú Jeho milovanou rovnako... a ani sa nezamyslia, ako to zraňuje Jeho lásku. Kristovo Telo totiž presahuje každý rámec denominácií, vierouky, teológií, príslušnosti k správnej vetve... ide drzo naprieč planétou, cez všetky národy, miesta, ľudí. Nekompromisne rúca a bude rúcať ľudské predstavy, pretože nie je ľudským dielom. 

Boh jednoducho v Pravde a Láske zhromažďuje tých, čo sú zjednotení v jednom Duchu. Dostali Ho, pretože uverili. Kto nemá Kristovho Ducha, nie je Jeho. To jediné rozhoduje o tom, kto je Nevestou a kto nie. Je dôležité nebrániť Ženíchovi, aby svoju Nevestu miloval celú!
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Krásne si to vyjadrila, čo je Cirkev. Keby všetci čo si to prečítajú, vychádzali pri hájení Cirkvi z tohoto článku, neboli by žiadné útoky. A nejak to nechcu vidieť ani v slove od Martina. No všetko je v Božích rukách, preto nezúfam, ale odpočívam v Jeho slove.
Odoslané 6.11.2012 13:39.