« Späť

Holy spirit is able!

 

Ja vám však hovorím pravdu: Pre vás je lepšie, keď odídem,

lebo ak neodídem, nepríde k vám Povzbuditeľ a Potešiteľ;

keď však odídem, pošlem ho k vám. (Jn 16, 7)

 

Ježiš odišiel a poslal nám Povzdbuditeľa. Potešiteľa. Ducha.

Ježiš bol vtedy v Palestíne, dnes je všade.

Po jeho odchode nám zoslal svojho Ducha aby sme neboli sami. Aby nás viedol, aby nám radil, aby nás učil, dával nám radosť, pokoj, cestu.

Skúsme si predstaviť, že by bol teraz Ježiš reálne na tejto zemi. Aký by bol náš vzťah s ním? Bolo by ťažké sa s ním stretnúť kvôli jeho popularite. Bolo by ťažké ho vidieť na vlastné oči, o to ťažšie s ním hovoriť. Bolo by veľmi komplikované priblížiť sa k nemu.

On však odišiel, aby nám mohol zoslať svojho Ducha. Duch je Ježišovou prítomnosťou v nás. Dnes sa nemusíme tlačiť v zástupe aby sme mu boli blízko. Jeho Duch je v nás – najbližšie ako byť môže. Je také skvelé, že nám ho zoslal! 

Môžeme počuť Jeho hlas každý deň. Môžeme byť s Ježišom každú minútu nášho života.

Pán hovorí skrze Ducha ku mne niekedy veľmi konkrétne.

Nedávno sme skončili jednu hodinu skôr ako sme mali. Už pred ňou som Pánovi len tak mimochodom povedala, že by som bola rada keby sme skončili o čosi skôr, pretože som mala ešte nejakú prácu. A skončili sme skôr a to nie iba o čosi, ale o celú hodinu smiley. Keď som sa dostala do centra mesta, napadlo ma, že pôjdem inou cestou, než akou chodievam na intrák. Ako som prichádzala k prechodu pre chodcov, zaregistrovala som jednu pani, ktorá sa opierala o dopravnú značku. A hlavou mi preletelo, že to bude asi bezdomovkyňa. Ako som prechádzala cez prechod počula som hlas, že mám ísť za ňou. Išla som za ňou a spýtala som sa, že či je v poriadku. Ona mi odpovedala, že je jej zle. Že sa tam o tú značku opiera už trištvrte hodinu a nikto sa pri nej nezastavil. Zle sa jej chodilo, bola vyčerpaná, vtedy sa ešte šmýkalo, tak to bolo pre ňu dosť ťažké. Šla som s ňou tam, kde potrebovala. Ak mám pravdu napísať bolo mi trochu trápne, no stálo to za to. Strávila som s ňou čas, bola to dokonca bývalá katechétka. Skvelá žena. Pán mi potom pomohol so zvyškom dňa. Všetko som stihla, dokonca ešte lepšie akoby som si to sama naplánovala. smiley

Vďaku Duchu svätému môžeme sprítomňovať kráľovstvo nášho Otca na tejto zemi! Amen.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Vdaka za tvoju poslusnost na vedenie Duchom Svatym. Boh nam vzdy nejak rozmnozi cas, ked sme poslusni a robime, co on od nas chce a vtedy, ked to chce.
Odoslané 10.4.2013 19:41.