Blogy (Vďačný Advent 2014)

« Späť

Pripomínaj si dobrá, ktorými som ťa obdaril

Pripomínaj si dobrá, ktorými som ťa obdaril

Pred dvomi dňami som začala písať tento blog. Znel takto: " Zobudila som sa a som nahnevaná. Nemám vôbec absolútne žiadnu chuť ďakovať - ani ľuďom, ani Bohu. Vytáčajú ma úplné maličkosti, pretože sa v mojej hlave odohráva boj. Boj minulosti s prítomnosťou. Ach, ako mám toho už po krk, som otrávená z večného pripomínania si ľudskej slabosti - mojej, či iných."

Nastal čas na iný zápas - chcem ťa Pane oslavovať z celých svojich síl, z celej svojej mysle, z celej svojej duše, pretože v takom prípade, som na strane víťazného tímu. Nechcem sa už sťažovať a donekonečna si pripomínať zlyhania. Chválim ťa Pane za uplynulý rok 2014, aj za celý môj život. Chválim ťa, pretože si vykonal zázraky v mojom živote, uzdravil si moje uši a ja môžem počuť tvoj hlas. Vypočul si moje modlitby a niektoré si nevypočul, čo je veľmi dobré, pretože by nedopadli dobre. Ďakujem ti, že ma vedieš po svojich cestách, ktoré sú kľukaté, ale vedú k cieľu, pričom keby kráčam po tej svojej, presne viem ako by som šla, ale cieľ by som nedosiahla. Ďakujem ti za tvoju zvrhovanú moc nad mojím životom, že tvoje myšlienky o mne sú dobré a plné nádeje. Ďakujem ti, že ty sa ma nikdy nevzdáš.

Ďakujem ti, že si ma požehnal mojou rodinou, vernými priateľmi a svojou prítomnosťou. Som vďačná, že hoci môj život nejde podľa mojich predstáv, ide podľa tých tvojich a je to tak lepšie. Som vďačná za každé prisľúbenie, ktoré si mi dal a keďže si verný aj si ho splnil, respektíve ho splníš. Vďaka ti, že si nemenný a ja sa môžem o teba oprieť."

 

Potom, čo som dopísala, nemohla som ho uverejniť, pretože som bola nesmierne nazúrená. Áno, to čo som napísala boli veci, ktoré sa stali v mojom živote a ja som mala dôvod byť vďačná, avšak moje emócie mi hovorili: "Zlyhala si, nič čo si urobila nemá cenu. Nikomu nestojíš o to, aby ťa ocenil."

 

A práve tu mi to začínalo dopínať - aha, tak tie veci, čo som uskutočnila, boli hlavne na to, aby ma ľudia ocenili. Prišla som k Bohu a dala mu to s ľútosťou a On mi začal ukazovať, kde to má koreň a prečo sa správam tak, ako sa správam - ako veci v mojej minulosti zapríčinili moju bolesť v prítomnosti. Uistil ma svojimi slovami: "Neboj sa! Čoskoro ťa uzdravím. Neboj sa." A ja som ho mohla slobodne chváliť a pripomínať si, že v mojej úbohosti a slabosti, On je nad tým všetkým a neskutočne ma miluje a stará sa o mňa.

Teraz môžem uverejniť tento blog, lebo teraz som skutočne vďačná.

 

Napadlo mi, že tak ako nám diabol pripomína naše zlyhania, my si máme pripomínať Božie víťazstvá v našom živote. Pretože naše myslenie, premieňa naše konanie - a ja som kráľovská dcéra krásneho Kráľa, ktorá má mnoho dôvodov na vďačnosť.

Článok

Po celý advent a Vianoce až do Troch kráľov môžete písať príspevky na tému "Za čo som (Bohu) vďačný(á) v tomto roku?"

Ak sa chcete podeliť o dary, ktoré ste dostali od Boha, môžete o svojej vďačnosti napísať na týchto stránkach. Svojím svedectvom oslávite Pána a vzdáte mu aj takto vďaku a zároveň mnohých povzbudíte. A popri tom sa zaradíte do žrebovania o hodnotné ceny z vydavateľstva Kumrán.

Pre pridanie príspevku sa prosím prihláste (ak nemáte ešte registráciu na  mojakomunita.sk, zaregistrujte sa). Po prihlásení kliknite na tlačidlo "Pridať príspevok na blog". Pre akékoľvek otázky napíšte na letitia.tiba@gmail.com.

Súťaž je predĺžená do 6.1. 2015.
Tešíme sa na všetky vaše príspevky.