« Späť

Život v Duchu Svätom

Život v Duchu Svätom

1. ... naplnená Duchom Svätým v maličkostiach. 2. ...vzhľadom útla a slabá, avšak vierou veľmi silná. 3. ...na záver ten, bez ktorého by som tieto blogy asi ani nepísala. Na záver by som dodala len toľko, že Duch pôsobí v každom z nás úplne inak. A je len na nás či ho vypočujeme a necháme sa ním viesť, alebo Ho budeme ignorovať a len tak bezcieľne blúdiť.

Je ťažké vybrať len jednu osobu, a preto by som opísanie troch ľudí rada vysvetlila. Keď som si už vybrala osobu o ktorej by som napísala, hneď ma napadli ešte ďalšie dve. Prečo? Je to jednoduché. Mám ich rada a ich život sa mi naozaj javí ako život prežívaný v Duchu Svätom .

1. ... naplnená Duchom Svätým v maličkostiach.

Mala som ju veľmi rada, a až teraz, s odstupom času, si uvedomujem ako jednoducho a zároveň tak dobre a pekne sa dá žiť. V poslednej dobe si všímam a začínam uvedomovať (pred tým som mala dosť skreslené predstavy), že život vo viere a teda aj v Duchu sa dá žiť úplne nenápadne.

Bola to veľmi starostlivá a milujúca žena. Bola mi dobrou kamarátkou- vedela ma vypočuť, pochopiť, rozosmiať aj utešiť. Pravdaže ako každý človek, občas sa aj nahnevala, alebo urazila, ale vždy sa to všetko dalo do poriadku. A hoci mala aj veľa trápenia, pretrpela ho (a teraz viem, že aj s Božou pomocou)  sa ho pokúšala zdolať a prekonať. Naozaj vynikala starostlivosťou a láskou ktorú druhým rozdávala. Na prvý pohľad vyzerala úplne normálne a bežne ako každá iná žena, ale veď nie je predsa láska v skrytosti?

2. ...vzhľadom útla a slabá, avšak vierou veľmi silná.

Už neviem celkom presne ako to na jednej prednáške odznelo, ale bolo to niečo v tom zmysle, že Ducha nestačí len mať, ale treba ním aj žiť (naozaj si presné znenie nepamätám). A práve o tejto dievčine to platí. Mám ju veľmi rada, pretože je to človek z ktorého doslova sála pokoj a dobro. Vždy sa v jej spoločnosti cítim veľmi príjemne. Je trpezlivá, vie poradiť a nikdy neodmietne niekomu pomôcť. Stará sa o naše stretká aj o zbor a som si istá, že práve to, aká je a ako koná určite ovplyvňuje Duch Svätý.

3. ...na záver ten, bez ktorého by som tieto blogy asi ani nepísala.

Ak by som chcela opísať aké dary má a aké ovocie prináša, myslím si, že by bolo oveľa ľahšie opísať to, aké dary nemá a aké ovocie neprináša.

Podľa môjho skromného názoru by som povedala, že Duch Svätý ho obdaroval darom rady, múdrosti, ale aj sily. A ovocie, ktoré sa uňho prejavuje je radosť, zhovievavosť, trpezlivosť a aj láskavosť. Je to proste človek, ktorý vás vždy obdarí úsmevom, pomôže kedykoľvek to potrebujete a vždy sa snaží hlavne o dobro. Vždy vie svojim slovom povzbudiť a niekedy fakt trafí ako do čierneho. Práve vďaka nemu sa mi „otvorili oči“ a som rada, že sa to stalo. Veľmi dobre sa stará o našu farnosť a čo je fakt dobré, že apeluje hlavne na mládež. Veď ako by povedali dospelí: „Deti sú naša budúcnosť.“

To ako si ja presne predstavujem život v Duchu možno ešte neviem presne opísať a definovať, ale viem, že práve títo ľudia sú akousi ukážkou toho, ako sa to dá a ako sa to asi „prejavuje“. Mojou predstavou je asi iba to, že je to pokojný život. Netvrdím, že bezstarostný, ale určite sa starosti znášajú lepšie s vedomím, že na ne nie sme sami.

Na záver by som dodala len toľko, že Duch pôsobí v každom z nás úplne inak. A je len na nás či ho vypočujeme a necháme sa ním viesť, alebo Ho budeme ignorovať a len tak bezcieľne blúdiť.