Dekalko (svedectvo)

„nech ľuďom oznamujú tvoje zázraky“ Ž 145, 12
Čítaj ďalej o Dekalko (svedectvo) »

Hriechy proti Duchu Svätému

Veru, hovorím vám: Ľuďom sa odpustia všetky hriechy i rúhania, ktorými by sa rúhali. Kto by sa však rúhal Duchu Svätému, tomu sa neodpúšťa naveky, ale je vinný večným hriechom.“ Mk 3 - 28,29
Čítaj ďalej o Hriechy proti Duchu Svätému »

KRISTOLÓGIA

Na sviatok Najsvätejšieho Kristovho tela, si dovoľujem uviesť pravdy viery o našom Pánovi.
Čítaj ďalej o KRISTOLÓGIA »

Nicejsko-carihradské vyznanie viery

Nicejsko-carihradské vyznanie viery alebo Nicejsko-konštantínopolské vyznanie viery je vyznanie viery, ktoré bolo formulované na všeobecnom ekumenickom koncile v Nicei roku 325 a v Carihrade (Konštantínopole) roku 381. Je súčasťou učenia Katolíckej aj Pravoslávnej cirkvi. Pre potreby liturgie kostola všetkých svätých (františkánsky kostol) v Hlohovci uvádzam text s novým znením prekladu.
Čítaj ďalej o Nicejsko-carihradské vyznanie viery »

DE DEO TRINO (O trojjedinom Bohu)

Včera sme oslávili, sviatok Najsvätejšej trojice. Dovoľte mi, súrodenci, aby som sa s Vami podelil o radosť, ktorú mám v srdci pri čítaní právd (dogiem) o našom trojjedinom Bohu.
Čítaj ďalej o DE DEO TRINO (O trojjedinom Bohu) »

Dary Ducha Svätého.

Včera sme oslávili sviatok Nanebovystupenia Pána. "Lenže hovorím vám pravdu: Je pre vás lepšie, aby som odišiel. Lebo ak neodídem, Tešiteľ k vám nepríde. Ale keď odídem, pošlem ho k vám." Ján 16,7 "On ma oslávi, lebo z môjho vezme a zvestuje vám. Všetko, čo má Otec, je moje. Preto som povedal, že z môjho vezme a zvestuje vám."Ján 16,14,15
Čítaj ďalej o Dary Ducha Svätého. »

Homosexuálne správanie a spoločnosť.

Mnohí kňazi z pastorácie sa ma pýtajú:“ je homosexualita chorobou alebo nie je ?“ Tiež naša omladina na kresťanských webfórach hľadá svoj postoj k tejto problematike, preto cítim potrebu prehovoriť.
Čítaj ďalej o Homosexuálne správanie a spoločnosť. »
Ukazujem 7 výsledkov.
Položiek na stránku 25
z 1