« Späť

Pád pevnosti v mojej mysli

Pád pevnosti v mojej mysli

Boh mi zjavil, že sa diablovi podarilo vystavať v mojej duši pevnosť s názvom "Nie je možné ma milovať". Usídlili sa v nej bojovníci s rôznymi menami, napríklad "nikto ma nemá naozaj rád", "ľudí to stojí veľa úsilia priateliť sa so mnou", "je náročné mať so mnou blízky vzťah", "nedokážem mať blízky vzťah bez prílišného naviazania sa", "každý ma nakoniec opustí", "nikdy si neudržím lásku ľudí", "musím sa veľmi snažiť, aby ma ľudia mali radi" a podobne. Bolo v nej naozaj veľa vojakov.

Dlhý čas z nej bez akéhokoľvek varovania vybiehali bojovníci von, aby útočili na všetko, čo dokazovalo, že možno predsa len milovaná som. Úspešne sa im darilo každú túto indíciu znegovať nejakým nedostatkom na strane mojich priateľov, rodiny, či dokonca môjho nebeského Otca. Špeciálnu skupinu komanda z mojej pevnosti tvorili zvedi a pátrači, ktorí neúnavne sliedili po každom potvrdení a dôkaze svojich mien. Zúrivo zaznamenávali každé zlyhanie, sklamanie, či pocit samoty alebo prázdnoty a priraďovali ich ku konkrétnym vinníkom. Striedali sa a bdeli bez prestania vždy pripravení dať pokyn do pevnosti, že treba vyraziť do boja. Dôsledne sa starali, aby jediné zrniečko lásky nepadlo do úrodnej pôdy a nebodaj neprinieslo zmenu. Strážili moju myseľ veľmi dôsledne.

Keďže táto pevnosť bola postavená bez stavebného povolenia, dala som Duchu Svätému dovolenie zbúrať túto na čierno postavenú stavbu a rozhodla som, že ideme spolu s Pánom budovať novú pevnosť, pevnosť, ktorá sa bude volať "Som neustále milovaná". Vždy :)!

Vždy som si myslela, že nie je možné poraziť bojovníkov z pevnosti "Nie je možné ma milovať." Pochopila som, že ich svaly rástli priamo úmerne môjmu strachu z toho, že ich mená sú pravdivé, skutočné a reálnejšie, než to, po čom túžim. To, čo im dávalo autoritu robiť bordel v mojom citovom živote, bolo môj podvedomý alebo aj nevedomý súhlas, inak povedané, boli posilňovaní mojou vierou v ich neprekonateľné schopnosti a v ich neporaziteľnosť.

Boh so mnou hovoril o mnohých veciach a jednou z nich bolo, že rozpor, ktorý v sebe cítim (akýsi zápas medzi tým, že mám pocit (strach), že naozaj nie som hodná lásky a nikdy ju nebudem mať, a na druhej strane obrovským nesúhlasom niečoho hlboko vo mne, čo sa doslova búri, že to predsa nemôže byť pravda), je veľmi logický a dobrý. Zjavil mi, že keď som sa znovuzrodila v Kristovi z Ducha Svätého, stala som sa novým stvorením. To, čo sa premenilo je môj duch, ktorý bol mŕtvy a ožil. Bol nanovo dokonale a nádherne utvorený Bohom pre lásku, vzťah s Ním, pre svetlo a uctievanie Boha, pre život v Kráľovstve s identitou milovanej dcéry, princeznej, ktorá každé klamstvo prežíva a vníma ako obrovskú opovážlivosť a nepravdu, s ktorou jednoducho nemôže súhlasiť. Moje pravé, nádherné nové ja už nikdy nemôže súhlasiť s filozofiou pevnosti "Nie je možné ma milovať."

Uvedomujem si, že medzi pevnosťou "Nie je možné ma milovať" a pevnosťou ""Som neustále milovaná" sa nemôže odohrať ani len súťaž, nieto ešte bitka. Víťaz je jasný. A ja už som prestala bojovníkom z tej prvej dodávať jedlo a výživu. Hladujú a pomrú hladom, chlapci, vyslabnú aj bez bitky. Nič nie je a nemôže byť nadradené Láske.

P. S. Ďakujem všetkým, čo v tejto veci stoja so mnou, žehnajú mi a podporujú ma, osobitne mojej najdrahšej priateľke Ľubke :) a mojej krstnej mame Katke, ktoré ma nesú v modlitbe a sú pre mňa stelesnením Otcovej lásky v mojom živote. Spolu si vychutnáme ovocie nového života v bezpečí Lásky :).

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Janka, modlím sa aj za teba aj za iných s podobnou pevnosťou v srdci, aby si v tomto postoji vytrvala, aby Ježišova pevnosť lásky bola tou strážnou vežou, cez ktorú neprenikne nepriateľ do tvojho vedomia...

Nepíšem "ďakujem", lebo môj problém je iný - priam by som povedala opačný. A narozdiel od postoja "nie som hodna lásky", s ktorým zdá sa bojuje strašne veľa ľudí (či už víťazne, alebo zatiaľ nie), v tom mojom sa cítim byť samojediná...
Tak aspoň pripájam modlitby za tých "strašne veľa ľudí". emoticon
Odoslané 21.10.2013 11:08.
Vieš, Evi, ja si ani nemyslím, že to môžem dosiahnuť nejakou svojou vytrvalosťou alebo presviedčaním samej seba... prežívam to ako jednoudchý súhlas s tým, čo môj duch už dávno cítil v jednote s Božím Duchom, ktorý vo mne vyslovoval Abba, Otecko emoticon... akurát som mu až teraz dala hlas, právo prejaviť sa, vyznieť a zaznieť. Cítim vnútri, že tieto veci mi vôbec nie sú nové... len boli prikryté hrubým nánosom iných myšlienok, s ktorými vlastne moje vnútro nikdy nesúhlasilo, pretože ani nemohlo... ale zároveň myseľ nevedela, ako si s nimi poradiť. Boh je dobrý! Radujem sa vo vedomí, že takto isto je oživený duch v každom človeku, ktorý sa znovu narodil v Kristovi a verím, že všetci vstúpime do tejto nádhernej identity milovaných a budeme tomuto svetu svietiť totálne nezastaviteľne.
Odoslané 21.10.2013 11:13 ako reakcia na Eva Baranovičová.
OK! Mnohonásobná skúsenosť, v tomto príspevku opísaná úprimne, v plnosti. Jedna veta, ktorú neviem prijať: „A ja už som prestala bojovníkom z tej prvej dodávať jedlo a výživu. Hladujú a pomrú hladom, chlapci, vyslabnú aj bez bitky.“
Lebo nič nie je a nemôže byť nadradené Láske.
Odoslané 21.10.2013 11:21.
Tá veta znamená, že som prestala v sebe živiť myšlienky (bojovníkov), ktoré stáli proti láske. Myšlienky, ktoré ma vždy obrali o istotu, že som milovaná a môžem byť milovaná. Už ich viac neposilňujem, nestarám sa o ne, nevenujem im čas, pozornosť, nedávam im priestor gradovať a rásť, nevenujem pozornosť veciam, ktoré som vnímala ako potvrdenie ich pravdivosti (sklamanie, pocit samoty a podobne) = nechávam ich vyhladovať, aby úplne stratili vplyv a dosah na môj život.
Odoslané 21.10.2013 11:25 ako reakcia na Anna Václavová.
V Láske tak, aby bolo cítiť našu lásku, keď so živým Bohom v srdci nakŕmime hladných, uhasíme smäd smädným, alebo aj inak pomôžeme núdznym- odejeme, obujeme, zahrejeme ... Vtedy je naša láska hodnoverná a nie naopak, keď to odmietame, i keď sebe.
Odoslané 21.10.2013 11:55 ako reakcia na Janka Guričanová.
Asi si nerozumieme. Ja nehovorím o ľuďoch, ktorých chcem nechať hladovať, je to len obraz a symbolika.
Odoslané 21.10.2013 11:56 ako reakcia na Anna Václavová.
Odoslané 21.10.2013 12:00 ako reakcia na Janka Guričanová.
Anka - Janka nepíše o hladných ĽUĎOCH.
Použila obraz podobný tomu z indiánskej legendy.

Skúsim ju v skratke prerozprávať:
Indián hovorí svojmu synovi príbeh o dvoch vlkoch, ktorí medzi sebou bojujú. Jeden predstavuje všetky naše zlé vlastnosti, druhý všetky dobré vlastnosti, ktoré chce dobrý bojovník mať. "Tie vlky bojujú o tvoje srdce" hovorí otec. Syn sa potom pýta, ktorý vlk vyhrá?
"Vyhrá ten vlk, ktorého kŕmiš," odpovie múdry indián.

Čiže tie vlastnosti, myšlienky, náklonnosti budú v nás rásť a mať väčšiu silu, ktorým dávame súhlas, používame ich, dovolíme im rásť - teda "kŕmime ich".

Nie je v tom neláska. emoticon
Odoslané 21.10.2013 12:03 ako reakcia na Anna Václavová.
Tak to je už úplne vedľa. Nemyslela som na nelásku, ale spojenie dvoch protirečivých pojmov v jednej vete. Verím, že ja zle chápem.
Odoslané 21.10.2013 12:58 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Janka, vďaka za výborný blog. Naozaj je potrebné rozlíšiť, čia stavba sa vypína, alebo rastie v mojom srdci. Ježiš je ten, ktorý rúca a buduje, ktorý vyrovnáva cestu pre nami. Súhlasím s tým, ako píšeš ďalej, autosugescia či naše usilovné snaženie zďaleka nenahradí Boží zásah.
Odoslané 23.10.2013 11:04.
Ahoj mam v mysli velmi silnu pevnost a neviem si s nou rady no nerada by som o tom pisala takto verejne. Ak by to bolo mozne mozem ti napisat na tvoj mail ? nenasla som ho tu nikde tak ak by to bolo mozne pls napis mi ho sem, alebo ti ja poslem svoj
Odoslané 25.11.2013 13:36.
Odoslané 25.11.2013 14:00 ako reakcia na Adka Gnipova.
Boh nás miluje! Aj Teba miluje! Dokázal to na svojom kríži smrťou v hrozných bolestiach za nás, hoci nemusel! Mohol si pokojne užívať radosti nebeského života! No On sa ponížil a vzal si ľudské telo, v ktorom sa ponížil až na smrť. Potom vstal z mŕtvych. Smrť porazil z lásky ku nám. Aj z lásky ku Tebe!...
Odoslané 1.3.2020 19:24.