« Späť

Môj zlozvyk

Môj zlozvyk

Pred nejakým časom jedna moja priateľka zverejnila na facebooku v skupine „Prosím ťa o modlitbu“ prosbu, aby sme sa za ňu modlili, že chce prestať fajčiť. A modlili sme sa. Obdivovala som ju, lebo ja som tú odvahu nenašla, moje pokusy prestať fajčiť boli márne. Človek sám od seba nedokáže nič, to viem. Skoncovať s týmto zlozvykom bolo pre mňa priam nemožné. Preto som obdivovala priateľku, že zverejnila takúto prosbu. Ja som fajčiarka asi 37 rokov. Vždy keď som si išla zapáliť, povedala som Pánovi, že určite nie je rád, že ma vidí s cigaretou v ruke, ale že ja som slaboch, ktorý nedokáže prestať a že ho prosím, aby mi s tým pomohol a urobil niečo. Dosť dlhú dobu som takto prosila. Možno sa vám to zdá také obyčajné - fajčenie, ale môžem vám povedať, že bolo pre mňa veľkým problémom po toľkých rokoch. 

 

Prišiel sviatok Dušičiek 1.11.2012 a ja som sa chcela modliť za zomrelých bez náchylnosti na hriech. Celých osem dní som prosila o pomoc vydržať bez cigarety. Keď týždeň prešiel, povedala som Pánovi, že keď sa mi po rokoch podarilo takto sa obetovať za duše zomrelých, aby mi pomohol zostať bez fajčenia dlhšiu dobu. Nestanovila som si konkrétnu dobu, lebo som si neverila; skutočne som to nechala na Pána.

 

Všetci, ktorí vedeli o tom, že som prestala fajčiť, mi radili, aby som si našla nejakú náhradu, buď žuvačky, cukríky alebo niečo do ruky, lebo že je to po takej dlhej dobe ťažké. Ale Pán to zariadil ináč. Nedostavili sa žiadne chute, ani som nepotrebovala žiadnu náhradu za fajčenie a nefajčím. Je to už desať mesiacov, nechýba mi to a je mi tak, ako keby som v živote nefajčila. Fajčenie mi smrdí, je mi nepríjemné aj u druhých, ktorí fajčia. Pán je úžasný, stará sa o nás a aj o záležitosti, ktoré by sme chceli dokázať sami, ale bez neho nie je nič možné. Chválim ťa Pane a velebím ťa. Ďakujem ti, Pane, že sa o mňa staráš a máš so mnou toľko trpezlivosti.

Ďalej
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Majka, plne ťa chápem - ja som prestala fajčiť po 25-tich rokoch fajčenia. Ty si mala motiváciu svojich drahých, ktorí nás predišli, ja som mala sľub pre uzdravenie z rakoviny môjho synčeka. Nefajčím už 22 rokov, nemám chuť na cigaretu, mne je ľahostajný dym, len ľutujem tých, ktorí si ničia zdravie.
Odoslané 22.8.2013 16:46.
Fajčila som od 23 rokov- predtým sporadicky- do 45.rokov. Motiváciou bolo, že som sa po 18 rokoch na pol úväzka, po 20 už na celý mohla vrátiť do školstva ako učiteľka. Povedala som si: Čo to za pedagóga, ktorý bude deťom kázať a sám robiť opak? Inak, z 33 pedagógov fajčil jedine riaditeľ a jeden údržbár.Sprotivilo sa mi tak, že keď som mala na triede na 2 poschodí otvorené okná a jeden z tých dvoch išli popod okná s cigaretou, musela som zavrieť. emoticon)))))))))) Dokonca na skúške som poprosila pána profesora, aby zahasil cigaretu, že mi je z toho zle.
Odoslané 22.8.2013 23:46.
Ďakujem za svedectvo:o) Odvážne, jednoduché, krásne mocné. Chvála Pánovi! amen!
Odoslané 22.8.2013 23:59.
Prosím o modlitbu pre nich:o) veď len z milosti sme... nemáme ľutovať ale pomôcť v núdzi. Vopred ďakujem! Na tento neduh dnes trpí každý druhý človek. Aj to sú naši maličkí, ktorí potrebujú náš príhovor. Predovšetkým, ak nám Pán dal milosť... prestať s tým.
Odoslané 23.8.2013 0:01 ako reakcia na Anna Václavová.
Celá krásna:o) ako ťa Pán oslobodil. Vďaka Bohu!
Odoslané 23.8.2013 0:04 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
jeeeemoticon Je skvelé, že ste sa nato dali. emoticon
Buďte požehnaná+
Odoslané 23.8.2013 17:20.