Blog

« Späť

Náš pôstny kalendár: 20. Štvrtok po tretej pôstnej nedeli

 


Po kliknutí sa obrázok zväčší.


Liturgické čítania:

Jer 7, 23-28
Ž 95, 1-2. 6-7. 8-9
Lk 11, 14-23


Z proroka Jeremiáša:
Pán hovorí: „Dal som svojmu ľudu toto prikázanie: Počúvajte môj hlas a budem vaším Bohom a vy budete mojím ľudom. Kráčajte vždy po ceste, po ktorej som vám prikázal ísť, aby vám dobre bolo.
Ale nepočúvali a nenaklonili si ucho, lež odišli za svojimi chúťkami a v zatvrdilosti svojho zvrhlého srdca sa obrátili ku mne chrbtom a nie tvárou; odo dňa, čo ich otcovia vyšli z Egypta až podnes.
A posielal som vám mnohých svojich sluhov, prorokov; denne som vstával na úsvite a posielal ich, no nepočúvali ma, nenaklonili si ucho, zatvrdili si šiju a robili horšie ako ich otcovia.

Dnešný obrázok zobrazuje čosi ako bilbord "ducha tohto sveta". Reklama. Takto sa nám často javí svet. Na jednej strane všetky lákadlá a pochúťky, bohatstvo, všetky možné jedlá, dovolenky, pôžitky. Až by mal človek chuť vybrať sa tým smerom - a často sa aj vyberáme. Myslíme si, že tam nás čakajú všetky dobrá a príjemnosti... No za rohom ostáva bruchabôľ zo všetkých tých sladkostí, uponáhľanosť, únava z honby za vecami... Sklamanie, beznádej, strata zmyslu života.
Na druhej ceste - nás, zdá sa, čaká len samé odriekanie a námaha. A žiadne potešenie. Ale keď prekonáme prvé "metre" cesty, zistíme, že sme oveľa šťastnejší, ako tí, čo si vo svojej "slobode" vybrali lákadlá tohto sveta.  
Chcem si vždy vyberať Božiu cestu. Aby sa mi dobre vodilo, ako hovorí prorok.

 

Ďalšie na http://letitia-tiba.blogspot.sk/p/blog-page_16.html

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
V najbližších dňoch nebudem mať prístup na internet, tak ďalšie zamyslenia pridám po návrate (alebo chcete hneď?).
Zatiaľ ich nájdete na http://letitia-tiba.blogspot.sk/p/nas-postny-kalendar-3.html
Odoslané 6.3.2013 21:04.