« Späť

Za behu...

Za behu...

Niekedy len úchytkom žijem svoje dni, ale pri pohľade späť sa vynára radosť, pokoj a dôvera, že odkedy som Jeho, všetko je veľmi dobre :)... tu je krátky SHOT :).

Dám len krátke zhrnutie posledných dní... lebo boli rýchle a utekajúce.

A boli o tom, ako

- je dobré občas ujsť z domu (z Novej Dubnice) a ísť na spoveď inam (ku Kapucínom), kde sa kňaz ani len nepokúsil rozdávať mi rozumy do môjho jemu úplne neznámeho životného príbehu, a miesto vlastných nápadov mi povedal to jediné dôležité: po mojom vyznaní plynule nadviazal slovami "A JEŽIŠ TI ODPÚŠŤA VŠETKO." Znelo mi to podobne ako "choď, tvoja viera ťa uzdravila"

- deň plný čakania na niečo nemusí byť smrteľnou ranou :)

- sa mnou ťažko znášané nakupovanie oblečenia zmenilo na rodinnú chvíľu so spokojnosťou a veľkou vďačnosťou na konci

- som ochutnala asi najlepšie BLUEBERRY COOKIES na svete, vďaka nim sme mali s Katkou blueberry night, a dokázala som si až dva z nich od huby odtrhnúť a so Zuzkou a Dorkou sa podeliť.. ako asi chutia nebeské koláče, neviem, ale toto by azda aj stačilo :)

- stráviť čas s krstnou mamou je proste dobrá vec

- som mala ale že totálnu pohodu s ľuďmi, ktorí týždeň pred svojou svadbou dokážu prdeť na všetko a venovať vám celé jedno dopoludnie na káve u Svätého Germaina a ešte si so mnou dali aj obed pod zeleným strop(m)om! - skrátka chvíle hodné toho, aby ste "TAKE A MENTAL PICTURE" - vryli si to do pamäte vrátane chutí, vôní, farieb, vzťahu a vlastného pocitu, ktorý by nemal skončiť

- som si dnes uvedomila, že som opäť začala mať pocit, čo všetko by sa patrilo vo vzťahu k Bohu, ako sa málo toto a málo tamto... a On ma pozval pritúliť sa k Nemu, lebo to má MôJ OCKO naozaj rád... a ja mu to chcem dopriať, že sa k Nemu priviniem s odzbrojujúcou dôverou, aby sa potešil mojou láskou. No a čo, že som možno pred chvíľou niečo rozbila, pokazila alebo zabudla spraviť... ja som to dieťa, ktorého pohľadu On nevie odolať, ktorého objatiu sa nikdy nebude brániť, a ktoré si vždy privinie až natoľko, aby pocítilo tlkot Jeho srdca, nadýcho sa Jeho vône a našlo pocit úplného bezpečia v Jeho rukách. Som decko, ktorému by daroval aj modré z neba (a keby len modré!)

- jesť tyčinky s krsniakom Viluškom na polku, hoci by mi aj oči vykľal z rozbehu, je proste super!

- som chcela iba cinknúť a popriať dobrú noc, a nakoniec som po 30 minutach rozprávania sa opäť zas a znovu dospela k radostnému pocitu, že MAŤ DORKU JE najsamsupervec na svete, proste TO NAJLEPŠIE, čo sa mi mohlo stať - lebo Boh je ten najlepší aranžér, dizajnér a plánovač! A to všetko aj dnes, keď to znamenalo prevrátiť gúgel hore nohami a dole hlavou, len aby som našla nemožné (zmluvu o zamedzení dvojitého zdania medzi Slovenskom a Dánskom v dánčine a angličtine a podobne) :).

- nie je nad to mať človeka, pri ktorom nabetón viete, že nech vstúpite do akejkoľvek chvíle, vstúpite do známej rieky, že aj po štyroch hodinách si budete mať čo povedať, a ešte viac - že väčšinu vecí už vôbec netreba vysvetľovať, opisovať alebo ani vysloviť, lebo proste cítite, viete a rozumiete a opierate sa a viete, že aj na druhej strane je to tak.

- Boh urobil ZÁZRAK, ktorý si uchováme v srdci a nikto nám ho nevezme ;)

- sme zažili, že NÁDEJ v Bohu prináša pokoj z neba, hoci sa otriasajú všetky istoty

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Máš úžasný dar opísať jednoduché veci a kdeže si to bola u tých Kapucínov. Ja by som tam tiež rada zašla.
Odoslané 29.8.2012 5:21.
Janka, fascinuje ma, ako vieš pekne zachytiť dôležité momenty dňa s Bohom. Je to zvláštne, ale aj keď sa osobne nepoznáme, z tvojich blogov mám pocit, akoby som ťa poznal roky a na konci tohto blogu mám chuť napísať: "jasné, ten včerajšok bol super a pamätáš ako ..." emoticon (smejem sa), lebo by som chcel niečo dodať ...

Tento blog ma veľmi motivuje poďakovať Bohu takýmto spôsobom za deň. Vďaka emoticon
Odoslané 29.8.2012 7:08.
V Bratislave na Kapucínskej to bolo emoticon.
Odoslané 29.8.2012 7:43 ako reakcia na Oľga Cárachová.
jej, tak takéto milé hodnotenie som asi ešte nedostala emoticon. Ale pravda je, že pri písaní sa nesnažím skrývať, ale zdielať a odovzdávať (občas aj pocit), takže tým pádom - misia splnená. Myslím, že ak niečo číta moje blogy, naozaj ma spoznáva. Vďaka Martin emoticon, prajem ti pekný deň!
Odoslané 29.8.2012 7:44 ako reakcia na Martin Lojek.
Ďakujem aj ja, Janka! Máš skutočne dar vyjadrovať sa! Dík, že sa môžem učiť od teba, super dieťa - (aj moja) sestrička - nášho Ocka!
Odoslané 29.8.2012 11:21.
emoticon emoticon emoticon vďaka emoticon. A to sme sa ešte nerozprávali osobne emoticon. Pekný dník, Majka!
Odoslané 29.8.2012 12:38 ako reakcia na Mária Künzl.
Krásne! Úplne súhlasím s Oľgou a Martinom. Máš úžasný dar..! A práve pri čítaní tohto blogu mi prišlo na rozum, že ak niekedy napíšeš nejakú knihu, budem určite medzi prvými, kto si ju kúpi a s radosťou prečíta!!! emoticon Len tak ďalej!
Odoslané 29.8.2012 16:17.
A jedna veru je i napísaná emoticon, o čmeliakovi Vilkovi, lienke Dorke a motýlej slečne Dore emoticon. Rozprávka pre moje krsniatko.
Odoslané 29.8.2012 16:20 ako reakcia na Jana Znášiková.
Vážne??? Zajtra nabehnem do kníhkupectva a ak tam bude, hneď kupujem pre moju najmladšiu... emoticon
Odoslané 29.8.2012 16:22 ako reakcia na Janka Guričanová.
Je len napísaná emoticon, kúpiť sa nedá veru... ešte som nenabrala odvahu niekoho s ňou osloviť, hoci má aj ilustrácie a je pekná, vydarená myslím. Ale - môžem poslať pdf na nahliadnutie emoticon - ale asi jedine na mail, tuto neviem, ako by sa to dalo poslať.
Odoslané 29.8.2012 16:23 ako reakcia na Jana Znášiková.
OK, som za emoticon Teším, teším!
Odoslané 29.8.2012 16:25 ako reakcia na Janka Guričanová.
Odoslané 29.8.2012 16:30 ako reakcia na Jana Znášiková.
Môžeš aj mne poslať na náhľad tvoje rozprávočky?
Odoslané 31.8.2012 15:10 ako reakcia na Janka Guričanová.
môžem ale jedine na mail ako prílohu - takže treba mi dať mailovú adresu emoticon a pošlem.
Odoslané 31.8.2012 21:39 ako reakcia na Mária Künzl.
vdaka, dam ti do spravy,pa
Odoslané 1.9.2012 19:32 ako reakcia na Janka Guričanová.