Lov letných radostí

« Späť

5. deň: Radosť z námahy

5. deň: Radosť z námahy

Aj v námahe môžeme nájsť radosť. Možno to znie ako paradox, ale koľkokrát sa vám už stalo, že vás niečo stálo väčšiu námahu, možno ste aj cestou frfľali, aké je to ťažké - ale teraz radi spomínate, ako ste sa zapotili, koľko sily vás to stálo - ale zvládli ste to!

Dnes máme sviatok svätých Cyrila a Metoda, našich vierozvestov. Oni tiež neľutovali čas ani námahu, aby pricestovali až na Veľkú Moravu a priniesli nám písmo a náuku viery v rodnom jazyku.

Na ich počesť aj my dnes skúsme vyvinúť trochu námahy. Navrhujem prechádzku náročnejšiu ako obvykle. Či si užívate dovolenku v horách (tu bude výzva splnená asi "automaticky"), alebo niekde pri mori (namáhavejššia prechádzka sa dá skombinovať aj s pobytom na pláži), alebo si urobíte odbočku cestou z práce, alebo zo škôlky... Nájdite si cieľ a podľa svojich možností sa aspoň trochu ponamáhajte. Verím, že to bude stáť za to.

Takže ešte raz - dnešná úloha znie:

Urobte si prechádzku namáhavejšiu ako obvykle.

Dopravné prostriedky sú povolené - ale len také, ktoré "jazdia" na energiu vašich svalov. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Dnes som nejakú radostnú námahu mal pri polievaní záhrady, lebo svokrovci sú na dovolenke. Som rád, keď pomáham hoci rastlinám :-)
Odoslané 5.7.2016 21:58.
Teším sa. Námaha (ak má zmysel/ ak je z lásky) dokáže prinášať radosť, však? emoticon
Odoslané 6.7.2016 20:36 ako reakcia na Peter Dubec.