« Späť

Pozvaná

prebojovať sa k prameňu...

 

prebojovať sa k prameňu

chodením v Jeho pokoji… pretože jeho pokoj zničí osemsto nepriateľov jediným pohybom (2 Sam 23, 8)
tým, že sa Jeho slovo nevzdiali z mojich úst… pretože potrebujem, aby sa mi meč slova zrástol s rukou (2 Sam 23, 10)
pretože nevzdám boj s mojimi strachmi… pretože sú miesta, kde treba bojovať, ani keď ostanem stáť sama a nikde nie je nikto, kto by bojoval so mnou (2 Sam 23, 11-12)

Už minimálne trikrát som v mojom živote riešila otázku, čo s rannou modlitbou. počula som x povzbudení, mnoho zdôvodnení, prečo ranná modlitba je niečo špeciálne. Už minimálne trikrát som si povedala, že toto nie je nič pre mňa. Možno ráno pri venčení povedať Bohu “Ahoj, požehnaj tento deň, požehnaj všetkých mojich, buď so mnou,” to ešte zvládam, ale žiadne stíšenie, žiadne čítanie, veď by som zaspala. Dnes vám úprimne priznávam, že som nikdy neskúsila ráno čítať, aby som si to overila. Nikdy som neskúsila, či budem naozaj driemať celý ten čas.

Posledný týždeň, kedykoľvek som sa rozhodla počúvať kázanie, vyučovanie, či prednášku, mali jedinú tému. Prameň, smäd po Bohu, vyprahnutosť, nevyhnutnosť tráviť čas s Ním, ranné stíšenie, modlitebná komôrka. Mala som pocit, že budem musieť neuveriteľne napnúť všetky duchovné svaly, ktoré mám, prinútiť sa niečo s tým spraviť. Ak sa nenapijem, uschnem. Ak nezačnem niečo robiť inak, nič sa nezmení. Toto je ľahká rovnica. A musím sa ešte vrátiť k jednej myšlienke, ktorá ma oslovila. Pokoj vraj nie je neprítomnosť problémov, ale pritímnosťou Boha. Veľká pravda.

A potom mi to jeden muž v krátkom videu povedal jasne. Povedal, ako málo stačilo v jeho živote, aby si vybudoval vernosť, dôslednosť a pravidelnosť vo vzťahu s Bohom. Tu je päť krokov, ktorý mi naozaj dali zmysel, preto sa o ne chcem podeliť a ponúknem aj zdroje k celému tomuto blogu :).

1. stanov si minimálny čas, ktorý sa rozhodneš venovať Bohu každé jedno ráno až do konca tvojho života (menej je niekedy viac… menej je cestou k vernosti a vytrvalosti)
2. maj svojho strážcu… človeka, ktorý ti bude pomáhať na ceste, ktorému budeš vykazateľný, s kým sa budeš zdieľať, kto ťa bude niesť a povzbudzovať, motivovať
3. maj správny cieľ svojho času v modlitebnej komôrke – chci poznať Pána a rozumieť Jeho srdcu
4. nájdi svoje špeciálne miesto, tvoju modlitebnú komôrku
5. pravidelný čas… prichádzaj na stretnutie s Bohom verne, čaká ťa… je škoda premeškať chvíle, kedy je On pripravený hovoriť s tebou

ZDROJE:
Michal Kevický – Ako sa prebojovať k prameňu
http://bjbviera.sk/kazne/20111203_mladez_MKevicky_Prebojovat_sa_k_pramenu.mp3

Michal Kevický – Modlitebná komôrka
http://bjbviera.sk/kazne/20111204_BJB3BA_MKevicky_Modlitebna_komorka.mp3

Viktor – 5 princípov
http://vimeo.com/36696779