Lov letných radostí

« Späť

Bonus 2 - Radosť zo svojho mena

Bonus 2 - Radosť zo svojho mena

Pozor, pozor! Dnes vyhlasujem tému druhej bonusovej úlohy. Tentoraz úloha znie:

Navštívte svojho slávneho menovca.

Môžete si urobiť výlet ku kostolu, kaplnke, soche, obrazu... vášho svätého patróna. Alebo sa môžete vybrať k buste, pamätnej tabuli, rodnému domu, mestu, na výstavu... niekoho "súčasnejšieho". Ak sa vám podarí zorganizovať stretnutie so živým spisovateľom, umelcom, vedcom, štátnikom... budem vás doslova obdivovať.

Keďže prázdniny chceme tráviť spoločne s rodinou a priateľmi, netrvám na tom, aby ste sa sústredili len na svoje vlastné meno. Uznám, ak si vyberiete menovca niekoho z vašej rodiny, alebo dokonca z okruhu priateľov, ale mám jednu dôležitú podmienku - musí byť prítomný na tomto výlete.

Teda, ak sa váš manžel volá Juraj a vy navštívite trebárs prednášku Jiřího Grygara, tak vám to uznám len v prípade, že ten váš Juraj bude na prednáške s vami. Ak máte sesternicu z druhého kolena Alenku a chcete sa vybrať na výstavu ilustrácií z knihy Alenka v krajine zázrakov, znova vám to uznám len ak bude táto Alenka s vami. Ale azda budete chcieť "navštíviť" vášho vlastného menovca, alebo/a menovca vášho dieťaťa, nie?

*** *** ***

Pre istotou zopakujem, že bonusovú úlohu môžete použiť namiesto ktorejkoľvek nesplnenej úlohy (ako žolíka). Ale oplatí sa vám ju urobiť aj v prípade, že všetky denné úlohy stihnete urobiť včas. Jednak verím, že vám prinesie krásny zážitok sama o sebe, ale tiež v prípade rovnosti bodov dostane prednosť ten, kto bude mať splnených viac bonusových úloh.

Kedy je potrebné túto úlohu splniť? Bonusovú úlohu môžete plniť od dátumu zverejnenia až do konca prázdnin. To znamená, že máte čas od dnes (14. 7.) až do 31. 8. 2016, aby ste si urobili výlet k niektorému svojmu menovcovi, výlet zdokumentovali a dôkaz zavesili na internet.

Termín je dlhší, aby ste si mohli v kľude naplánovať a zrealizovať pekný výlet. Avšak odporúčam vám nenechávať si to na poslednú chvíľu.

Želám vám vydarený výlet a veľa radosti!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým