Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Späť

Adventný čas 17. deň - Eliáš

1Kr 17,1-16, 1Kr 18,17-39

Advent už dosť pokročil a tak sa v starozákonných príbehoch dostávame až k prorokovi Eliášovi. Vidíme ho na úteku pred rozhnevaným kráľom Achabom, keď sa kvôli modloslužbe a bezbožnému správaniu na Eliášove slovo "zavrelo nebo", čiže nepršalo dlhý čas a nastalo sucho a hlad. Pán sa o Eliáša staral aj v týchto časoch. Najprv krkavcom Boh prikázal, aby Eliášovi prinášali mäso a chlieb. Neskôr ho posiela k vdove do Sarepty a ani jej, ani prorokovi nechýba múky, či oleja. 

Páči sa mi, ako sa Boží verní mohli vždy spoľahnúť, že sa o nich postará. Ale možno ešte viac sa mi páči, že sa Pán chce o svojich chudobných starať prostredníctvom iných ľudí. Cez nás svojich bratov a sestry. Boh má rád, keď si navzájom prejavujeme lásku a starostlivosť.


Praktická činnosť: 
Podeľte sa dnes s niekým o niečo. Ale vyberte si takého blížneho, ktorý to od vás nečaká. Je na vás, čo mu podarujete. Možno trochu z napečených zákuskov (iste už máte niečo na Vianoce pripravené). Možno sa podelíte o svoj čas a schopnosti - pomôžete upratať? nakúpiť? niečo opraviť? Alebo niekomu, koho máte na mysli (a v srdci) chýba "obyčajná" ľudská spoločnosť? Môžete navštíviť chorého, alebo osamelého suseda/susedku, porozprávať sa s ním, vypočuť ho, darovať mu svoj čas a pozornosť. ... Možností je určite veľa, verím, že si niečo vyberiete. Potom sa podeľte aj s nami, nech sa navzájom povzbudíme a inšpirujeme. 

Téma vďačnosti: 
Vidíme, ako sa Pán staral o Eliášove potreby. Poslal krkavca s jedlom, zabezpečil poživeň u chudobnej vdovy, zoslal oheň na Eliášovu obetu a následne krajinu hojne polial dažďom.. Sústreďme sa aj my dnes na dary Božej prozreteľnosti. Kedy sa Pán postaral o naše potreby? 

Želám vám radosť v srdci a pocit bezpečia v Božom náručí. Veď On sa vždy postará o všetky anše potreby. 
Eva Letitia. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým

Článok

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Článok

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň