« Späť

Emanuel, nie Emanu-občas-El

Emanuel, nie Emanu-občas-El

Ako sa Boh stará...

Chcem vám povedať, že Božia starostlivosť nemá hraníc. Chcem vás povzbudiť opierať sa o Toho, ktorý vám dáva všetko dobré a dokonalé. Boh sníva sny o vás, ktoré sú o pokoji, dobre, radosti a naplnení. Nie vždy to bude na tomto svete prechádzka vysnívanou krajinou, ale jedno je isté - meno Emanuel nemá ani omylom, ani náhodou. Nie je Emanu-občas-El, Boh, ktorý by s nami prebýval len príležitostne. Meno Ježiš znamená "Boh, ktorý zachraňuje" - a tiež nemá dodatok, že iba niekedy, alebo iba niektorých, alebo za určitých podmienok.

Chcem vás povzbudiť, aby ste hľadali Jeho sny o vašej prítomnosti, pretože v nich je ukrytá hlboká radosť (aj z maličkostí, aj z veľkých zázrakov). Ja tu v Novej Dubnici žijem jeden svoj zázrak. Hľadím späť, pár rokov dozadu, na môj dávny sen "Raz, keď budem veľká, budem mať manžela, ktorý bude mať internetový obchod a budeme podnikať." Bolo to v dobe počiatkov internetu, kedy ešte kliknutie trvalo pol minúty a zobrazenie stránky, napriek tomu, že bola takmer bez obrázkov, asi tak 3 minúty. Ešte sme vtedy mali Globtel a Eurotel, hospodárska kríza bola len pojmom známym z histórie, a sáčkové polievky ešte neboli jedovaté.

Manžela síce ešte nemám (stále sa čaká nejaký ten dobrovoľník :)), ale internetový obchod a podnikanie v podstate áno. Mám svoju firmičku, aj keď zatiaľ len živnostnícku, a teším sa každému dňu, každej novej veci, každému nápadu, ktorý príde.

Nechcem, aby to vyznelo ako lacná reklama na mňa, či moje produkty, chcem, aby tento blog bol pre vás zdieľaním skúsenosti a povzbudením niekoho, kto je presvedčený, že Božie kráľovstvo má hľadať ako prvé a ostatné sa mu pridá... a to všetko v miere hojnej a natrasenej. Ešte pred pár dňami som sa obávala, či sa mi podarí finančne prežiť, pred mesiacom som sa modlila, že potrebujem o cca 200EUR vyšší príjem. A naozaj potrebujem, nie, že sa chcem mať lepšie :). A teraz... opäť sedím a účtujem, alebo vyrábam moje záložky, a oboje - účtovníctvo i grafika - mi robia radosť, radosť, radosť! Cítim pokoj - lebo už len váš záujem ma presvedčil o tom, že Boh vidí moje potreby, a keď bude treba, nájde tie najzaujímavejšie spôsoby a nápady, ako sa o mňa postarať.

Ja som napríklad začala tvoriť záložky s tým, že nemám ani na vstupné náklady. A čo na to môj Boh? Daroval mi 50EUR, skrátka mi ich kamarát vložil do ruky so slovami "Tento mesiac môj desiatok patrí tebe, nech je požehnaná tvoja služba." Kúpila som si za ne magnetickú fóliu, rezačku na papier a ešte mi aj ostalo na zaplatenie tlače niekoľkých A4 záložiek. Aj perfektnú tlač na super kvalitný papier mi môj Boh vybavil za perfektnú cenu... To je požehnanie môjho Ocka! Kopec výrobkov okolo mňa a ja som ešte stále v pluse :) :) :). Boh je proste dobrý!

Aby sme toto svedectvo zakončili úplne konkrétne, tu sú moje webové stránky ktoré som si urobila sama, zadarmo a ľahko :). Ak by niekto chcel, poradím, ako na to.

Účtovníctvo "ZA BABKU": www.uctovnictvo.blog.com

JGURI design - Magnetické záložky do kníh: www.christiandizajn.blog.com

Buďte Bohu blízko a hľadajte Jeho prítomnosť, uvedomujte si ju a buďte vďační! Požehnanie nemá byť občasným prekvapením, ale dennou realitou našich životov - pretože Boh je dobrý! Vaša Janka

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Janka, verím každému slovku, čo píšeš! mala som v mojej minulosti podobné skúsenost-i - nie jednu! Keď som sa jednoducho "odovzdala" do jeho rúk, všetko okolo išlo samo! Nehľadala som prácu - "len tak" som dostala prácu, o ktorej sa mi ani nesnívalo!!! Len tak!!! Nikdy som nehľadala peniaze - oni našli mňa! Pomohla som rodine, bolo nás veľa, keď sa moji postavili na svoje, zistila som, že nemusím "drieť" v práci za peniaze, že mi stačí menej, a Pán sa postaral... Bála som sa opustiť moje betónovo isté pracovisko s dobrým zárobkom... tak ma takmer vyrazili... nemala som náhradné zamestanie...musela som urobiť krok do ničoho... mala som veeeeľký strach ale aj aspoň tak veľké dôveru v Pána... a On dal mi prácu, ktorú som vždy túžila robiť... Dakedy som povedala, že by bolo úžasné, keby moje bábätká zostali také krásne a nevinné - pracujem pri nich! Mám stále nové... roky som sa uchádzala o to miesto - dal mi ho neskôr a presne vtedy, keď som to potrebovala... nedal mi jedno dieťatko, dal mi ich všetky! Jedno je na betón isté: kto sa dá s Pánom na cestu, nikdy neoľutuje! Ako si písala, nie vždy to bude "ľahké" - ale aj to je iba relatívne, čo je ľahké? Ale zakaždým to bude zaručene stáť za to!!! A ešte niečo: dostávala som služby z môjho pohľadu "nespravodlivé". Hovorila som so šéfkou, modlikala, naliehala - nič. Tak som si povedala: O.K. nebudem sa o to vôbec starať. Nech je ako je. Poviem ti, také super služby si po známost i a kadejakými "úlisnosťami" a špekuláciami nevyžobronila žiadna z mojich kolegýň:0)))) No nenachádzam slov! Jednoducho nechám konať Jeho...
Odoslané 27.9.2012 21:25.
Prajem ti radosť z plnosti života s Pánom a všetko dobro nášho Boha a verím, že Ocko má pre teba pripravené úžasné dary! Teším sa s tebou a ďakujem za tvoje "nápady" a príspevôčky!!!
Odoslané 27.9.2012 21:28 ako reakcia na Mária Künzl.
Pán je úžasný! Chválim a velebím Ho! Mohla by som od radosti a lásky odmodliť veľkonočný chválospev! Amen!
Odoslané 27.9.2012 21:31 ako reakcia na Mária Künzl.
..."Lebo Bohu nič nie je nemožné." - Jeden z mojich NAJ veršov zo SP. A verím mu, lebo som to tiež veľakrát zažila!
Aj ja mám jeden veľký sen, ale zatiaľ sa mi zdá, že je len môj, nie Jeho... Potrebovala by som na jeho uskutočnenie veľmi veľa - a nie len peňazí... No veď uvidíme, či sa aj mne splní, tak ako Tebe. :o)
Odoslané 28.9.2012 16:52.