Lov letných radostí

« Späť

Leto2016 - PRAVIDLÁ SÚŤAŽE

Začína sa leto. Začínajú sa prázdniny. Začína sa čas letných dovoleniek, čas dobrodružstiev, čas spoznávania nových krajín, nových chutí, vôní, nových vecí. Aby sme si tohoročné leto užili ešte viac, pripravila som pre vás veľkú letnú súťaž. Drobné radosti na celé leto, aby sme mali za čo ďakovať každý deň. 

Viac o Veľkom letnom love radostí píšem v úvodnom článku. Tu prinášam kompletné pravidlá pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do súťaže o ceny. 

PRAVIDLÁ SÚŤAŽE:

Do nášho spoločného lovu každodenných letných radostí sa môže zapojiť úplne každý. Bez ohľadu na to, akým spôsobom bude tráviť prázdniny a bez ohľadu na to, či bude chcieť súťažiť o ceny. Postačí, keď si každý deň prídete na túto stránku prečítať zadanie novej úlohy a spracujete ju tak, ako vám to bude vyhovovať. 

Ak ale chcete získať hlavnú cenu, určite vás budú zaujímať odpovede na niektoré otázky. 

 

Má zmysel súťažiť, ak som nezachytil začiatok prázdnin? 
Určite áno. Neverím, že niekto dokáže nazbierať plný počet bodov. Všetci máme počas prázdnin dni, kedy sa nedostaneme na internet, alebo sa nám nepodarí splniť danú úlohu. Preto ak vám chýba niekoľko dní na začiatku, alebo kedykoľvek v priebehu prázdnin, určite to nevzdávajte. Výhru dostane ten, kto preukáže väčšie odhodlanie a vytrvalosť. A možno to budete práve vy. 

Ale hlavne - nejde iba o výhru. Aj v tomto prípade platí, že cesta je cieľ. Cesta k radosti a vďačnosti. To hlavné, čo zapojením sa do Veľkého lovu letných radostí získate budú práve tie veci, ktoré spolu prežijeme. 

Kto získa hlavnú cenu? 
Cenu dostane ten z vás, kto nazbiera za celé leto najviac bodov.

Za čo sa dajú získať body?
Každý deň presne o polnoci zverejním na stránke http://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost/leto2016 novú úlohu. Vy budete mať presne 24 hodín na to, aby ste úlohu splnili podľa svojich predstáv a dôkaz v podobe fotografie uverejnili niekde na internete. Za každú splnenú úlohu, ktorej fotografiu zverejníte ešte v ten deň (do 23:59) získate 1 bod. 

Kde môžem uverejniť fotografiu z plnenia úlohy? 
Kdekoľvek na internete. Dôležité je len to, aby bola fotografia verejná. Je jedno, kde na internete fotku ukážete. Môžete použiť svoj priestor na mojakomunita.sk, alebo iný blog ak na nejaký prispievate. Môžete obrázok dať na svoj profil na sociálnych sieťach, ako je facebook, G+, instagram, twiter, alebo hocikam v celom internetovom priestore. Dôležité je len to, aby bola fotografia verejná, teda aby bola prístupná verejnosti (aj mne) a aby sa dal overiť dátum vloženia.

Čiže napríklad vo vašom počítači ju nenájdem. Ani v súkromnej diskusii vyhradenej len pre vybraný okruh čitateľov. Nenájdem ju ani na facebooku, ak bude označená „len pre priateľov“. A prosím, neposielajte mi svoje obrázky každý deň na email, pretože aj moja poštová schránka a časové možnosti majú obmedzenú veľkosť.

Určite si každý z vás nájde aspoň nejaký priestor na internete, kde môže obrázky zverejniť. Zároveň tým povzbudíte aj ďalších ľudí, aby prežívali leto s radosťou.

Môžem získať aj viac bodov? 
Áno, každý deň môžete získať najviac 2 body. Jeden bod dostanete za splnenie úlohy a uverejnenie fotografie. Druhý bod môžete získať, ak k uverejnenému obrázku pridáte odkaz na niektorú stránku komunity Cesta vďačnosti (tj. link začínajúci http://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost...) . Na facebooku pridajte odkaz na FB stránku Radosť a vďačnosť.

Čo ak niektorý deň nestihnem splniť úlohu? Môžem za ten deň nejakým spôsobom získať body?
Áno. Občas sa okrem dennej úlohy objaví na tejto stránke aj zadanie tzv. BONUSOVEJ ÚLOHY. Tieto úlohy budú fungovať ako žolík. To znamená, že keď splníte bonusovú úlohu, môžete si ju zapísať namiesto ktorejkoľvek nesplnenej "normálnej" úlohy. Takže aj keby ste nestihli niektorú úlohu splniť v ten deň, môžete si body za ňu započítať vďaka splnenej bonusovej úlohe. Funguje ako žolík, ktorého vložíte namiesto nesplnenej úlohy.

Pretože bonusové úlohy budú trocha náročnejšie na plánovanie, budete mať na ich splnenie viac času. Konkrétne odo dňa vyhlásenia až do konca prázdnin, teda až do 31. 8. 2016. A koľko bodov získate za splnenie bonusovej úlohy? Tak isto ako za splnenie bežnej úlohy - teda 1 bod za splnenie úlohy a druhý bod za zverejnenie odkazu na stránky Cesta vďačnosti

Koľko bodov môžem najviac získať? Oplatí sa mi splniť všetky denné úlohy a všetky bonusové úlohy k tomu?
V celej súťaži môžete získať maximálne 124 bodov (62 prázdninových dní krát max. 2 body denne). Aj keby niekto splnil všetkých 62 denných úloh na plný počet bodov a všetky bonusové úlohy k tomu, dostane len 124 bodov. Bonusové úlohy plnia funkciu žolíka a viac ako 62x2 bodov ani vďaka nim nikto nedosiahne. To preto, aby ste nemali pocit, že od vás chcem viac, ako dokážete splniť. Jedna úloha denne úplne stačí na dosiahnutie plného počtu bodov. 

Ale určite si myslím, že sa vám oplatí plniť všetky úlohy vrátane bonusových. Ak nie pre iné, tak pre radosť z ich plnenia. 

Na druhej strane - 124 bodov je strop (viac sa nedá získať), ale nie podmienka víťazstva. Som si istá, že nikto nedokáže splniť úlohu každý deň. Takže sa nebojte, ak by ste povedzme týždeň, alebo dva, vynechali. Stále vám ostáva šanca na výhru. Nenechajte sa odradiť. Je veľmi pravdepodobné, že po počiatočnom nadšení budú mnohí súťažiaci odpadávať, ak budú mať pocit, že svoju stratu už pred ostatnými nedoženú. Zapojte sa do hry tak, ako to bude vyhovovať práve vám. Tak, ako vám to prinesie viac radosti.

Je to spravodlivé, že ten kto splní všetky denné úlohy aj bonusové úlohy získa rovnaký počet bodov ako niekto, kto 4 denné úlohy vynechá?
Možno to nie je spravodlivé, ale nechcem, aby ste sa cítili súťažou uštvaní. Ak sa vám podarilo splniť všetky úlohy vrátane bonusových, pokojne si môžete dopriať posledné 4 dni voľno. Teda ak si ich nechcete splniť len tak pre radosť, alebo pre istotu. 

Kde mám nahlásiť splnené úlohy?
Nemusíte mi hlásiť splnenie úlohy každý deň. To by nebolo praktické pre vás ani pre mňa. Zoznam všetkých splnených úloh mi pošlete naraz po skončení súťaže, teda od 1.9. do pondelka 5.9. 23:59) Aby ste mi mohli poslať dôkaz o splnení všetkých úloh naraz, pripravila som pre vás formulár, do ktorého môžete každý deň postupne vpisovať adresu (link) na "dôkaz" splnenej úlohy.
(Ak sa vám formulár nedá otvoriť, skúste formulár v staršej verzii Wordu, prípadne vo formáte odt)

Vo formulári máte pripravenú tabuľku s pripraveným dátumom a políčkom na každý deň. Tam vložíte link na vašu fotografiu. Do ďalšieho políčka potom vpíšete počet bodov, ktorý za tento deň chcete (teda či si zaslúžite 1 bod za splnenie úlohy, alebo 2 body za pridaný link).

Po skončení Lovu (teda od 1. 9. do 5. 9.) mi formulár pošlete do mojej e-mailovej schránky. Ja ho následne vyhodnotím a súťažiacemu, ktorý nazbiera naviac bodov odovzdám odmenu. 

Čo ak získa viac súťažiacich rovnaký počet bodov? Kto potom získa výhru?
Vyhrá ten, kto bude mať splnených viac bonusových úloh. Tak ako v kartových hrách má karta žolíka obvykle väčšiu hodnotu, aj tu v prípade rovnosti bodov (LEN v prípade rovnosti bodov) dám prednosť tomu, kto bude mať viac "žolíkov". Pretože predpokladám, že bonusové úlohy vás budú stáť trocha viac času, viac plánovania a nakoniec vám snáď prinesú aj viac zážitkov. 

Čo ak bude mať viac súťažiacich rovnaký počet bodov, aj počet splnených bonusových úloh?
V prípade rovnosti počtu bodov aj počtu bonusových úloh rozhodne o víťazovi čas odoslania formulára, v ktorom mi pošlete odkazy na jednotlivé fotografie. 

Má teda význam poslať formulár skôr ako výzva skončí (ešte v auguste)?
Nie. Čas odoslania formulára počítam až od 1. 9. - 0:00 hod. Teda všetko, čo mi príde skôr (v auguste) bude mať pridelený čas "0". Užite si pokojne posledné dni prázdnin. O nič neprídete, ak mi pošlete vyplnený formulár v septembri. 

Dúfam, že sa mi podarilo napísať zrozumiteľne všetko potrebné.Pre istotu ešte pridávam stručné zhrnutie. 

 

Teda ešte raz - ako posupovať? Stručné zhrnutie.

1. Stiahnite si súťažný formulár.

2. Každý deň presne o polnoci tu pribudne nový článok s úlohou na tento deň. Vy budete mať presne 24 hodín na to, aby ste úlohu splnili a „fotografiu ako dôkaz“ do polnoci uverejnili kdekoľvek na internete. Za uverejnenie „dôkazu“ získate 1b.

3. Druhý bod môžete získať, ak k uverejnenému obrázku pridáte odkaz na niektorú stránku komunity Cesta vďačnosti (tj link začínajúci http://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost...) . Na facebooku pridajte odkaz na FB stránku Radosť a vďačnosť.

4. Zapíšte do formulára link, na ktorom nájdem vašu fotografiu. Odporúčam vám vypĺňať formulár postupne, aby ste nemuseli na konci prázdnin komplikovane a zdĺhavo zhľadúvať vaše obrázky a ich adresy.

5. Na záver – keď budete mať vyplnený celý formulár – odošlete ho na môj e-mail.
Po kontrole správnosti vyhodnotím, kto dosiahol najviac bodov a ten získa odmenu. V prípade, že viacerí z vás dosiahnu rovnaký počet bodov, odmenu získa ten z nich, kto splní viac bonusových úloh. Ak nastane rovnosť aj v počte bonusov, vyhrá ten, čí formulár dostanem do e-mailovej schránky skôr.

 

Želám vám veľa úspechov v plnení výzvy a krásne zážitky, ktorými naplníte každý deň, ako aj radosť aj vďačnosť za ne. Teším sa na naše spoločné snaženie a všetky zážitky, o ktoré sa budeme navzájom deliť.

Radostné leto! 

PS: Nebojte sa napísať komentár, čokoľvek sa spýtať, alebo sa podeliť o vaše zážitky z plnenia úloh. Som tu pre vás. A napriek tomu, že aj ja budem mať leto naplnené kadečím, budem sa snažiť odpovedať na vaše otázky čím skôr.

Predchádzajúci
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Vladka Cinková
Milá Evka. Súťaž sa mi páči. Je to niečo "pre rodinu". Väčšinu sme stihli "vykonať", ale nie popridávať fotky, nakoľko sa už večer k netu nedostanem :-(. Chcela by som do budúcnosti poprosiť, ak je to možné, predĺžiť termín pridania fotiek na blogy aspoň na 36 hodín. Požehnaný letný čas. KaD Vladka.
Odoslané 6.7.2016 12:50.
Ďakujem za podnet, Vlaďka.
Teším sa, že sa zapájate, a že sa vám darí plniť úlohy - hádam vám pomáhajú prežívať radosť. emoticon Rozmýšľam, či by bolo vhodné meniť pravidlá v priebehu súťaže - to už asi nie. :-( Ale pre budúcnosť určite zvážim aj túto pripomienku. Vďaka za nápad.
Radostné leto celej rodinke!
Odoslané 6.7.2016 20:33 ako reakcia na Vladka Cinková.
Milá Vladka, Tento rok znovu rozbiehame hru/súťaž Vďačné LETO 2017. Tentoraz som zvážila aj tvoje pripomienky (a moje skúsenosti), takže zmenené pravidlá dovoľujú zverejniť "dôkaz" dlhší čas. Pozývam vás pozrieť si podrobnejšie pravidlá: http://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost/vdacny-utorok/-/blogs/sutaz-vda­cne-leto-pravidla
Odoslané 10.7.2017 14:34 ako reakcia na Vladka Cinková.