« Späť

Predprázdninová (Modlite sa prosím)

Len aby som neodišla naprázdno ;)

Konečne je tu. Čas na ktorý čakal snáď každý z nás. Samá dovolenka a voľno. Čas znova načerpať. Zakúsiť, čo znamená čerpať inšpiráciu zo snáď nikdy neustávajúceho prameňa. 

Tesne pred tým, ako pôjdem na dovolenku ma znepokejujú veci, ktoré sa objavujú v médiach. Nikdy som ich nijako extra nesledovala, no tento raz sa to dotýka akoby mňa samotnej. Len tak si tu teraz sedím a rozmýšľam nad tým, čo píšu o otcovi Benediktovi a chce sa mi kričať. Napísať nepríjemný článok a tom všetkom. Nikdy som si to neuvedomila no Cirkev sa stala mojou rodinou. Vďaka Cirkvi mám nový domov. Vďaka tomu všetkému som našla a denne nachádzam novú cestu.

Nuž aby som to uviedla na správnu mieru, dlhé roky som bola tá, ktorá kruto bojovala proti Cirkvi. Sledovala každý prešľap len aby som ukázala aká je Cirkev omylná. Koľko robí chýb. Neskutočne som nenávidela Cirkev. Až pokiaľ neprišiel okamih kedy mi nezostalo nič. Kedy som zrazu zostala sama. Moji priatelia sa mi otočili chrbtom. No vtedy som raz na kázni počúvala niečo, čo napísal Ján Pavol II. a uvedomila som si, že to hovorí mne osobne. Veľa som preplakala. Veľa som bojovala sama so sebou no Boh sám mi pomohol nachádzať v Cirkvi rodinu. Pomaličky mi pomohol uvedomiť si, že i ja som súčasťou Kristovho tela. I ja tvorím to, proti čomu som tak neunávne bojovala. Ja sama, taká aká som.

A ako plynul čas čítala som mnoho kníh o svätcoch, ktorí boli mojimi obľúbencami. Najviac ma však zaujal Don Bosco a sv. František z Assisi. Ich oddanosť voči pápežovi a Cirkvi. Pokora s ktorou milovali Cirkev. Odovzdanosť s akou sa dávali do jej služieb vyburcovali vo mne veľkú lásku. Dostali na povrch túžbu milovať. 

A tak tu teraz píšem posledný článok než odídem, ktorí nedáva zmysel no chcem aby celý svet vedel, že sa za pápeža nehanbím, že som hrdá na to, že patrím do Katolíckej Cirkvi a môže sa svet postaviť na hlavu. 

A aby som nezabudla prosím o modlitbu za pápeža lebo ju veľmi potrebuje a my ľudia sme odkázaní na Božiu milosť. Prosím nezabudnime, že otec Benedikt je nástupcom sv. Petra.

Na koniec vám prajem požehnaný čas prázdnin a mnoho milostí, Božej lásky a nežnej blízkosti Panny Márie.

Dovidenia.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Michaelka, vďaka za túto radosť do môjho srdca, ktorá je dnes pokračovaním mojej rannej modlitby a sériou radostí - z rannej omše, zo slávnostnej omše v Nitre, z príspevku Evičky Vrábľovej: „Je čas postaviť sa za pápeža“, slávnostnej omše z Nitry. Napĺňa ma všetko plnosťou duchovnej radosti, že vidím ako Pán koná a oplatí sa vkladať celý svoj život do Jeho vôle a utiekať sa pod ochranu Panny Márie.
Odoslané 5.7.2012 11:24.
citujem: "Nuž aby som to uviedla na správnu vieru, " toto je jeden z najkrajších preklepov!!!!
Odoslané 5.7.2012 15:48.
Och, ďakujem za opravu. Môjmu nepozornému oku to uniklo. Chyba opravená emoticon
Odoslané 5.7.2012 18:41 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
Aj ja ďakujem za krásne svedectvo, lásku a spolupatričnosť ku Katolíckej Cirkvi a ku Svätému Otcovi, lebo práve on ju v dnešných časoch veľmi potrebuje. Modlitba je to, čo mu môžeme vždy s láskou obetovať. On sa modlí za nás, za celý svet a celý svet by sa mal modliť za neho a na jeho úmysly...Vďaka!
Ave Mária+
Odoslané 6.7.2012 18:03.
Ďakujem za tento príspevok! Je možné, že mnohí z nás môžu zdieľať podobné myšlienky. Nemôžem hovoriť o nepriateľstve voči Cirkvi, no moja ľahostajnosť k nej bola skutočne nehorázna. Až pred nedávnom - v dobe, keď sa akoby stále viac začali sypať kritiky a obviňovania na všetko možné, týkajúce sa Cirkvi, som si to uvedomila... Cirkev je od môjho detstva - od sv. krstu mojim jedinečným spoločenstvom, je mojím veľkým darom od Pána! Uvedomila som si, že som nič nespravila pre to, aby som ju skutočne podporila aspoň modlitbami a bolo mi to veľmi ľúto. Veľmi pekne si to tu napísala, Michaela. Ďakujem za tvoje povzbudenie:o)
Odoslané 30.9.2012 20:26.